Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Nexus 5 Rom

LambertGolden

Gaining Experience
4 декември 2019
228
93
Здраво, како главен уред користам iPhone, но ми излезе потреба да ми притреба апликација која ја има само на Андроид:)
Од Андроид уреди што ги поседувам е стара Nexus 5ka која ја пуштив и солидно работи, само за жал нема веќе подршка па затоа не
можам да ја инсталирам апликацијава.
Што препорачувате, дали постои некој РОМ, преку кој би можел да ја инсталирам апликацијата која сега не можам.
Телефонот е рутнат и нема баш баш APK низ интернетов бидејќи апликацијата е македонска, тие што ги најдов не фунционираат ок.

mankanos

Intern
30 септември 2017
78
23
Ако апликацијата е за специфична андроид верзија а телефонот е со стара верзија, нема никаква врска каков ром ставаш. Зависи апликацијата што ќе ја користиш, дали е опходно со физички уред или пак за замена пробај да симниш андроид емулатор на компјутер. Ld player/bluestack/nox - било кој од овие можеш да инсталираш

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.499
13.428
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
LineageOS, ама колку што разбрав треба сам да си го искомпајлираш бидејќи не го прават тоа за Нексус5.

Edit: еве нешто, појма немам дали работи.

Последна промена:

GloopSee

Intern
16 август 2023
3
2
Ако ти треба телефон, најдобра опција е да му ставиш ром. Види на интернет кој го препорачуваат и флешни го. Е сега ако е некоја апликација која што бара да имаш заклучен bootloader или нешто слично, најпрепорачливо е или со емулатор да пробаш како што рече mankanos или да купиш друг телефон, иако и тој проблем е решлив но не се знае колку време ќе ти трае тоа решение (треба да го рутираш со Магиск, KernelSU, APatch) и да му ставиш модул PlayIntegrity Fix. Како што реков, ова и да работи не се знае до кога ќе биде така.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.501
Мислења
995.916
Членови
36.496
Најнов член
Gosha

ит маркет