Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

NetBeans

Статус
Затворена за нови мислења.

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
Mislite deka eclipse ne e dovolno dobar za vas :)
Vi treba nesto pojako i po komplicirano za kodiranje java.
Eve vi: http://www.netbeans.org/ :cool:
Tuka ke ja najdete najnovata verzija na NetBeans koja ima premnogu opcii od koi ke vi zastane zdivot i odma na help ;) .
Ajde na rabota postirajte kodcinja da vidime kolku vi koristel helpot :)

HyBRiD_HeLL

Intern
13 април 2007
106
1
Нет Бинс бара инсталација и конфизи бајаѓи затоа моја препорака е
Еклипсе.
Доаѓа инсталиран и конфигуриран единтвено што ви треба е да стартате и да кодирате.
Ми се свиѓа кај јавата што е многу флексибилна за работа.Доколку сте добро програмери нуди толку добра подршка што со помош на интелисенсот ќе искодирате програма за помалку од минута.

schrepfler

Intern
10 април 2007
12
0
Netbeans воопшто не бара многу конфигурирање чак напротив ако почне човек да чачка, Eclipse бара многу повеќе конфигурирање со неговите плагинови, различни верзии итн.
Во мојата работа ги користам и двата едитори слободно може да се каже дека имаат предности и маани и едниот и другиот.

HyBRiD_HeLL

Intern
13 април 2007
106
1
Единствен проблем на еклипсот е што не вадат нова верзија за подршка на новиот стандард на јавата.

schrepfler

Intern
10 април 2007
12
0
Единствен проблем на еклипсот е што не вадат нова верзија за подршка на новиот стандард на јавата.

На кој стандард се однесува ова? Eclipse (денес) има одлична поддршка на генерички типови, анотирање и рефакторинг. Можеби кога искочи Java5 eclipse каснеше бидејки имаат свој компајлер но денес сите работи се расчистени. Прашањето е дали кога ќе искочи Java7 (за година-две) што ќе се деси пошто ќе донесе доста новости меѓутоа добрата вест е што официјалниот компајлер конечно доби API за да може да се интегрира со најразлични IDEа.

gForce

Intern
28 мај 2007
6
0
дечки и еклипсот и нетбинсот се супер алатки, останатото е прашање на вкус , тоа дека еклипс не вади нови верзии нема везе проверете на eclipse.org ја користам нетбинс но тоа незначи дека еклипс не чини, него прашањето е какви апликации правите и дали воопшто знаете јава и за што се користи

finger.k4

Intern
9 април 2007
228
3
www.myspace.com
дечки и еклипсот и нетбинсот се супер алатки, останатото е прашање на вкус , тоа дека еклипс не вади нови верзии нема везе проверете на eclipse.org ја користам нетбинс но тоа незначи дека еклипс не чини, него прашањето е какви апликации правите и дали воопшто знаете јава и за што се користи

jas gi koristam i dvete + textpad :p

a od aplikacii: momentalno zavrshiv moja verzija na winamp (mi bese proekt za fucks) a pred nedela dena posle mesec rabota zavrshiv i osoviv prva nagrada na eden simpozium so my own content manager :D mu doagja nesto kako mini-joomla i bara od userot 0 poznavanje na web i html za da moze da napravi profi web strana :D

planiram povekje expanzii pa ako nekoj e zainteresiran slobodno moze da me kontaktira ovde na pm da prodolzime so rabotata :D

p.s. proektov e golem, ne e shala ;)

gForce

Intern
28 мај 2007
6
0
nemorase tolku da se ispofalis ne ti veruvam od prosta pricina so vo postot pod ovoj prasuvas epten pocetnicko prasanje (koga lazes pazi da ne te fatat)
:LOL:

finger.k4

Intern
9 април 2007
228
3
www.myspace.com
toa prasanje e bug sto morav da go debugiram vo narednite 10 min zatoa go pisav tuka vo potraga po brz odgovor.
uste pred da dobijam reply go resiv FYI.

i ne e pocetnichka nego e common programing error sto se desava koga se brojat string characteri od pozadi napred.

+
toa tamu e strukturno programiranje i vrska nema so objektnoto vo javata...
ne mi e mnogu bitno tvoeto mislenje niti sakam da te ubedam.

postot e tolku dolg posto go opisuva programot i moznite expanzii negovi i bara dobrovolci za rabota na istiot.

peace to the almighty gForce

gForce

Intern
28 мај 2007
6
0
ok togas daj da napravime nova tema malce e glupo da pisuvame
vo netbeans i objasni malce sto ti e planot i sto pomos ti treba
inace takvi cms -ovi gi ima mal milion i open source i tuka sto gi praele
nasi decki (sto normalno ne go davaat kodot)

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.169
Мислења
1.007.280
Членови
36.674
Најнов член