Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Net Framework 3.5 error 0x8024402C

Sadwerkl

Intern
15 ноември 2022
41
35
Склопив компјутер за првпат и инсталирав Windows 11 на него, меѓутоа не можам да инсталирам driver за wifi адаптерот, бидејќи не можам да инсталирам net framework 3.5 заради што ми дава Error code: 0x8024402C при инсталација. Пробав неколку решенија од на интернет, но ништо не работи. Имам повеќе пати инсталирано Windows 10/11 на различни компјутери и ова никогаш не ми се случило. Дали некој може да помогне ако знае што може да биде проблемот? Би бил многу благодарен.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.811
3.329
Неготино
Склопив компјутер за првпат и инсталирав Windows 11 на него, меѓутоа не можам да инсталирам driver за wifi адаптерот, бидејќи не можам да инсталирам net framework 3.5 заради што ми дава Error code: 0x8024402C при инсталација. Пробав неколку решенија од на интернет, но ништо не работи. Имам повеќе пати инсталирано Windows 10/11 на различни компјутери и ова никогаш не ми се случило. Дали некој може да помогне ако знае што може да биде проблемот? Би бил многу благодарен.
Симни aio runtimes 2.5.0 и инсталирај го. Пиши што ќе направиш.

Паланчански

On your way to fame
18 август 2019
720
597
Јас го имав истиот проблем. Не се сеќавам дали беше на десетка или единаесетка. Пробав разни финти, ама не го решив без преинсталација.
Не се снаоѓам баш добро во пребарувањето, ако не те мрзи најди што сум пишувал околу тој проблем.

Едит:
Кој Windows го имаш инсталирано? PRO N ми правеше некои проблеми, PRO (без N) немаше такви проблеми. Затоа сега одам на PRO.

Sadwerkl

Intern
15 ноември 2022
41
35
Благодарам за предлозите. Проблемот го решив така што го преинсталирав Windows-от. Друго чаре не најдов.

• Ми се допаѓа
Реакции: thrw

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.092
Мислења
990.245
Членови
36.227
Најнов член