Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Ц.ц.ц.ц која катастрофа... плачит за банирање.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.775
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Огласников дефинитивно треба да се затвори, па нека си продава/купува кој што му треба на реклама5 и фб, пошто глупости го уништуваат угледот на форумот. Па 50% од форумџиите се тука само заради тие смрдени огласи, пребегале од кајгана, фб, реклама, пазар3 и сега си играат играчки со чесни членови.

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Фино лепо се извинив и ти кажав во што е работата
Нема никакви приказни за мали деца, ти го нарачал телефон зошто има исти таков со пукнат екран и му треба, во меѓувреме од фирма го пратија итно за Италија и тоа е целата работа

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Кое правило е прекршено за да има банирање???
Го возиш членот низ малото прсте, го порачуваш телефонот па не е дигаш пратката па не си достапен...како членот да е должен да ги трпи твоите глупости... еј...брат ти го користел твојот акаунт :D дај молим те, не биди смешен.

edit:
И што има врска што е брат ти Италија, ти не можеш да е подигнеш пратката наместо него?
Или не сте толку блиски со брат ти?

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Фино лепо се извинив и ти кажав во што е работата
Нема никакви приказни за мали деца, ти го нарачал телефон зошто има исти таков со пукнат екран и му треба, во меѓувреме од фирма го пратија итно за Италија и тоа е целата работа
Tи колку и да се извинуваш сеа бадијала е кога јас веќе потрошив 7 дена и се осободував од работа и обрврски само да го испратам... Да не беше ти јас до сега ќе го продадев. Не секој е слободен да се замара со глупости. Доколку небеше сигурен дека ќе го зимаш нетребаше ниту да ми пишуваше да го праќам преку карго незнам како может да си дозволиш такво нешто да бидеш до толку не одговорен. Кога нешто се купува се знае дека првин се размислува пред човек да го купе дали ќе биде слободен да го подигне, плате или било што.

Италија, Германија, Франција, Браќа, Сестри, Вујковци, Фирми, Мирми и слични такви превари на мене ЈОК, јас не сум од вчера па да поверувам на такви прикаски.

ти не можеш да е подигнеш пратката наместо него?
Штом брат му е за Италија тогаш он е за Германија :D

Последна промена:

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Го возиш членот низ малото прсте, го порачуваш телефонот па не е дигаш пратката па не си достапен...како членот да е должен да ги трпи твоите глупости... еј...брат ти го користел твојот акаунт :D дај молим те, не биди смешен.

edit:
И што има врска што е брат ти Италија, ти не можеш да е подигнеш пратката наместо него?
Или не сте толку блиски со брат ти?
Тебе пак те прашувам кое правило е прекршено на форумов???
Јас живеам во Рогачево,а тој во Тетово, немам намера да одам 35км за да ја земам неговата пратка, кога ќе дојдат нека се разберат

• ми се допаѓа

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Tи колку и да се извинуваш сеа бадијала е кога јас веќе потрошив 7 дена и се осободував од работа и обрврски само да го испратам... Да не беше ти јас до сега ќе го продадев. Не секој е слободен да се замара со глупости. Доколку небеше сигурен дека ќе го зимаш нетребаше ниту да ми пишуваше да го праќам преку карго незнам како может да си дозволиш такво нешто да бидеш до толку не одговорен. Кога нешто се купува се знае дека првин се размислува пред човек да го купе дали ќе биде слободен да го подигне, плате или било што.

Италија, Германија, Франција, Браќа, Сестри, Вујковци, Фирми, Мирми и слични такви превари на мене ЈОК, јас не сум од вчера па да поверувам на такви прикаски.

Штом брат му е за Италија тогаш он е за Германија :D

Бреее, за што изгуби 7 дена, толку време ти требаше да го пратиш, 10 минути работа? А тоа дека ќе си го продал до сега се гледа по огласот, отворен ти е веќе 20 дена и тешко некој да го купи освен ако не му треба само екранот, за друго и неможе да се користи
И јас сум сигурен дека телефонот ќе беше земен ако ти беше потрпелив, ќе дојдеше брат ми и ќе си го земеше, а јас да го земам во негово име па после да се оправам со него ако нешто не е во ред, тоа не
Поздрав и секое добро

• ми се допаѓа

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Бреее, за што изгуби 7 дена, толку време ти требаше да го пратиш, 10 минути работа? А тоа дека ќе си го продал до сега се гледа по огласот, отворен ти е веќе 20 дена и тешко некој да го купи освен ако не му треба само екранот, за друго и неможе да се користи
И јас сум сигурен дека телефонот ќе беше земен ако ти беше потрпелив, ќе дојдеше брат ми и ќе си го земеше, а јас да го земам во негово име па после да се оправам со него ако нешто не е во ред, тоа не
Поздрав и секое добро
Ај терај си работа се гледа дека си талентиран за превари а јас со такви како тебе немам време да се занимавам, јас сум крив што погрешно те проценив и ти ги го испратив. Немам намера јас тебе отчед да ти давам кој и зошто сакал да го купи. За што да бидам трпелив ? Не сум јас ништо должен со тебе да се замарам и да те чекам недели и месеци само за еден телефон.

Се јавив пред малку на каргото и им реков да го повлечат назат, и за друг пат само памет. Од такви несериозни и нестабилни личности како тебе само подалеку и никакво праќање по карго(сега ради тебе само јас ќе правам безпотребни карго трошкови од 150 ден што го шетав пакетот натаму-наваму ама ако ПАМЕТ ПАМЕТ ЗА ДРУГ ПАТ).

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Ти прво мене воопшто и не ме знаеш...
Јас лично до сега немам никого измамено, сум имал работа со повеќе членови тука на форумов и никој не се пожалил
Трпелив требаше да бидеш уште некој ден за да дојде брат ми и да си го земе телефонот, ништо повеќе.Незнам што имаше ти толку замарање и дали толку ти дојде до тие 2000 денари што немаше време да почекаш
Сакаш јас да ти дадам 3000 денари само да го фрлиш тој телефон и да не правиш драми за глупости

• ми се допаѓа

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
И јас сум да се банираат вакви членови. Пред некој ден договарав тука со еден член кој ми рече ама многу го имале зезнато и тој не му било сигурно. Некако со молење ми го испрати.

Сега разбирам дека бил во право и дека имало мангупи мешу членовите овде.
И јас сум за Бан. Се гледа дека членот го измамил другиот член овде. Според мене треба на ваквите членови да им се даде 2 услови.

Или да му платат на тој што го излажале 1000 денари на сметка или да бидат банирани. Срамота навистина.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
И јас сум да се банираат вакви членови. Пред некој ден договарав тука со еден член кој ми рече ама многу го имале зезнато и тој не му било сигурно. Некако со молење ми го испрати.

И јас сум за Бан. Се гледа дека членот го измамил другиот член овде. Според мене треба на ваквите членови да им се даде 2 услови.

Или да му платат на тој што го излажале 1000 денари на сметка или да бидат банирани. Срамота навистина.
КАТАСТРОФА е друже, сум јадел еден стап тука со еден член и од тогаш наваму пазам од кого купувам и на кого продавам...
Пазам поради ваквите членови.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Јас сум имал позитивно искуство со undergrounde, еден член еден акаунт (евентуално +1 за резерва :p :D), вака двајца браќа двајца ликови на еден акаунт не иде. Мој предлог е да не се банира едноставно уште еден акаунт нека направи брат му и тоа е тоа

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
,

Ти прво мене воопшто и не ме знаеш...
Јас лично до сега немам никого измамено, сум имал работа со повеќе членови тука на форумов и никој не се пожалил
Трпелив требаше да бидеш уште некој ден за да дојде брат ми и да си го земе телефонот, ништо повеќе.Незнам што имаше ти толку замарање и дали толку ти дојде до тие 2000 денари што немаше време да почекаш
Сакаш јас да ти дадам 3000 денари само да го фрлиш тој телефон и да не правиш драми за глупости

Чувај си ги тие 3000ки. На друг да ги правеш тие финти а не на мене.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
,

Чувај си ги тие 3000ки. На друг да ги правеш тие финти а не на мене.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
Како си задоволен од батеријата на Note-от?

Пушти некоја слика во темата ако не ти е проблем.

Се извинувам за офтопик.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Тебе пак те прашувам кое правило е прекршено на форумов???
Јас живеам во Рогачево,а тој во Тетово, немам намера да одам 35км за да ја земам неговата пратка, кога ќе дојдат нека се разберат
Prekrsheno e praviloto eden akaunt edna licnost. Kako toa eden akaunt cela familija?

BAN pod itno!!

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Полека момци.
Братми, братми е опасен братми.

(Сарказам)

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404

За истите огласи, успешни или неуспешни зделки и соработки, IT.mk не сноси никаква одговорност. Ниту за огласувачите со статус на проверен огласувач

• ми се допаѓа

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.760
6.466
SK
Супер е темава. Само уште некој да сублимираше една топ листа надреалиста, за брза консултација.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
@undergrounde
Јас можам да ти докажам дека не си во право.

На пример мене ми е тотално небитно дали телефонот ми го порачал Џекил или Мистер Хајд, Снежана или некое од седумте џуџиња, ти или брат ти.
Телефонот го порачува @undergrounde кој има свој личен телефон и идентитет ..ваљда.
Телефон на кој не се јавува.

Мислам, хелоу!
Поклопи ги ушите и ќути. Кабает си ко црн мрак.

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
@undergrounde
Јас можам да ти докажам дека не си во право.

На пример мене ми е тотално небитно дали телефонот ми го порачал Џекил или Мистер Хајд, Снежана или некое од седумте џуџиња, ти или брат ти.
Телефонот го порачува @undergrounde кој има свој личен телефон и идентитет ..ваљда.
Телефон на кој не се јавува.

Мислам, хелоу!
Поклопи ги ушите и ќути. Кабает си ко црн мрак.
Ти отвори ги очите и читај
Кој кажа дека никој не се јавува на телефон, исто така се контактираше преку форумов. Како што кажав и предходно, телефонот ќе беше земен доколку некој сакаше да почека уште некој ден

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Ти отвори ги очите и читај
Кој кажа дека никој не се јавува на телефон, исто така се контактираше преку форумов. Како што кажав и предходно, телефонот ќе беше земен доколку некој сакаше да почека уште некој ден

Конверзацијата која ја постави како скриншот @Harrabed е јавна и сите ја гледаме. Јас не можам да прочитам дека ти му ветуваш да почека неколку дена и телефонот ќе биде подигнат, туку дека брат ти подолго ќе остане и да го повлече телефонот назад.

Исто така, не гледам ниту да му понудиш да ги платиш ти трошоците од каргото. Без разлика дали си од село или град, има начин како да се заврши џентлменски оваа ситуација. Тука потенцираш дека ти не сакаш да се „оправаш“ со брат ти, тогаш што е должен членот да се оправа?

Ако брат ти е некој со кој не се „оправа“ работа, зашто си му дал да нарачува преку твој профил?
Толку експресно го пратиле во Италија што не можел СМС да пише?

Не само што негативно си постапил према членот, него и со коментарите и ставот на темата се дотепа. Не верувам дека некој од сериозните членови на форумов ќе сака да си има работа со тебе.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно