bristlebac
On your way to fame
Дечки дали е нормално да тече, црна и прљава вода од климата. Јас имам веке годинаипол Мидеа, до сега не правеше вака. Иначе нормано си работи, но водата ме загрижува, а климата подлежи под гаранција.
Од надворешната единица? Нормално еДечки дали е нормално да тече, црна и прљава вода од климата. Јас имам веке годинаипол Мидеа, до сега не правеше вака. Иначе нормано си работи, но водата ме загрижува, а климата подлежи под гаранција.
Било запушено, без да знам си капело на терасата, незнам од каде, но изгледа преку плочките на терасата навлегувало внатреА цревото во што е спроведено и каде и каква врска има ѕидот со овој проблем?
Во лето водата е од внатрешната единица и е чиста. Слободно можеш да ги полеваш цвеќињата со неа.
Во зима на надворешната единица се кондензира вода и заедно со нечистотиите (со саѓите и пм честичките) истекува надвор и нормално е дека ќе биде црна.
Требало да ти кажат дека на тоа место или се затнува од прљавштина, или се замрзнува на минусни температури (и пак се затнува). Решението е тоа спомнатото, кадичка под надворешната единица и одвод од кадичката.Се извинувам, тече вода од цревото од надворешната единица, пласатиката што излегува цревото беше запушена, ми направи голема штета(ке видите на сликата). Дојде мајсторот рече од нивна страна е се монтирано како што треба, и рече да си направам корито со алуминиумодкако си отиде ја извадив пластиката и ја дуванав излезе црна тиња.Сега само ме заагрижува дали е нормално да тече нечиста вода, зошто летоска ги вадев цвеќињата со водата и беше чиста.
Секако. Таа вода кога грее доаѓа од НАДВОРЕШНАТА единица. Така да нема врска со миење филтри или како е дома.Сега ја видов темава, и кај мојата клима од надворешниот уред тече вода што е прљава. Го исчистив цревото и пак после 2-3 месеци се оцрни. Филтрите од домашниот уред редовно ги чистиме.
Човекот што доаѓа на годишна инспекција од фирмата што ни е под гаранција незнаеше и ми вика мијги филтрите почесто.
Ќе да е нормално во зимскиот период, со оглед на тоа што Скопје е еден од најзагадените градови во светот.
Ни во ова не сме први...
Ќе да е нормално во зимскиот период, со оглед на тоа што Скопје е еден од најзагадените градови во светот.