Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Native Teams - општа тема

marjan__

Intern
26 февруари 2017
10
2
Дали има некој искуство со Payments & Employment for International Workers | Native Teams , гледам дека примаат Македонци и може да се користи картица но не знам какви се условите за нас.

Ако некој го користи овој сервис нека сподели искуство, како иде со плаќање, дали може да се нарача картица итн. Делува добро, ја имам Wise но немам опција да нарачам картица со мк податоци.

Фала

Bezimenko00

Intern
20 јули 2020
19
16
Дали има некој искуство со Payments & Employment for International Workers | Native Teams , гледам дека примаат Македонци и може да се користи картица но не знам какви се условите за нас.

Ако некој го користи овој сервис нека сподели искуство, како иде со плаќање, дали може да се нарача картица итн. Делува добро, ја имам Wise но немам опција да нарачам картица со мк податоци.

Фала
Македонско-британска е фирмата, во Битола има канцеларија на Цар Самоил 28, би требало без проблем, Македонија да е поддржана за payment + картичка (2 од founders се од Битола)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.892
17.882
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
369
291
Дали може да објасни некој малце на по-прост начин која е улогата како посредник на Native Teams? Што прават они за мене за да ми земат провизија?

Пример - Си наоѓаш фриленс работа и твојот работодавец се согласува да те плаќа на Payoneer. Која е тука улогата на Native Teams?

fuzzjaw

Unstoppable
13 јануари 2014
2.062
3.832
Дали може да објасни некој малце на по-прост начин која е улогата како посредник на Native Teams? Што прават они за мене за да ми земат провизија?

Пример - Си наоѓаш фриленс работа и твојот работодавец се согласува да те плаќа на Payoneer. Која е тука улогата на Native Teams?
Добиваш редовен работен однос и стаж, и платени ти се сите давачки/даноци према државата.

Не дека сам не мојш да си ги платиш давачките, ама стаж, здравствено, пензиско и такви работи, мораш да имаш фирма или да се пишиш вработен кај некого па да си плаќаш придонеси. NT баш тој проблем го решавет.

kebe

Gaining Experience
29 март 2012
257
226
Ова е измама на која се лажат простите фриленсери. Посредник скоро никогаш не ти треба, а ако ептен мора фирма можеш сам да си отвориш фирма.

AleksandarT

Gaining Experience
24 февруари 2011
168
308
На мене лично целиот концепт ми нема некако смисла - освен демек замаранцијата за сам да си отвориш фирма - не гледам никаков друг бенефит - дури поскапо е од сам да си отвориш фирма.

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
369
291
Добиваш редовен работен однос и стаж, и платени ти се сите давачки/даноци према државата.

Не дека сам не мојш да си ги платиш давачките, ама стаж, здравствено, пензиско и такви работи, мораш да имаш фирма или да се пишиш вработен кај некого па да си плаќаш придонеси. NT баш тој проблем го решавет.
Колку што знам и како физичко лице можеш да си плаќаш придонеси

marjan__

Intern
26 февруари 2017
10
2
Македонско-британска е фирмата, во Битола има канцеларија на Цар Самоил 28, би требало без проблем, Македонија да е поддржана за payment + картичка (2 од founders се од Битола)

Да да видов отпосле, би требало да функционира добро тогаш со плаќање и со картичката.

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.902
3.125
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
На мене лично целиот концепт ми нема некако смисла - освен демек замаранцијата за сам да си отвориш фирма - не гледам никаков друг бенефит - дури поскапо е од сам да си отвориш фирма.
па и сам леб да си правиш е поефтино него да го купуваш готов - ама пак, еве сме :)

со други зборови, некои луѓе нејќат да се замараат, и они ќе идат со Native Teams.

AleksandarT

Gaining Experience
24 февруари 2011
168
308
па и сам леб да си правиш е поефтино него да го купуваш готов - ама пак, еве сме :)

со други зборови, некои луѓе нејќат да се замараат, и они ќе идат со Native Teams.
Има смисла - ако не сакаш да се замараш - и имаш вишок пари - тоа е единствениот бенефит :)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.356
Мислења
1.010.197
Членови
36.676
Најнов член
Kazanizam

ит маркет