Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

најдобра банка во мк?

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.495
2.265
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Не се разбираме. Не е работа за фингепринт, секој месец им бара наново м-токен да подесат, она кај што треба лична карта, број на картичка, пин, матичен итн.
Секој ебан месец им го бара тоа, не можам да откријам зошто. Од септември до сега, 4 пати им го сетирам, секогаш на почеток на месец.

Моментално ради SCA ни апликација им работи ни може преку веб да проверат колку пари имаат, само да отидат до банкомат.
Кликаш на m-banking, ти бара fingerprint или пин, внесуваш и фрла грешка.
Преку веб, цело време само врти во круг и ништо не се случува.

Ќе одат утре во банка да видат што е работа, можно е и банката да ја сменат.
Најдобро на лице место в банка да одиш да видиш што е проблемот. Глупаво е ова што го кажуваш нон стоп да ти бара исти податоци.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.048
6.505
И ќе мора со родителот да оди…

Туку и Шпаркасе интеграцијата со ОнеИд не е баш баш, не успеав на нов уред да активирам мобилна апликација, сепак ќе морам во експозитура.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.495
2.265
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
И ќе мора со родителот да оди…

Туку и Шпаркасе интеграцијата со ОнеИд не е баш баш, не успеав на нов уред да активирам мобилна апликација, сепак ќе морам во експозитура.
Исти проблем имаше и еден комшија со нлб. Нов телефон и не може да се логира му даваше грешка и да оди во банка пишеше

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.939
3.510
Неготино
Најдобро на лице место в банка да одиш да видиш што е проблемот. Глупаво е ова што го кажуваш нон стоп да ти бара исти податоци.
Нема што јас да одам, немам јас сметка во стопанска, татко ми има. Ќе оди утре.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.495
2.265
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Pilsator

Gaining Experience
15 мај 2012
505
141
ОнеИд темата гледам дека е застарена па ќе пишам тука. Имам проблем со најава на ОнеИД, нова сметка е, се регистрирав, внесов код и кога ќе пробам да се најавам добивам "Мора да имате најмалку една биометрика за да се создадат клучеви за автентикација". Апликацијата има дозвола до камера, имам фејс ид активирано. Пробав да ја избришам и да ја инсталирам но истото е. Некој да го имал и решил истиот проблем? Андроид е во прашање..

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.495
2.265
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

ZeroCool666

Intern
24 ноември 2020
68
12
Пред некој ден ми стигна нотификација од комерцијална за mastercard world картичката, се добива пристап до 1500 business lounges на аеродроми. до сега можеше само кај нас, белград и виена мислам. дали некој од форумов ја има таа картичка и ја има искористено за оваа услуга?

kirev

Guru
31 мај 2010
8.048
6.505
Има Халкбанка одамна неограничен пристап за 4.000 годишно. Колку е годишната претплата во КБ? И оди на LoungeKey.com и регистрирај се да знаеш каде имаш пристап.

DonFrozex

Practice makes perfect
9 јуни 2011
1.334
1.561
Има Халкбанка одамна неограничен пристап за 4.000 годишно. Колку е годишната претплата во КБ? И оди на LoungeKey.com и регистрирај се да знаеш каде имаш пристап.
Комерцијална мислам дека работат со DragonPass, не LoungeKey...

ZeroCool666

Intern
24 ноември 2020
68
12
Комерцијална мислам дека работат со DragonPass, не LoungeKey...
LoungeKey го пишува на сајт, со DragonPass имало некој фаст трак на секјурити чек.
900 Денари е чланарина за картичката ако не се направи промет поголем од 80000 годишно. Што мислам дека е фер, е сеа не е неограничено, 6 пристапи имаш ама тоа за една година е доволно ако леташ сам... Само во пракса како функционира не знам :)

Ceco

Gaining Experience
29 септември 2010
643
206
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
Комерцијална го нуди ова години наназад за MasterCard World Debit картичка и тој пристап беше неограничен за 4-5 аеродроми, без надомест.
Сега новитет е дека има 1500 аеродроми но само 6 пати годишно, односно 6 влеза.
Апликацијата е LoungeKey.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.939
3.510
Неготино
Околу халкбанка:
Некни одам на макпетрол да ставам бензин. Влегувам да наплатам со картичка (Visa Platinum), пробува бесконтактно, не поминува.
Ја ставаме во терминалот, пак не сака. Пробува на друг терминал на двата начини, пак не сака.
Плаќам кеш.

Утредента одам во продавница, пробуваме картичката бесконтактно, не сака. Ја ставаме во терминал, пак не сака.

Си доаѓам дома, ѕвонам во халк. Ми се јавува еден бРат, ми кажува дека имале ново правило (добро, а известување камо????) и дека после секои 5 бесконтактни транскации, без разлика во колку дена би се случиле тие, 6тата морало да е со пин за да „потврделе дека сум јас“.
Добро викам, значи јас еве денес пазарувам 2 пати, после 3 дена ми текнува дури уште 3 пати, и после 3 дена пак пробувам и не сака, треба да ми текне дека сум направил 5 трансакции и да го замолам продавачот да ја стави картичката во терминал и да куцнеме со пин?
Па да вика, ќе мора така.

Банкава не е сериозна. 2 пати ми имаат блокирано картичка од лајка без известување, 2 пати ми имаат лимит намалено на банкомат на 0 (не знаеја да ми кажат зошто се случило) и сега ова.
Лани во март ми пишаа дека до крај на јуни 2024 ќе имаат имплементирано Google Pay, еве сме 2025, уште ништо нема.

Да земам да си бегам со време.

Alex3

Gaining Experience
20 декември 2018
128
122
Околу халкбанка:
Некни одам на макпетрол да ставам бензин. Влегувам да наплатам со картичка (Visa Platinum), пробува бесконтактно, не поминува.
Ја ставаме во терминалот, пак не сака. Пробува на друг терминал на двата начини, пак не сака.
Плаќам кеш.

Утредента одам во продавница, пробуваме картичката бесконтактно, не сака. Ја ставаме во терминал, пак не сака.

Си доаѓам дома, ѕвонам во халк. Ми се јавува еден бРат, ми кажува дека имале ново правило (добро, а известување камо????) и дека после секои 5 бесконтактни транскации, без разлика во колку дена би се случиле тие, 6тата морало да е со пин за да „потврделе дека сум јас“.
Добро викам, значи јас еве денес пазарувам 2 пати, после 3 дена ми текнува дури уште 3 пати, и после 3 дена пак пробувам и не сака, треба да ми текне дека сум направил 5 трансакции и да го замолам продавачот да ја стави картичката во терминал и да куцнеме со пин?

Банкава не е сериозна. 2 пати ми имаат блокирано картичка од лајка без известување, 2 пати ми имаат лимит намалено на банкомат на 0 (не знаеја да ми кажат зошто се случило) и сега ова.
Лани во март ми пишаа дека до крај на јуни 2024 ќе имаат имплементирано Google Pay, еве сме 2025, уште ништо нема.

после 5 бесконтактни без ралика дали поминале или не, многу чудно правило со донеле без известување

ако сакаат пин нека побара ПОС терминалот, некои прават повеќе од 5 трансакции во еден ден

за Google Pay не знам колку се расположени, дека се фалат со нивниот HalkPay колку бил добар и не им треба друга апликација за ова. плус ќе треба да одделат процент за Google доколку го воведат Google Pay

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.939
3.510
Неготино
после 5 бесконтактни без ралика дали поминале или не, многу чудно правило со донеле без известување

ако сакаат пин нека побара ПОС терминалот, некои прават повеќе од 5 трансакции во еден ден

за Google Pay не знам колку се расположени, дека се фалат со нивниот HalkPay колку бил добар и не им треба друга апликација за ова. плус ќе треба да одделат процент за Google доколку го воведат Google Pay
Халк пеј не работи ко што треба, барем на мојот жаоми телефон за жива глава нејќе.

flashgordon007

Practice makes perfect
15 септември 2012
1.013
1.113
Околу халкбанка:
Плаќам кеш.
Од принцип не плаќаш во готово. Бараш продавницата да ја контактира банката и да ти овозможи користење на картичката.
Истиот коментар.
Си доаѓам дома, ѕвонам во халк. Ми се јавува еден бРат, ми кажува дека имале ново правило (добро, а известување камо????) и дека после секои 5
кој е овој збор? што означува? „6Рат“???
бесконтактни транскации, без разлика во колку дена би се случиле тие, 6тата морало да е со пин за да „потврделе дека сум јас“.

Да си бегаш со време. А каде да отидеш, кога сите банки се полни со неспособни, неедуцирани и преплатени убаво облечени, нашминкани и качени на штикли „!*%‘‚%'. Баш такви.

Не си имал контакт со тие препотентните и неспособни жени од девизното од турската банка... Секој прилив на девизи во фирма беше посебна и нова приказна. Имаше и една баба која работела само со амбасади и „незнам кој си пи*ке материне“ и прв пат некој се жалел за (неточната пресметка) „работата“ кај шефот. Последен пат кога продавав девизи, иницирав продажба преку електронскиот систем и ништо не се случи. По неколкудневни обиди побарав објаснување зошто ништо не се случува - ми одговорија: иако си иницирал продажба, требало да се јавиш телефонски и да разговараш со шалтерушата од девизно за она да кликне нешто во компјутер, па да она се јави телефонски кај некој друг во банката и тој да одобри.... Глупост и крај на девизната сметка во таа банка.

Јас користам картички кредитна и дебилна од Тутунска банка (или по ново како се вика...) и за кредитната картичка важи правило за плаќање на 2.000,00 денари се потврдува со пин и за секоја 5-та безжична трансакција се потврдува со пин. Мислам дека одамна добив извесување, а и на веб страната на банката пред некое време видов извесување...

StalkeR

Guru
5 декември 2009
5.490
6.691
Јас како што сум информиран, секоја банка го има ова. Како заштита при крадеш на картица.

Sent from my iPhone using Tapatalk

И

Избришан член 54597

Гостин
Гледам се спомнува Халк, а не најдов посоодветна тема, па да споделам една случка од денес.

Правам плаќање на еден сајт кој користи ePay сервис од Халк и уредно ми побараа ОТП и повлекоа пари. За некои неполни 5 минути ми стига уште еден обид за повлекување на ~59000 денари од Facebook Ads. Навикнат сум да менувам лимит пред да плаќам па не помина наплатата, ама ептен сомнително. Почнав да се преиспитувам да не имам закачено нешто, ама апла беше неколку минути после наплатата преку Халк.

Пробав да ги побарам од Халк ама никој не се јавува на 24/7 линијата. Да не слушнал некој да се случува нешто?

П.с. Никогаш немам оставано платежни детали на FB, а гледам и други лиѓе по интернет пријавуваат слични измами. Инаку наплатата беше направена во Thai Baht .

kirev

Guru
31 мај 2010
8.048
6.505
Ова со бесконтактното да ти бара ставање во терминал го прави мислам и Шпаркасе.
Инаку Халк со ЛаунџКи си функционира кул. НЕОГРАНИЧЕНО пати и НЕОГРАНИЧЕНИ гости. За 4.000 годишно. Нема боље :)

ZeroCool666

Intern
24 ноември 2020
68
12
Ова со бесконтактното да ти бара ставање во терминал го прави мислам и Шпаркасе.
Инаку Халк со ЛаунџКи си функционира кул. НЕОГРАНИЧЕНО пати и НЕОГРАНИЧЕНИ гости. За 4.000 годишно. Нема боље :)
Да не се пожалеа од спомнатата банка погоре и да бев бизнисмен што лета еднаш месечно ќе ме замислеше да се префрлам :)

DarthJe5us

Unstoppable
2 јануари 2012
2.849
2.215
Околу халкбанка:
Плаќам кеш.

Кога ја ставаа картичката внатре што се случуваше? Не бараше пин?

DonFrozex

Practice makes perfect
9 јуни 2011
1.334
1.561
Може линк до ова?
Пошо на нивната веб страна не можам да ги видам овие информации, т.е. пишува само дека може Скопје, Турција, Виена аеродромите да се користат..
За овие аеродроми мислеш неограничено или ?

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.939
3.510
Неготино
Кога ја ставаа картичката внатре што се случуваше? Не бараше пин?
Побара пин, ама пак не сакаше да помине. На крај платив кеш, среќа носев толку.

Гледам се спомнува Халк, а не најдов посоодветна тема, па да споделам една случка од денес.

Правам плаќање на еден сајт кој користи ePay сервис од Халк и уредно ми побараа ОТП и повлекоа пари. За некои неполни 5 минути ми стига уште еден обид за повлекување на ~59000 денари од Facebook Ads. Навикнат сум да менувам лимит пред да плаќам па не помина наплатата, ама ептен сомнително. Почнав да се преиспитувам да не имам закачено нешто, ама апла беше неколку минути после наплатата преку Халк.

Пробав да ги побарам од Халк ама никој не се јавува на 24/7 линијата. Да не слушнал некој да се случува нешто?

П.с. Никогаш немам оставано платежни детали на FB, а гледам и други лиѓе по интернет пријавуваат слични измами. Инаку наплатата беше направена во Thai Baht .
На кој број ѕвонеше? Мене максимум за 2 минути ми креваат, секогаш.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.048
6.505
Да не се пожалеа од спомнатата банка погоре и да бев бизнисмен што лета еднаш месечно ќе ме замислеше да се префрлам :)
Кога вадев мислам не требаше да се префрлаш, само беше доволно годишна даночна пријава да покажеш со примања над 480.000. Или така нешто. Плус ако трошеше над 150.000 годишно ни тие 4.000 не се плаќаа. Ама...

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.661
Мислења
998.886
Членови
36.614
Најнов член
Overbored

ит маркет