- Ја почнал/а темата
Дечки, кој е најдобар евтин таблет (колку за гледање јутуб видеа и филмови)?
Нема да се користи за игрици значи, стрикно веб и видео. Пожелно е да не е ужасно лош на перформанси општо гледано и да не има премногу стар софтвер. Не се разбирам од таблети воопшто така што ве молам да ме подучите што е битно што не е кога се купува, и каков уред да купам.
Мене ова ми изгледа као нешто валјда најдобро - 2 гига рам има и 5000MAh батерија, и андроид 10 (но нема гугл плеј сервиси шо не знам дали и колку е битно за јутуб гледање).
www.neptun.mk
Или можда овој? Амазон Киндл звучи доста добро, има USB-C порта, исти спецификации ко хуавејот и истиот проблем со play services но видов дека со некој fire tool може да се додаде лесно и google play сервисите и продавницата (ако ми затреба):
www.anhoch.com
А и цената е одлична за амазончево.
Нема да се користи за игрици значи, стрикно веб и видео. Пожелно е да не е ужасно лош на перформанси општо гледано и да не има премногу стар софтвер. Не се разбирам од таблети воопшто така што ве молам да ме подучите што е битно што не е кога се купува, и каков уред да купам.
Мене ова ми изгледа као нешто валјда најдобро - 2 гига рам има и 5000MAh батерија, и андроид 10 (но нема гугл плеј сервиси шо не знам дали и колку е битно за јутуб гледање).

Таблет HUAWEI MatePad T8 Kobe2-L09A, 8.0", 2/16GB, 5/2MP, 5000mAh
Таблет HUAWEI MatePad T8 Kobe2-L09A, 8.0", 2/16GB, 5/2MP, 5000mAh Таблет Android 10, EMUI 10, no Google Play Services Екран:8.0"(800 x 1280) IPS LCD Chipset:Mediatek MT8768 CPU:Octa-core (4x2.0 GHz Cortex-A53 & 4x1.50 GHz Cortex A53) GPU:PowerVR GE8320 Интерна меморија:16GB,RAM 2GB Примарна...

Или можда овој? Амазон Киндл звучи доста добро, има USB-C порта, исти спецификации ко хуавејот и истиот проблем со play services но видов дека со некој fire tool може да се додаде лесно и google play сервисите и продавницата (ако ми затреба):

Anhoch PC Market Online - Tablet PC Amazon Kindle Fire HD 8 2020 32GB/8" IPS 1280x800/2xCam/Black
Anhoch PC Market Online Таблети и опрема Таблети Tablet PC Amazon Kindle Fire…
А и цената е одлична за амазончево.
Последна промена: