Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Надоградбата на Microsoft го онеспособи Internet Explorer

Статус
Затворена за нови мислења.

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.674
194
www.zeroscience.mk
Microsoft Security Update Cripples Internet Explorer

Microsoft тврди дека ги истражува извештаите што сигурносната надоградба за Internet Explorer, објавена минатата недела, ги осакатила можностите на некои корисници да се "закачат" на вебот.

Повеќе: http://www.pcworld.com/article/id,140621-c,browserbugs/article.html

:rolleyes:

Axtrixx

Intern
18 април 2007
16
1
Нешто што ми се случи на мене после новиот Update на IE не се отвара и ако се отвори Not responding.:ua::ua::ua:

efto

Gaining Experience
19 април 2007
328
268
И јас почнав да добивам почесто пораки од типот „Internet Explorer has encountered a problem and must close“

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.674
194
www.zeroscience.mk
Microsoft работи на случајот...:
Microsoft said it is on the case. "Our customer service and support teams are investigating public claims of a deployment issue with Microsoft Security Bulletin MS07-069," Microsoft's Mark Miller, director of security response, acknowledged in an e-mail. "If necessary, Microsoft will update the Knowledge Base article associated with MS07-069 with detailed guidance on how to prevent or address these deployment issues," Miller added.

Но сега за сега нема решение...освен да се избрише надоградбата:

Other users on the support forums weren't much help, except to suggest uninstalling last Tuesday's security update. That's what Decker did. "We uninstalled [MS07-069] and have had no problems since then," he said.

:))

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Не ми се верува дека Мајкрософт можат да направат такви почетнички грешки. Не знам како можат да пуштаат апдејт без претходно добро да го истестираат. Сепак се работи за компјутерски гигант, и ваквите недостатоци треба да ги избегнуваат.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.833
97
Што знам јас ја имам таа надоградба и не сум забележал проблеми,мислам ИЕ не користам али чат пат го користам за ситници.Ако прави проблеми ќе го бришам тој апдејт

Aleks

Gaining Experience
18 мај 2007
5.748
289
Microsoft + Windows = Belja :p, Mislam deka ova e deseno vo brzina za da se zakrpi nekoja golema dupga vo IE pa nemale dovolno vreme za testiranje

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
45.674
Мислења
947.023
Членови
34.145