Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Мt_net користи забранети „финти“ во борбата со ON_net

На кој ADSL интернет провајдер сте закачени?

• Вкупно гласале
    33
Статус
Затворена за нови мислења.

Alek55555

Intern
18 декември 2007
9
0
MT_net во последните месеци забележува голем пад на побарувачката на ADSL интернет откако ON_net стана новен нов ADSL конкурент.
Водени од голем број незадоволни МТ_net корисници, поради големата нестабилност и ограниченост на MT ADSL интернетот, голем број од корисниците го одбираа ОN_Net. МТ успеа да задржи дел од своите корисници со долгите договори како и заканите со големи казни од раскинувањето на истите. Со спам пораките за ADSL со секоја телефонска сметка МТ успеа да стекне и нови корисници. Но, незадоволна од големиот напредок на ОN_net, MT започна нов вид на борба, со ограничување на интернет пристапот на избрани ON_net корисници. Меѓу избраните сум и јас. Новата „финта“ се состои во тоа што во точно определен враменски преиод од денот конектирањето на ON_net корисникот му е оневозможено со блокирање на неговиот телефонски број. Во мојот случај имам интернет од 11:25 до 17:25 и од 23:25 до 5:25. Во останатиот дел од денот при конектирањето добивам грешка 678. Со ова МТ сака да се откажам од ОN_net и да преминам на MT_net. Но жалам нема да паднам на таа финта и откако ОN_net во април ќе стане втор фиксен оператор, ќе бидам сведок на крајот на неправедниот борец МТ.

neW1

Gaining Experience
10 мај 2007
679
126
Во мојот случај имам интернет од 11:25 до 17:25 и од 23:25 до 5:25.
Off topic: Ова точно време ми звучи како да се работи за некој од внатре (од он нет), не ? Или седиш дома и пробуваш по цел ден на redial ? :ermm:

On topic: Не знам колку е ова точно бидејки сум корисник на адсл од мт нет, но доколку е се надевам дека ќе се реши во брзо време...сепак, ако добијат он нет повеќе (задоволни !) корисници и мт нет ќе мора да напраат нешто во врска со тоа.Е сеа, дали тоа нешто ќе бидат реклами, досаѓања по телефон, спам со секоја сметка телефонска или тоа ќе биде нова поприфатлива понуда или подобрување на веќе понудените понуди останува да видиме.

Alek55555

Intern
18 декември 2007
9
0
On_net има поднесено тужба и докази против МТ за ваквите проблеми. Судењето било извршено во Париз, а спорот го добил ОN_net. Оштетата која МТ требала да ја плати била 2000000 евра. Очигледно на МТ не му дошол умот и сака уште една тужба.

386ka

Gaining Experience
22 декември 2007
2.369
214
Mt Net spored mene e najlosiot internet provajder vo MK. Za monopolot vo fiksnata tehnologija so go vodi MT ostanuva da vidime sto On Net ke naprai okolu toa.

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
On_net има поднесено тужба и докази против МТ за ваквите проблеми. Судењето било извршено во Париз, а спорот го добил ОN_net. Оштетата која МТ требала да ја плати била 2000000 евра. Очигледно на МТ не му дошол умот и сака уште една тужба.

Од каде ти се овие информации?

MARTIN_MKD

Intern
27 ноември 2007
419
2
Ќе мора и двата провајдера да се поправат доаѓа WiMAX-от и тогаш ќе осетат како е да се изгуби добар дел од пазарот

D

Администратор
31 март 2007
3.798
3.741
www.iwmnetwork.com
МТнет треба да плати 2,000,000 евра на Он.нет, тужба во Парис?
Зар мислиш дека оваа информација би останала тајна и нема да биде на сите насловни?

Тоа што МТнет користи телефонски јавувања и е-маил според мене е сосема логично и нормално, ако мислиш дека те спамираат, има закон за електронски комуникации, покрени тужба.

Тоа што го тврдиш за МТнет дека нелегално користи ова она, ми изгледа само како да зборуваш без врска и без докази.

Blagojce

Gaining Experience
26 декември 2007
906
79
Прилеп
Blagojce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3570 3.40GHz
Storage
2 TB
RAM
8 GB
Monitor
ASUS 24" LED Full HD
OS
Windows 10
Јас сум корисник на кабелски интернет, но кога ќе погледнам на мојот потпис(што ми е ставен на овој форум) ми кажува дека сум корисник на МТ нет......, Па затоа гласав за МТнет.
Зоштое тоа така?
BTW: Корисник сум на кабелски интернет од Кабелнет-Прилеп.

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Најверојатно, IP адресата што ја добиваш од кабелскиот оператор, danasoft.com ја препознава како IP адреса од МтНет.

386ka

Gaining Experience
22 декември 2007
2.369
214
Ne bre covekot vo anketata e potpisan kako da glasal deka koristi MT Net! Izgleda uste edna "zabraneta" finta na MT Net:LOL:

bons

Gaining Experience
9 април 2007
242
67
MT_net во последните месеци забележува голем пад на побарувачката на ADSL интернет откако ON_net стана новен нов ADSL конкурент.
Водени од голем број незадоволни МТ_net корисници, поради големата нестабилност и ограниченост на MT ADSL интернетот, голем број од корисниците го одбираа ОN_Net. МТ успеа да задржи дел од своите корисници со долгите договори како и заканите со големи казни од раскинувањето на истите. Со спам пораките за ADSL со секоја телефонска сметка МТ успеа да стекне и нови корисници. Но, незадоволна од големиот напредок на ОN_net, MT започна нов вид на борба, со ограничување на интернет пристапот на избрани ON_net корисници. Меѓу избраните сум и јас. Новата „финта“ се состои во тоа што во точно определен враменски преиод од денот конектирањето на ON_net корисникот му е оневозможено со блокирање на неговиот телефонски број. Во мојот случај имам интернет од 11:25 до 17:25 и од 23:25 до 5:25. Во останатиот дел од денот при конектирањето добивам грешка 678. Со ова МТ сака да се откажам од ОN_net и да преминам на MT_net. Но жалам нема да паднам на таа финта и откако ОN_net во април ќе стане втор фиксен оператор, ќе бидам сведок на крајот на неправедниот борец МТ.
Он нет зема нет од мт нет и користи нивна инфраструктура, која конкуренциија ја гледаш ти тука.
П.С. Тужба???па до сеа ќе беше тоа на насловна барем на 2 дневни весници!

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.720
221
www.foxmediahouse.com
Водени од голем број незадоволни МТ_net корисници, поради големата нестабилност и ограниченост на MT ADSL интернетот, голем број од корисниците го одбираа ОN_Net.
Не ли паѓаше интернетот од Он Нет?! Овдека барем на форум има луѓе кој кажуваја дека он нет sucks. А јас сум на мт нет интернетот паѓаше на 12 саати, но тоа беше од таму зошто мрежата мораше да се реконектира(или така нешто), сега воопшто нема паднато интернетов во последниве 2 месеци.

vik

Intern
14 април 2007
1.936
32
This is bullshit. Безврска е! Еве имам интернет без никаков проблен, а и ич не паѓа.
@COMANDER
Да порано беше заебан Он.нет ама последно време се поправија и многу ретко паѓа. Последниве некочки дена само еднаш до двапати има паднато, барем дури работам јас.

386ka

Gaining Experience
22 декември 2007
2.369
214
This is bullshit. Безврска е! Еве имам интернет без никаков проблен, а и ич не паѓа.
@COMANDER
Да порано беше заебан Он.нет ама последно време се поправија и многу ретко паѓа. Последниве некочки дена само еднаш до двапати има паднато, барем дури работам јас.

Se soglasuvam!!! Do sega ednas-dvapati mi se ima deseno da mi padne internetot!!!:bravo::bravo::bravo:

igorkrst

Intern
13 јули 2007
400
1

И јас чекам одговор од каде информации дека Оннет добил тужба против МтНет за исклучување на договорени услуги?
Не е фер да се „тресат“ така шпекулации од ракав колку и да не ги сакам МтНет!

Новата „финта“ се состои во тоа што во точно определен враменски преиод од денот конектирањето на ON_net корисникот му е оневозможено со блокирање на неговиот телефонски број

Ова значи дека немаш и телефон во тоа време?

hmmm

Gaining Experience
30 ноември 2007
1.242
80
hmmm's setup  
Processor & Cooler
i5 3570k @4.2GHz & CM Hyper 212+
Motherboard
AsRock Z77 Pro3
Storage
Samsung 840 EVO 120GB + WD Black 1TB
PSU
Corsair CX600
RAM
2x4GB G.Skill Sniper 1600MHz
Video card
HD4000
Case
Custom
Mouse
Gigabyte GM-M7000
Keyboard
Generic
Audio
Asus Xonar DG
Monitor
Compaq Q2159
OS
Windows 8 64bit
Не ми е јасно, како кај вас паѓа повеќе пати во денот, а кај мене не, освен кога ја ресетираат конекцијата...

Dr.Thrax

Intern
7 февруари 2008
14
1
Незнам за вас но лично мислам дека целава оваа теорија е малце безвезе и дека би дознале ако МТ изгубил спор со Он Нет и притоа должи толкава сума.

Alek55555

Intern
18 декември 2007
9
0
Mt_net не му дава интернет на ON_net, ON_net зема интернет од Словенија. АДСЛ интернетот на ON_net е далеку постабилен од АДАЛ-от на МТ. Изворот на информацијата за тужбата не може да ви го откријам.

Alek55555

Intern
18 декември 2007
9
0
И јас чекам одговор од каде информации дека Оннет добил тужба против МтНет за исклучување на договорени услуги?
Не е фер да се „тресат“ така шпекулации од ракав колку и да не ги сакам МтНет!

Ова значи дека немаш и телефон во тоа време?
Не имам телефон само интернет конекцијата ми е оневозможена кон ON_net.

D

Администратор
31 март 2007
3.798
3.741
www.iwmnetwork.com
Mt_net не му дава интернет на ON_net, ON_net зема интернет од Словенија. АДСЛ интернетот на ON_net е далеку постабилен од АДАЛ-от на МТ. Изворот на информацијата за тужбата не може да ви го откријам.

Он.нет ја користи инфраструктурата на српскиот телеком и македонскиот.

Изворот на информацијата не ти е точен.

Темава е глупост и не соодржи точни информации туку е непотребни муабети и ќе биде затворена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.598
Мислења
945.549
Членови
34.082
Огласи