Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

MP4 sovet?

DoomiX_MDK

Gaining Experience
9 април 2007
174
109
zdr.sakam da kupam edno od ovie mp4 pleeri so se nudat na pazarot kaj nas. me interesira dali nekoj koristi i kako e zadovolen Quart , Nippon ili MS pleerite. gi ima na www.germanos.com.mk, cenata e dosta solidna i izgledaat ok, so solidni moznosti, ama dodeka ne go probas nemozes da znaes. konkretno me interesira kvalitetot na zvukot, baterijata i sl. thanks

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.279
2.680
probaj anhoch, a probaj i edna nova prodavnichka na vlezot na trgovski od stranata na rabotnichki (odma do toa foto studioto)

Probaj da chuesh kako zvuchat modelite pred da kupish.

Zavisi od potrebite i zhelbite ... mp4 ... kolku kje gledash neshto na displej od 1inch e prashanje, podobro investiraj vo dobar mobilen :)

DoomiX_MDK

Gaining Experience
9 април 2007
174
109
fala za sovetot , no i Anhoch ne nudi nekoj pogolem izbor. No vo sekoj slucaj ke se resam za nesto. Inaku pomisliv i na varijanta mobilen, no ima edna rabota sto ne mi se dopaga kaj mobilnite. edna baterija za se.za slusanje muzika,za razgovor, za fotkanje.A i cenite se dosta visoki. dodeka mp3 pleer mi izgleda poisplatliva, podobra i poprakticna varijanta za strastven slusatel na muzika kako mene.

AlexOFMacedon

Intern
5 мај 2007
65
0
Вака да ти кажам нешто. Постојат два типа на плеери што се преносливи.
1) Ipod, доста скап, но паметна инвестиција, има свој специфичен машински софтвер, Apple нуди беспрекорна подршка. Доста рекламиран доста користен во САД и Европа, едноставно најдобар.
2) Обичен МП4 Плеер, ефтина варијанта, но направена во кина. Скоро сите модели се направени во кина, со исти спецификации, ист звук, само едно се разликуваат во тоа дали се на АА батерии или на литиум јонски батерии (на полнење), машинскиот софтвер на сите е ист, за нив повеќе можеш да прочиташ на: http://en.wikipedia.org/wiki/S1_MP3_Player. Затоа памет во очите што правиш, треба да си ги цениш парите, што ги даваш.

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Па не би се согласил со тоа дека ако MP4 не е IPOD не чини. Јас имам едно MP4, и можам да кажам дека ми служи одлично а го користавем скоро една година. Факт е дека Ipod-от е најдобар, но да дадам 500 евра за касетофон, не... maybe another day кога ќе ги заработам сам :)

DaDog

Intern
10 ноември 2007
39
1
Јас имав од тие во Германос шо ги продават, Quart, NEO, MSonic и уште еден куп други сите се исти, софтверот е ист и не сум баш задоволен, за да влезам во менито треба 5 мин. да чекам. Иначе имаше во e-store ми се чини или така негде Philips 5000 ден. али беспрекорно си работеше....мем. 2 гига.

StenmarC

Intern
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk
Јас имам Quart 512ka најобично - оние ко USB стик што се. Го имам доста користено и супер ме служи. Ми се погоди ептен. Некои се жалат. Мене ми е супер

Jaia^^

Intern
22 април 2007
146
2
Jas na pr. imam Mp4 pleer MS Magic MP404 od 1GB i mnogu sum zadovolna, so polnac e, i baterijata drzi 6h a se polni za 4h (kupeno e vo germanos,zasto ednistveno tamu imase najgolem izbor koga kupuvav jas).Si ima kabelce za kompjuter i isto taka mozes da go polnis ako ti raboti kompjuterot.E sega imas i so pogolema memorija, mislam deka ke najdes nesto dobro za pristojna cena.Prasaj i nekoi drugi sto veke koristele nekoj drug model ili pak ist kako mojov.pozdrav

sonic

Intern
13 ноември 2007
529
5
Jas na pr. imam Mp4 pleer MS Magic MP404 od 1GB i mnogu sum zadovolna, so polnac e, i baterijata drzi 6h a se polni za 4h (kupeno e vo germanos,zasto ednistveno tamu imase najgolem izbor koga kupuvav jas).Si ima kabelce za kompjuter i isto taka mozes da go polnis ako ti raboti kompjuterot.E sega imas i so pogolema memorija, mislam deka ke najdes nesto dobro za pristojna cena.Prasaj i nekoi drugi sto veke koristele nekoj drug model ili pak ist kako mojov.pozdrav

На сестра ми и купив за роденден мислам таков и има опции како : слушање мп3 фајлови,гледање на конвертирани видео фајлови,снимање на аудио,радио,дури и читање на текст фајлови..... Но проблемот кај плеерчево е што не ти дава да си ги средиш песните во фолдери ,односно ги пушта само тие што се на "root"

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
јас имам ShockWave mp4 player солидно апаратче и за видео и аудио звукот е доста добар

ATRAC3

Intern
2 мај 2008
31
1
Не зимајте од германос, еден тип пред недела дена дојде у сервис со еден mp4 плеер 1 GB, нешо го заебаваа копчињата. Кога го отворив шо да видам: два водови одкорнати, па некој пробувал да ги премости со жици (не жички - ЖИЦИ) и на тоа процесорот место само жиците да ги залеми напраил спој на едно 4-5 ноџиња. И доаѓа типов по два дена да види шо како. шо да му кажам - му викам тоа плеерот отваран копан копан ептен. И тој така зачуден ми вика: Па тоа не е отварано од германос е купен нов ама му е истечена гаранција. Е сеа незнам дали тој лаже (некој го отварал) или од германос некое шо го вратиле под гаранција па му го убуале??? Али тоа се само шпекулации:ermm:

Psychoo

Intern
1 мај 2008
374
7
Ohrid
Бато јас имам Quart и ти препорачувам да не купиваш такво со еден збор КАТАСТРОФА им се МП4 го купив терасе еден месец и рикна

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Не зимајте од германос, еден тип пред недела дена дојде у сервис со еден mp4 плеер 1 GB, нешо го заебаваа копчињата. Кога го отворив шо да видам: два водови одкорнати, па некој пробувал да ги премости со жици (не жички - ЖИЦИ) и на тоа процесорот место само жиците да ги залеми напраил спој на едно 4-5 ноџиња. И доаѓа типов по два дена да види шо како. шо да му кажам - му викам тоа плеерот отваран копан копан ептен. И тој така зачуден ми вика: Па тоа не е отварано од германос е купен нов ама му е истечена гаранција. Е сеа незнам дали тој лаже (некој го отварал) или од германос некое шо го вратиле под гаранција па му го убуале??? Али тоа се само шпекулации:ermm:

Еве едно слично искуство со купен производ од Германос. :ua:

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
Па еве и јас да го пренесам моето искуство со германос, за да не должам многу еве го почетокот од приказната http://it.com.mk/forum/showthread.php?t=498 постовите број 2 и 12. Е сега за крајот од приказната, кога веќе немав друг избор се обратив до генералниот дистрибутер за Србија од кој зема роба и Македонскиот, добив одговор од нив дека дистрибутер за Македонија е фирмата Micei International се јавив кај нив им објаснав што е проблемот дека апаратот има гаранција од две години а дека гаранцијата од една година ми е дадена само усно. Излегоа во пресрет го примија апаратот на сервис и ми викаат дека овластениот сервис е во Будимпешта :isplashen:, си викам еј јас не сум бил Будимпешта апаратов ќе ми оди таму. После некаде еден месец се јавија од Микеи апаратот не можел да се поправи бил механички дефект, уствари јас сум го паднал и моја грешка било (апаратот го чував повеќе од очиве зошто со тешки маки го купив). После тоа се обратив и до друштвото за заштита на потрошувачите, но за жал канцеларијата секогаш беше затворена, уште еден службеник со плата за пиење кафе по канцеларии. И тогаш веќе кренав раце. Значи со постов ако успеав да разубедам барем еден потенцијален купувач на германос да купува од кај нив, ќе бидам многу среќен.
За малце ќе заборавев, еден мој другар пред околу месец го однесе телефонот во германос да го продадат и да го замени за нов, ама едниот сервисер така многу паметен дечко го чепкал телефонот и го расипал и после нормално не знаел да го поправи па го дале телефонот кај друг сервисер кој го поправил и го заменил софтверот, ама кога го заменил софтверот телефонот требало да се декодира и другар ми си плати 800 денари за декодирањето, Во германос во Охрид работат нестручни лица без слух и со никаков однос со муштериите.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.334
Мислења
1.009.768
Членови
36.677
Најнов член
Kazanizam
На врв Дно