Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

MOVE TV - MTEL Македонија (Телеком Србија)

kirev

Guru
31 мај 2010
8.019
6.460
Подолгите пакети не може да се уплатат.

Еве од сајтот:

Забелешка: Привремена пауза за нови нарачки
Во моментов не можеме да прифатиме нови нарачки. Во меѓувреме, сè уште можете да ги обновите постоечките планови и да ги комплетирате надополнувањата како и обично. Го цениме вашето разбирање и континуираната поддршка!
За повеќе информации, ве молиме контактирајте го нашиот центар за повици

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
500
373
На кој начин мове тв, ти го регистрира телевизорот (уредот)?
Имено еднаш ако се најавиш со еден акаунт, не дозволува после апликацијата да се најавиш со друг акаунт на еден ист уред.
Пробав избришав и кеш и податоци и преинсталирав апликација... И пак истото тв е регистриран на друг јузер..

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.478
2.248
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
На кој начин мове тв, ти го регистрира телевизорот (уредот)?
Имено еднаш ако се најавиш со еден акаунт, не дозволува после апликацијата да се најавиш со друг акаунт на еден ист уред.
Пробав избришав и кеш и податоци и преинсталирав апликација... И пак истото тв е регистриран на друг јузер..
Ако сакаш да пробаш на друг Тв јави им се да те одјават од систем кај нив

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
500
373
Да не ја чита мак адресата на уредот?
Веројатно и јас тоа го помислив.
А тоа мислам дека не е во ред.
Ако сакаш да пробаш на друг Тв јави им се да те одјават од систем кај нив
Не туку, на истиот тв кој имав 30 дена тест период.. сега не ми дозволува да се најавам со друг акаунт.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.478
2.248
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Веројатно и јас тоа го помислив.
А тоа мислам дека не е во ред.

Не туку, на истиот тв кој имав 30 дена тест период.. сега не ми дозволува да се најавам со друг акаунт.
Епа некоја заштита им е тоа ваљда. Можно е како кажа петкотрајко дa ја чита мак адресата.

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
500
373
Како да се среди проблемот:
Зедов пакет со бокс..
Го уклучив боксот, при старт секогаш дава,, проблем со интернет конекција" ај пробав го поврзав со лан кабел пак е исто, е сега после тоа кога ги вртам каналите 90% од каналите се замрзнати и треба да чекаш повеќе од 30-40 секунди за да тргни.
Инаку овај проблем го немаше на телевизор кога ја имав инсталирано апликацијата со 30 дена тест период, одлично се вртеа каналите без ниту една секунда застој.

18 септември 2020
761
678
Македонија
Зедов пакет со бокс..
Го уклучив боксот, при старт секогаш дава,, проблем со интернет конекција" ај пробав го поврзав со лан кабел пак е исто, е сега после тоа кога ги вртам каналите 90% од каналите се замрзнати и треба да чекаш повеќе од 30-40 секунди за да тргни.
Инаку овај проблем го немаше на телевизор кога ја имав инсталирано апликацијата со 30 дена тест период, одлично се вртеа каналите без ниту една секунда застој.
Да се јавиш до интернет провајдерот и да прашаш дали ќе можи да ти овозможат да користиш друга иптв.
Можеш да побараш да ти го заменат рутерот со Speedport Entery 2i, бидејќи мислам дека новиве рутери работат повеќе со новата магента тв.
Ама пак ќе ти речам, јави се на 122 и распрашај се.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.478
2.248
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Зедов пакет со бокс..
Тоа со интернет конекција беше жиф удав (исто имав 30 дена тест период на тв). Значи и ден денес не е поправено тоа. Да не е нешто во ред андроид боксот?
Јави им се и кажи им...искористи тој период за проба (незнам колку е и дали има кај моветв) од 10-15 дена.
Ако не се поправат раскини им договор зш 2 години не с малце да имаш заебанции секој втор ден

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
500
373
Тоа со интернет конекција беше жиф удав (исто имав 30 дена тест период на тв). Значи и ден денес не е поправено тоа. Да не е нешто во ред андроид боксот?
Јави им се и кажи им...искористи тој период за проба (незнам колку е и дали има кај моветв) од 10-15 дена.
Ако не се поправат раскини им договор зш 2 години не с малце да имаш заебанции секој втор ден
Ај тоа не смета неколку секунди, па се пушта.
Трикот е што, кога вртиш канали, скоро ниту еден не се пушта одма, треба да чекаш минимум 30 секунди... додека пак кај тие 3 4К канали, се пуштаат и работат одлично.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.478
2.248
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Трикот е што, кога вртиш канали, скоро ниту еден не се пушта одма, треба да чекаш минимум 30 секунди... додека пак кај тие 3 4К канали, се пуштаат и работат одлично.
Не смета ама иритира, им се јавив тогаш на мтел да ги прашам што е работата и ми рекоа Тоа додека повлече интернет...хахаха глупости.
Ама за другиот проблем што го имаш нема логика, може боксот нешто не е во ред.
Колку читам по форуми и нет не се жалат луѓе на андроид боксовите.

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
1.144
742
Na tv samsung i telefon xiaomi move test rabotese odlicno so 1sekunda menuvajne na kanali....

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.478
2.248
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Na tv samsung i telefon xiaomi move test rabotese odlicno so 1sekunda menuvajne na kanali....
Јас немв проблем со менување канали (тцл тв и xiaomi mob), брзо беше иако не 1 сек како кај тебе, нешто како кај магентатв сега

123456

Practice makes perfect
12 април 2013
1.980
1.524
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

Se proveriv na nivniot boks nema problem so menuvanje kanali ide odma,probaj isk od struja boksot pa vidi dal ke se opravi ako ne baraj da ti go smenat

MALINOV.A

Gaining Experience
8 септември 2022
397
243
Probaj sve, probaj i kaj nekoj blizok ako imas so A1 internet, probaj so mobilni podatoci da pustis dali ke raboti, jas koristam niz cela kukja na 5G wifi na UBEE ruter od A1 (DOCSIS/kabelska tehnologija) imam 4 MOVE boksa na dva dogovori povrzani bez problem gledame na site, neznam sto se desava vo tvojov slucaj, ipak probaj ako sakas i javi mi vo pp, prodazen agent sum vo MTEL bi ti pomognal nekako

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
500
373
Probaj sve, probaj i kaj nekoj blizok ako imas so A1 internet, probaj so mobilni podatoci da pustis dali ke raboti, jas koristam niz cela kukja na 5G wifi na UBEE ruter od A1 (DOCSIS/kabelska tehnologija) imam 4 MOVE boksa na dva dogovori povrzani bez problem gledame na site, neznam sto se desava vo tvojov slucaj, ipak probaj ako sakas i javi mi vo pp, prodazen agent sum vo MTEL bi ti pomognal nekako
Се е пробано.
Едниот интернет ми е 100/100 оптика, другиот Телеком 60/10.. пробано и со хотспот 5G интернет 600/350.. исто.
Инаку пробав пуштив преку боксот Јутјуб 4К 60фпс видео, одлично го отвара и го тера, и мало е чекањето кога ке смениш видео на Јутјуб, така да мислам дека не ке да е до боксот..
Сепак мислам дека е до нив, незнам како му функционира иптв то, ама веројатно имаат повеќе иптв сервери, и ме имаат закачено да влечам иптв од некој оптеретен сервер.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.478
2.248
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Се е пробано.
Едниот интернет ми е 100/100 оптика, другиот Телеком 60/10.. пробано и со хотспот 5G интернет 600/350.. исто.
Инаку пробав пуштив преку боксот Јутјуб 4К 60фпс видео, одлично го отвара и го тера, и мало е чекањето кога ке смениш видео на Јутјуб, така да мислам дека не ке да е до боксот..
Сепак мислам дека е до нив, незнам како му функционира иптв то, ама веројатно имаат повеќе иптв сервери, и ме имаат закачено да влечам иптв од некој оптеретен сервер.
Да имаше некој таков проблем ќе се жалеа повеќе корисници. Сепак барај да ти го сменат боксот а секој случај

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
500
373
Да имаше некој таков проблем ќе се жалеа повеќе корисници. Сепак барај да ти го сменат боксот а секој случај
Можеби и се жалат, ама уште да им крене некој во контакт центарот..

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.183
363
Sport klub доаѓа на МТЕL. Телеком Србија станаа 100% сопствениции на EON TV, Total TV, Sport klub во Србија, Босна и Македонија.

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.183
363
Sport klub доаѓа на МТЕL. Телеком Србија станаа 100% сопствениции на EON TV, Total TV, Sport klub во Србија, Босна и Македонија.

Да се поправам Телеком Србија гo има купено Sport Klub и Total tv (во Србија од пред неколку месеци преименуван во Eon Sat) додека пак дигиталната телевизија Eon TV останува во сопственост на United Group. На почеток Sport klub ќе биде достапен и кај Телеком Србија ( во Мк на Move, Msat) можеби претпоставувам се додека не се средат правата за спортските преноси од Sport klub целосно да бидат префрлени на Arena Sport.

Brane77

Intern
4 јули 2023
110
42
Да се поправам Телеком Србија гo има купено Sport Klub и Total tv (во Србија од пред неколку месеци преименуван во Eon Sat) додека пак дигиталната телевизија Eon TV останува во сопственост на United Group. На почеток Sport klub ќе биде достапен и кај Телеком Србија ( во Мк на Move, Msat) можеби претпоставувам се додека не се средат правата за спортските преноси од Sport klub целосно да бидат префрлени на Arena Sport.
Сето тоа е во ред. Ама во нашава банана државичка нели требаше да бидат Арените со македонско аудио и со македонски коментатори, Сега и спортклуб исто ќе бидат со српски јазик. До кога вака. Има млади генерации кои не го разбираат српско хрватскиот јазик.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.019
6.460
Таков јазик повеќе не постои. Hrvatski, српски, crnogorski, ... Во Австрија викаат BCMShttps://www.oeaw.ac.at/vlach/collections/bosniancroatianmontenegrinserbian

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.622
Мислења
997.997
Членови
36.583
Најнов член
Aleksandarrrrrrrrrrr

ит маркет