oni pristapuvaat do antenata ali posle ti ja zaklucuvaat za da ne mozes ti da vlevas. moze da se otkluci ali nema nisto so toa da dobies. Ako mislis deka ke napravis limit na dsoobrakaj da nema ili pogolema brzina togas poarno ne se zamaras. Se zavisi od stranata na on.net t.e. nivniot server.
Jas veke go otkluciv moete canopy, ali nisto ne se dobiva , bidejki na pppoe konekcijata te ogranicuvaat.
Jas veke go otkluciv moete canopy, ali nisto ne se dobiva , bidejki na pppoe konekcijata te ogranicuvaat.
Си го испуштил најбитниот дел од туторијалот... :ua:OK. ovaka: treba da se naprave specijalen kabel. ke zemete nekoe parce mrezen kabel i na ednata strana ke namestite 6pinski RJ-11 konektor , ista golemina e kako tia za telefon ali ima mesto za 6 zici. na drugata strana ne stavate konektor tuku kuso ke gi spoite 6-tiot i 4-tiot pin zelenata i portokalovata![]()
Pin 1 → white / orange ← Pin 1
Pin 2 → white / green ← Pin 2
Pin 3 → white / blue ← Pin 3
Pin 4 → green ← Pin 6
Pin 5 → blue ← Pin 5
Pin 6 → orange← Pin 4
![]()
![]()
drugite zici nema da gi cepkate.
ke se kacite na tavan ili kade vi e stavena antenata ke go otvorite canopyto i tamu pokraj mrezniot rj-45 priklucot ima i uste eden priklucot. tamu ke go stavite kabelot. ke napravite restar na canopyto(izvadi adapter i pak stavi) i posle ke moze da mu pristapite preku browser, default IP e 169.254.1.1 , nema password nema nisto. ovoj pristap go imate se dodeka e uklucen "default plug" kebelot vo kanopyto. za totalno da ja otklucite treba da odite http://169.254.1.1/lockconfig.html i da ja otstiklirate opcijata tamu. plus vo drugite stranici od config menito treba da ovozmozite ethernet pristap do natenata. moze da go izvadi default plug-ot i dase simnite od pokriv.