Да дуос е, менува тоа нешто?Duos модел е S8-ката? Како што знам 90% им се дуос моделите.
Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација
Да дуос е, менува тоа нешто?Duos модел е S8-ката? Како што знам 90% им се дуос моделите.
И мојот не е Duos, и е од ibutik - krale, тоа што не се согласувам со него на форумов, не значи дека не сум имал добро искуство со неговата услуга - продавница, и сеуште ја препорачувам, поготово заради последниот пат, ми го донесе телефонот у малло у 00:30, ретко да се види тоа - секоја чест.
Не менува ништо.
Дечки имам проблем со Мобико. Пред месец и пол го пукнав дисплејот на Samsung S7 Edge. Го пратив во Мобико, како овластен Самсунг сервисер и ми го променија во рок од 1 ден. Пред недела време почна телефонот да грее, па по неколку дена екранот позелене на десната половина и се исклучи.
Го пратив веднаш во Мобико, но еве веќе помина скоро недела без да ми се јават. Јас се јавив два пати и ми рекоа дека уште не е стигнат на ред да се провери, наводно имале гужва со Самсунг уреди. Девојката по телефон ми рече ај да се слушнеме наредната недела? Но наредната недела во среда одам на пат и телефонот итно ми треба.
Има ли можност нешто да се направи да се убрза постапката? Колку време можат законски да ми го држат телефонот вака?
Знам дека ми се погодило во незгодно време да ми се случи, но ме иритира тоа што првиот пат кога беше во прашање сервис со наплата 16.000 го средија за 1 ден. Сега кога треба под гаранција да се провери што му е(може и да се работи само излезено кабелче) ме влечкаат.. На крај краева сум го однел во овластен сервис на Самсунг, па очекувам некоја професионалност! Заменет нов дисплеј од официјален сервисер не би требало да прави вакви испади. Значи кај нас ни официјалните претставници не се како што треба. Очекував многу повеќе од мобико...
Искуство со iButik за сервис на Iphone 7. Се одлучив за такво нешто од повеќето добри препораки за нив во темава.
Имаше проблем со Proximity сензор т.е. не реагираше.
Контактирани и објаснет проблемот, прашаа дали е сервисиран претходно и побараа да го прегледаат и да кажат точна дијагноза. Топ, екстра коментар, онака како што треба. Бидејќи историјата на телефонот не се знаеше истото им го кажав и потврдив дека доколку може да се направи да се направи, доколку не, да се смени со нов флет комплет со камера и звучник за 2500 ден.
Однесен телефонот и примен само со име и број на телефон, залепен на хартиен лепак директно на телефонот (непрофесионално/неодговорно до крајност).
Се јавија после неколку часа дека е завршен телефонот т.е. сменет комплет флет со сензор, камера и звучник.
Платено кеш, без фискална ниту пак некој документ дека некогаш овој телефон бил на сервис кај нив.
Сензорот после сервисот работеше, меѓутоа можеше да се примети дека звучникот не е сменет како што кажаа (имаше оштетување видливо со голо око пред и потоа), а тоа потикнува сомнеж дека можеби ниту сензорот со камерата не е сменет туку поднаместен флетот или нешто слично. Старите делови не ги вратија. Десната страна на телефонот беше подотворена и на појако притискање за 3D Touch телефонот пуцкаше (мислам на пластика кога тропка), очигледно не беше воопшто залепен како што треба.
Идентично како и во мојот случај. Однесено на сервис совршено здрав таблет за промена на конекторче за полнење сега веќе со цркната плоча. Ни документ ни репорт за сработеното, дали воопшто мојот таблет ми го вратија или што и да се деси, без никаков документ.
Затоа кога носите нешто на сервис, не давај ни да го погледне без да ти потпише за тоа.
Вечерва се враќам во Скопје и можам да проверам што било и како.
Само околу звучникот - од надвор тоа што гледате не е звучник, тоа е мрежичка за звучник и изгледа вака:
![]()
Звучникот е под неа и изгледа вака:
![]()
Како и да е, за било каква потреба околу сервис, попусти, пропусти и слично секогаш контактирајте ме директно може и на форумов. Не смее да има ниеден дорумџија поплака![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
И драги мои.. продолжете да се „палете“ на фамозната локална гаранција кои ја (понекогаш и не) даваат нашите мобилари, продавници за електроника и слично.
Гаранција поштувам само од големи, етаблирани фирми (од ранк на T-Mobile, Dell, Apple..), затоа што знаеш дека ќе си ја извршат работата професионално, и кај што најчесто ќе добиеш и заменет уред за користење додека не се среди стариот.
my 2 cents...
Дај ми сервисен број во пп да пробам да ги убрзам. Не ветувам.
Добар е Крале. Јас од кај него го купив телефонот што моментално го користам и тогаш ми остави многу позитивен впечаток. Дефинитивно и наредниот телефон ќе го купам од кај него.Денес ми се јавија рано од сабајле од Мобико и ми рекоа дека телефонот е сервисиран, заменет е со нов дисплеј и дури денес ќе ми биде испратен.
ОГРОМНА благодарност крале!![]()
Барај го @kraleЗдраво ми треба помош. Сакам да земам iphone 7 plus но незнам од која мобилара зошто цените им се слични но многу помали во однос на t-mobile или vip. Помогнете ledikom, mobelix.....
Некој дали има искуство со Мобилфон, се наоѓаат до Рафаело на Партизанска, после Сити мол.
Фала ти,гледам едно половно телефонче, па да си прашам што човек е. Тоа е најбитно.Јас имам искуство цел живот зимам од кај него тел . Според мене нема боље . Нај цени нај услуга квалитет но.1 . И секогаш даваат попусти кога зимам тел . Од нив зимам тел 10-12 год ако не и повеке . Од 33 10 нокии па нагоре
Само да го потврдам истовоЈас имам искуство цел живот зимам од кај него тел . Според мене нема боље . Нај цени нај услуга квалитет но.1 . И секогаш даваат попусти кога зимам тел . Од нив зимам тел 10-12 год ако не и повеке . Од 33 10 нокии па нагоре
Мачка во вреќа.. Ко секоја мобилара. Плаќаш и бегаш. Гаранција ти ја пишуваат на рака.
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден