spiritfly
hello world
- 19 август 2011
- 134
- 178
Мобеликс го имаат истотака (за нешто повисока цена). Нивните модели се строго или 90% дуал сим. Ги носат претежно од Азија, Дубаи итн.
Ако ми напраат price-match радо би го земал од нив
Мобеликс го имаат истотака (за нешто повисока цена). Нивните модели се строго или 90% дуал сим. Ги носат претежно од Азија, Дубаи итн.
+1 за Мобеликс, ќе ти спуштат цена кај нив лично ко ќе отидеш. Моја препорака за Мобеликс, одлично искуство и за нив разбрав од луѓе кои имале одлично искуство.Ако ми напраат price-match радо би го земал од нив![]()
Можеби. мене ми имаа испратено телефон без полнач и кабел во кутијата. По телефонски разговор со газдата се согласи да ми прати полнач и кабел комплет по Карго на негова сметка. Добив по карго оригинален полнач и кабел. Препорачувам да одиш директно таму и да ја провериш состојбата на кутијата и опремата внатре пред да купиш. Малку се хаотични со поглед на тие работи, ама ете битно средија.+1 за Мобеликс, ќе ти спуштат цена кај нив лично ко ќе отидеш. Моја препорака за Мобеликс, одлично искуство и за нив разбрав од луѓе кои имале одлично искуство.
Сакам да земам Samsung S8 Dual Sim . Единствно во Ледиком успеав да го најдам за убава цена од 36.990. Секако, според искуствата овде, повеќе преферирам да го земам од ИБутик, но таму е со еден сим, а навистина ми е важно да има опција за втора сим картичка.
Од до сега прочитаното за Ледиком има мешани мислења. Дали ќе ми препорачате да земам таков хај-енд телефон од нив? Прочитав доста изгорени од различни мобилари со демо телефони, refurbished, за други земји итн.. Дали мислите дека има шанса за такво нешто од Ледиком?
Преферирам да купувам онлајн, и доколку сме нормална држава треба се да биде како што очекувам. Досега купив 4 телефони сите онлајн и немав никаков проблем со нив. Само што ние сме бувјак држава па такви финти на мала врати поминуваат. Среќа телефонот беше нов со фолии по него, и без видливи знаци дека е користен, што значи нов. Планирав да земам од #ibutik ама изгледа не беа расположени да земат пари, ме одјебаа на фб пораки, не ни сакаа да одговорат. За мои пари нема да ги молам. @kraleСе знае како се купува скап уред - одиш таму на лице место го гледаш уредот кој не треба да е отворен, се уверуваш дека е се како што треба, гледаш од кого и од каде купуваш телефон и се решаваш. За попуст мислев околу 1000-2000мкд, а за S8 кој спаѓа во категоријата на најскапи уреди можеби ќе ти понудат солиден попуст.
Тоа е твој избор како сакаш да купиш уред, не сме уште на тоа ниво се да функционира онлајн иако не би требало да има прблем кај проверени фирми/мобилари/салони, и како што кажа еве ако нешто не е како што треба се знае како се постапува. Јас лично без разлика за која држава се работи, преферирам во истиот момент да одам и да си го купам и видам уредот на лице место, најбрзо и најбезболно.Преферирам да купувам онлајн, и доколку сме нормална држава треба се да биде како што очекувам. Досега купив 4 телефони сите онлајн и немав никаков проблем со нив. Само што ние сме бувјак држава па такви финти на мала врати поминуваат. Среќа телефонот беше нов со фолии по него, и без видливи знаци дека е користен, што значи нов. Планирав да земам од #ibutik ама изгледа не беа расположени да земат пари, ме одјебаа на фб пораки, не ни сакаа да одговорат. За мои пари нема да ги молам. @krale
Ке ти пуштам.Ова не смее да се деси... Кога си контактирал да постројам некого... прати ми инфо у пп.
Момци искуства со мобеликс и испорака до друг град (читај: Битола)? Сакам да порачам с8+ голд, праќаат со нова пошта.
Да, maple gold. Се надевам дека е g955f, ако не, ќе одам со orchid gray или краен случај midnight black.
Јас вчера нарачав OP3T од Мобеликс. Денес кон 2 сатот ми стигна (нова пошта). Трошок: Телефонот + поштарина 370 ден. Најубаво ќе биде да им се јавиш лично. На фејсбук "seen" ми маваја мене после 2-3 прашања.Момци искуства со мобеликс и испорака до друг град (читај: Битола)? Сакам да порачам с8+ голд, праќаат со нова пошта.
Јас вчера нарачав OP3T од Мобеликс. Денес кон 2 сатот ми стигна (нова пошта). Трошок: Телефонот + поштарина 370 ден. Најубаво ќе биде да им се јавиш лично. На фејсбук "seen" ми маваја мене после 2-3 прашања.
Слики не ставам, оти не е соодветна темата. Поз
Едит: Демир Хисар
WTF зашо е толкава поштарината, директно од фабриката во Кина да не го праќаат?Јас вчера нарачав OP3T од Мобеликс. Денес кон 2 сатот ми стигна (нова пошта). Трошок: Телефонот + поштарина 370 ден. Најубаво ќе биде да им се јавиш лично. На фејсбук "seen" ми маваја мене после 2-3 прашања.
Слики не ставам, оти не е соодветна темата. Поз
Едит: Демир Хисар
Фала, поубав да си купиш. Незнам. Не пазарам многу онлајн. Единствено од IStyle и сега Мобеликс имам купувано по еднаш. Ок поминав ... си велам.Со здравје да си го работиш. Фејсбук немам, ѕвонев по мобилари. Ниту во една не добив: Добар ден, *име мобилара* повелете. Тоа ме изиритира, јас да прашувам дали тоа е таа мобилара. Има некои битолчани, кои бараат капар за да го донесат од грчка и подигање на улица оти дуќанот им се реновирал. Хм. Имам пазарено од хи (мејкерот) 7/8 пати, одлично сум поминал, исто и ибутик (крале) момак на место.
Се извинувам не допишав. 120 поштарина, 250 провизија.WTF зашо е толкава поштарината, директно од фабриката во Кина да не го праќаат?
Пример поштарина ако е 150 денари, плус 1% на сумата за откуп (~20k) 200 ден. ете ги 350WTF зашо е толкава поштарината, директно од фабриката во Кина да не го праќаат?
Каква им е таа провизија?Се извинувам не допишав. 120 поштарина, 250 провизија.
Не е од нив измислена, фирмиве за транспорт наплаќаат 1% што ги мкнат парите.Каква им е таа провизија?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Дали знае некој дали има некаде кај нас Samsung Wireless Charger ?
Во Солун во 2-3 продавници што влегов немаа, кај нас да не знае некој дали се најдува ?
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден