Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Незнам дали ке ти направат. Не се баш по попустите.

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700
Ако ми напраат price-match радо би го земал од нив :)
+1 за Мобеликс, ќе ти спуштат цена кај нив лично ко ќе отидеш. Моја препорака за Мобеликс, одлично искуство и за нив разбрав од луѓе кои имале одлично искуство.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
+1 за Мобеликс, ќе ти спуштат цена кај нив лично ко ќе отидеш. Моја препорака за Мобеликс, одлично искуство и за нив разбрав од луѓе кои имале одлично искуство.
Можеби. мене ми имаа испратено телефон без полнач и кабел во кутијата. По телефонски разговор со газдата се согласи да ми прати полнач и кабел комплет по Карго на негова сметка. Добив по карго оригинален полнач и кабел. Препорачувам да одиш директно таму и да ја провериш состојбата на кутијата и опремата внатре пред да купиш. Малку се хаотични со поглед на тие работи, ама ете битно средија.

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700
Се знае како се купува скап уред - одиш таму на лице место го гледаш уредот кој не треба да е отворен, се уверуваш дека е се како што треба, гледаш од кого и од каде купуваш телефон и се решаваш. За попуст мислев околу 1000-2000мкд, а за S8 кој спаѓа во категоријата на најскапи уреди можеби ќе ти понудат солиден попуст.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Сакам да земам Samsung S8 Dual Sim . Единствно во Ледиком успеав да го најдам за убава цена од 36.990. Секако, според искуствата овде, повеќе преферирам да го земам од ИБутик, но таму е со еден сим, а навистина ми е важно да има опција за втора сим картичка.

Од до сега прочитаното за Ледиком има мешани мислења. Дали ќе ми препорачате да земам таков хај-енд телефон од нив? Прочитав доста изгорени од различни мобилари со демо телефони, refurbished, за други земји итн.. Дали мислите дека има шанса за такво нешто од Ледиком?

Aко не е зорт, можам да ти обезбедам (мислам дека) по нарачка. Не би смеело да трае подолго од една недела (а би треало побрзо).

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Се знае како се купува скап уред - одиш таму на лице место го гледаш уредот кој не треба да е отворен, се уверуваш дека е се како што треба, гледаш од кого и од каде купуваш телефон и се решаваш. За попуст мислев околу 1000-2000мкд, а за S8 кој спаѓа во категоријата на најскапи уреди можеби ќе ти понудат солиден попуст.
Преферирам да купувам онлајн, и доколку сме нормална држава треба се да биде како што очекувам. Досега купив 4 телефони сите онлајн и немав никаков проблем со нив. Само што ние сме бувјак држава па такви финти на мала врати поминуваат. Среќа телефонот беше нов со фолии по него, и без видливи знаци дека е користен, што значи нов. Планирав да земам од #ibutik ама изгледа не беа расположени да земат пари, ме одјебаа на фб пораки, не ни сакаа да одговорат. За мои пари нема да ги молам. @krale

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700
Преферирам да купувам онлајн, и доколку сме нормална држава треба се да биде како што очекувам. Досега купив 4 телефони сите онлајн и немав никаков проблем со нив. Само што ние сме бувјак држава па такви финти на мала врати поминуваат. Среќа телефонот беше нов со фолии по него, и без видливи знаци дека е користен, што значи нов. Планирав да земам од #ibutik ама изгледа не беа расположени да земат пари, ме одјебаа на фб пораки, не ни сакаа да одговорат. За мои пари нема да ги молам. @krale
Тоа е твој избор како сакаш да купиш уред, не сме уште на тоа ниво се да функционира онлајн иако не би требало да има прблем кај проверени фирми/мобилари/салони, и како што кажа еве ако нешто не е како што треба се знае како се постапува. Јас лично без разлика за која држава се работи, преферирам во истиот момент да одам и да си го купам и видам уредот на лице место, најбрзо и најбезболно.

spiritfly

hello world
19 август 2011
134
178
Исто и јас преферирам онлајн да порачувам, но да бев од Скопје со сигурност ќе одев да го видам на лице место бидејки кај нас во МК знаат продуктите да бидат од сомнително потекло доста често па не е лошо да прошета човек. :) Бидејки живеам блиску до Бугарија, доста често сум порачувал разни типови на продукти од таму онлајн, и можам да кажам дека нивото на услуга им е развиено на многу високо ниво, особено кога се работи за онлајн продажба. Секогаш се ажурни и имаат профили на сите социјални мрежи, скајп, одговараат веднаш на мејлови и тоа убаво литературно, писмено културно па дури и да се работи за некој трговец поединец.. Кај нас, дури и официјалните претставници на највисоките брендови не одговараат така онлајн..

Во секој случај го порачав од Ледиком бидејки требаше да е тука за специјална дата, па да видиме што ќе пристигне за некој ден..

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Планирав да земам од #ibutik ама изгледа не беа расположени да земат пари, ме одјебаа на фб пораки, не ни сакаа да одговорат. За мои пари нема да ги молам. @krale

Ова не смее да се деси... Кога си контактирал да постројам некого... прати ми инфо у пп.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Ова не смее да се деси... Кога си контактирал да постројам некого... прати ми инфо у пп.
Ке ти пуштам. :)

Edit: Пуштено. Види си таму со вработените или оној што коментирал ме остави без одговор.

Последна промена:

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Момци искуства со мобеликс и испорака до друг град (читај: Битола)? Сакам да порачам с8+ голд, праќаат со нова пошта.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

LuckyLuck

hello world
31 мај 2017
103
65
Момци искуства со мобеликс и испорака до друг град (читај: Битола)? Сакам да порачам с8+ голд, праќаат со нова пошта.
Јас вчера нарачав OP3T од Мобеликс. Денес кон 2 сатот ми стигна (нова пошта). Трошок: Телефонот + поштарина 370 ден. Најубаво ќе биде да им се јавиш лично. На фејсбук "seen" ми маваја мене после 2-3 прашања.
Слики не ставам, оти не е соодветна темата. Поз

Едит: Демир Хисар

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Јас вчера нарачав OP3T од Мобеликс. Денес кон 2 сатот ми стигна (нова пошта). Трошок: Телефонот + поштарина 370 ден. Најубаво ќе биде да им се јавиш лично. На фејсбук "seen" ми маваја мене после 2-3 прашања.

Со здравје да си го работиш. Фејсбук немам, ѕвонев по мобилари. Ниту во една не добив: Добар ден, *име мобилара* повелете. Тоа ме изиритира, јас да прашувам дали тоа е таа мобилара. Има некои битолчани, кои бараат капар за да го донесат од грчка и подигање на улица оти дуќанот им се реновирал. Хм. Имам пазарено од хи (мејкерот) 7/8 пати, одлично сум поминал, исто и ибутик (крале) момак на место.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584

WTF зашо е толкава поштарината, директно од фабриката во Кина да не го праќаат?

LuckyLuck

hello world
31 мај 2017
103
65
Со здравје да си го работиш. Фејсбук немам, ѕвонев по мобилари. Ниту во една не добив: Добар ден, *име мобилара* повелете. Тоа ме изиритира, јас да прашувам дали тоа е таа мобилара. Има некои битолчани, кои бараат капар за да го донесат од грчка и подигање на улица оти дуќанот им се реновирал. Хм. Имам пазарено од хи (мејкерот) 7/8 пати, одлично сум поминал, исто и ибутик (крале) момак на место.
Фала, поубав да си купиш. Незнам. Не пазарам многу онлајн. Единствено од IStyle и сега Мобеликс имам купувано по еднаш. Ок поминав ... си велам.
Имам само една замерка од Мобеликс т.е
IMG_1559.jpg

-echo-

hello world
26 јули 2009
101
85
Дали знае некој дали има некаде кај нас Samsung Wireless Charger ?
Во Солун во 2-3 продавници што влегов немаа, кај нас да не знае некој дали се најдува ?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Каква им е таа провизија?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Не е од нив измислена, фирмиве за транспорт наплаќаат 1% што ги мкнат парите.
Незнам зошто не му пратиле профактура и на сметка директно да им уплатил, вака и он повеќе плаќа и овие ќе ги чекаат парите 1 недела.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Дали знае некој дали има некаде кај нас Samsung Wireless Charger ?
Во Солун во 2-3 продавници што влегов немаа, кај нас да не знае некој дали се најдува ?

Јас го нарачав од тука, стигна без проблем за 20тина дена, убаво спакуван во стиропорна кутија и се по пропис.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв