pecko95
Gaining Experience
- 5 април 2018
- 217
- 176
Во наредниве денови конечно ќе склопувам нова конфигурација, па доколку можете да ми кажете мислење / препораки за дали нешто би требало да се смени. Конфигурацијата ќе се користи за гејминг и за работа (веб програмирање).
Конфигурацијата е следната:
Се одлучив за DDR 4 рам бидејќи по видеата кои ги изгледав нема да добијам некои значајни разлики во перформанси што ќе ми го сменат животот, а вкупната цена испаѓа поскапа.
Дали имате некакви искуства со ова AIO? Изгледав неколку видеа и сите го фалеа, првично сакав да одам со Kraken X53 ама го немаат на залиха во Анхоч, а и немаат најава кога ќе го добијат. Од другите што ги имаат на залиха, немаат компатибилни за LGA 1700 socket. Едно време се мислев за Dark Rock Pro 4 од Нексио, ама мислам дека ќе имам проблем понатака со рам-от доколку сакам да додадам уште 2 плочки.
Исто така за монитор се одлучив за Dell S2722DGM - 1440p 165hz.
Конфигурацијата е следната:
- MB: MSI B660 Tomahawk Wifi LGA 1700 DDR4
- CPU: i5-13600k
- RAM: 16 GB (2x8) Kingston Fury Beast CL16 3200 MHz DDR4
- GPU: MSI Radeon RX 6700 XT Gaming X 12GB
- Cooler: DeepCool LT720 360mm AIO
- Case: NZXT H710
- PSU: 850W Gigabyte P850GM
- SSD: Samsung M.2 NVMe 980 Pro 1TB
Се одлучив за DDR 4 рам бидејќи по видеата кои ги изгледав нема да добијам некои значајни разлики во перформанси што ќе ми го сменат животот, а вкупната цена испаѓа поскапа.
Дали имате некакви искуства со ова AIO? Изгледав неколку видеа и сите го фалеа, првично сакав да одам со Kraken X53 ама го немаат на залиха во Анхоч, а и немаат најава кога ќе го добијат. Од другите што ги имаат на залиха, немаат компатибилни за LGA 1700 socket. Едно време се мислев за Dark Rock Pro 4 од Нексио, ама мислам дека ќе имам проблем понатака со рам-от доколку сакам да додадам уште 2 плочки.
Исто така за монитор се одлучив за Dell S2722DGM - 1440p 165hz.