Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Мислење за градење конфигурација во старо куќиште.

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Би сакал да прашам за совет околу градење во ова куќиште.
Внатрешноста
34543.jpg

Ова ми е старо куќиште и покрај тоа што знам дека воопшто не може да дише не сакам да го фрлам во депонија како другите делови зошто убаво ми стои на бирото.

Првичен план е 5800x со еден ладилник на вода од 240мм, и графичка колку да има графичка (нешто 3060 или 1660 или послсабите класи од „AMD“) со што радијаторот и вентилаторите ќе стојат на ѕидот каде има вентилација ама не знам дали да земам „АТX“ плоча или да одам со помала за да ги собере сите делови.
Секако можам да одам со други делови со послаби перформанси со цел да не се загрее како печка. Во коментар само спомнете како би била конфигурацијата.

Планирам да го користам за складирање и гледање филмови или видеа од телевизор.

Fredy

Unstoppable
12 октомври 2014
1.173
3.126
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Intel I5 13500 /Noctua D14
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming X DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
MSI 3080 Suprim
Case
NZXT s340 Elite
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS
OS
Windows 11 Pro
Мене па ме загрижува процесоров.
Кузнае дали ќе е доволно моќен за намената за која ќе се склопува конфигурацијата :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

musicenthusiast

Gaining Experience
15 октомври 2021
187
266
Според мене нема поента на 5800x + 3060 ако го користиш за складирање и гледање филмови/видеа. Подобро да инвестираш во SSD/HDD ако ти е само за таа намена

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.347
6.492
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
графичка колку да има графичка (нешто 3060 или 1660 или послсабите класи од „AMD“)
Озбилен си? Тие графички се оверкил за наменава и далеку повеќе од „графичка колку да има графичка“. Ова можеш да го правиш со интегрирана графичка или некоја ентри левел од GT серијата, колку да има видео излез. Плус немаш каде да го ставиш 240mm радијаторот, доволен ти е обичен воздушен кулер.

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Кога веќе правиш нова конфигурација со 5800X и графичка, па дај уште 3000 денари купи саглам куќиште. Каде ќе го заштрафиш 240мм ладилникот?
1646299461279.png
Овде мислам ќе има место, само секако ќе земам мерки во зависност кој радијатор би било тоа за да не биде многу голем во дебелина.

Зошто телевизорот е 4к резолуција се водев тоа да имам малку подобра графичка карта доколку собере ама ако не собере, може да паднеме неколку нивоа доле. Затоа предложив таква конфигурација, додека процесорот беше помеѓу 5700x или 5800x само за да може да префрла содржини од едно на друго место и ако е потребно зошто некогаш користам софтвер за транскoдоирање од еден во друг формат на видео датотеки и гледајќи дека „АМД“ се врвни во таа сфера навидум предложив вака првично. Мислев и нешто ќе биде добро за компресија и декомпресија поради складирање

Благодарам за мислењата, предложете друга конфигурација ако сте во можност.

промена: ако графичката има и „VGA“ поврзување, голем бонус за стариот монитор.

Последна промена:

Grimriper

Gaining Experience
23 април 2015
110
461
Stip
Grimriper's setup  
Processor & Cooler
i5 13500 - Deep Cool LE500
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming-X
Storage
Samsung 980 250gb - Samsung 1TB 860 Evo
PSU
Gigabyte b700h
RAM
2x16gb DDR4 Kingston HyperX 3200Mhz
Video card
RTX 3080TI Zotac AMP
Case
Cooler Master H500 ARGB
Mouse
Razer Basilisk Essential
Keyboard
Cooler Master CK530v2
Audio
Razer Nari Ultimate
Monitor
AOC C27G1 27''
OS
Win 11
Би ти заврашил работа и Ryzen 7 5700g во вакво сценарио.

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.661
15.199
Погледнете го атачментот 110656
Овде мислам ќе има место, само секако ќе земам мерки во зависност кој радијатор би било тоа за да не биде многу голем во дебелина.

Зошто телевизорот е 4к резолуција се водев тоа да имам малку подобра графичка карта доколку собере ама ако не собере, може да паднеме неколку нивоа доле. Затоа предложив таква конфигурација, додека процесорот беше помеѓу 5700x или 5800x само за да може да префрла содржини од едно на друго место и ако е потребно зошто некогаш користам софтвер за транскoдоирање од еден во друг формат на видео датотеки и гледајќи дека „АМД“ се врвни во таа сфера навидум предложив вака првично. Мислев и нешто ќе биде добро за компресија и декомпресија поради складирање

Благодарам за мислењата, предложете друга конфигурација ако сте во можност.

промена: ако графичката има и „VGA“ поврзување, голем бонус за стариот монитор.
Ако ставиш графичка, тогаш има шанса да не ти остане место за кулерот да го монтираш на капакот, тоест сум прилично сигурен дека нема да имаш место, пошто и јас го имам истото куќиште на сервисниот компјутер.

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.864
17.973
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Отишло магарето, авторот се фатил за самарот.

Arabian

Gaining Experience
5 ноември 2013
716
458
Зошто не го донираш кукиштето , нема да го фрлиш на депонија како што велиш. Па веќе кога сакаш да склопуваш оверкил конфигурација за гледање 4к филмчиња, земи си и добро кукиште. Доколку не тролаш, би се нафалите некои од членовите да ти посочат што како.

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Првичната идеја е да го искористам куќиштето за друга конфигурација кога и онака имам веќе неколку лаптопи на виртуелки и да си направам еден домашна склад конфигурација зошто никој од нив нема големи складни мемории.
Затоа земав право да прашам ама изгледа тешко е остварливо со графичка ако смета на ладилникот на вода(секако ова е доколку мерките на повеќето графички дури и на тие со пониските спецфикации се толку долги да не соберат). Се одлучив за ладилник на вода само поради тоа што куќиштето има шанси да биде корисно ако бар едниот топол дел го ладиш дури претерано или соодветно. Другата опција е пак да одам со ладилник на воздух но куќиштето воопшто не може да дише поради тоа што има само две страни од каде влегува и излегува воздухот. Ѕидот на едната вентилација е многу блиска до каде теоретски би излегувал воздухот но ќе ми треба од тие ладилници каде вентилаторот стои паралелно со процесорот.

Ако ве интересира, во ова куќиште стоеше 2ра генерација i3 со gtx690 што за жал и го скратив животниот век толку многу зошто многу доцна согледав дека тешко и одело. Таа графичка само тешко излегуваше и се ставаше по чистење од прашина ама немаше проблем кога ќе ја наместев.

Ако ставиш графичка, тогаш има шанса да не ти остане место за кулерот да го монтираш на капакот, тоест сум прилично сигурен дека нема да имаш место, пошто и јас го имам истото куќиште на сервисниот компјутер.
Знам дека ова е различна употреба отколку мене што ми треба ама да кажеш што ти е конфигурацијата на тој систем доколку не е доверлива информација?

Grimriper

Gaining Experience
23 април 2015
110
461
Stip
Grimriper's setup  
Processor & Cooler
i5 13500 - Deep Cool LE500
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming-X
Storage
Samsung 980 250gb - Samsung 1TB 860 Evo
PSU
Gigabyte b700h
RAM
2x16gb DDR4 Kingston HyperX 3200Mhz
Video card
RTX 3080TI Zotac AMP
Case
Cooler Master H500 ARGB
Mouse
Razer Basilisk Essential
Keyboard
Cooler Master CK530v2
Audio
Razer Nari Ultimate
Monitor
AOC C27G1 27''
OS
Win 11
Извини вака што правам бош муабет, застанав на gtx 690. Што модел беше референтна или некоа со афтер маркет cooler/pcb. Мислам дека во тоа делух куќиште без модификации ни на сон нема да може да влезе gtx690, освен со мал пилатес на алуминиумот :D

PC_GAMER

Gaining Experience
16 јуни 2017
480
396
Другар немој да ме сфатиш погрешно ама членовите од погоре се во право, и далеку поискусни пошо веќе работеле со таков хардвер каков што планираш да си купиш. Послушај го советот и земи си саглам куќиште за да не се соочиш со (пре)мала циркулација на воздух, прегревање и такви ствари. Згора на тоа имаш куќишта од секаков ценовен ранг и со поголем избор. Не ти требаат никакви модификации на старото куќиште.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.347
6.492
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Мене уште не ми е јасно зошто за „склад конфигурација“ која ќе пушта филмови на ТВ е потребна јака графичка или друго куќиште. Тоа куќиште е сосем ОК за намената за која ќе се користи компјутерот.

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Извини вака што правам бош муабет, застанав на gtx 690. Што модел беше референтна или некоа со афтер маркет cooler/pcb. Мислам дека во тоа делух куќиште без модификации ни на сон нема да може да влезе gtx690, освен со мал пилатес на алуминиумот :D
Би ти одговорил но толку е избледено името од прашина и користење тешко да погодам, не сум пробал со „GPU-Z“ да го проверам и веќе е доцна кога ја извадив и оставив во кутија (дали ќе ја донирам или во депонија ќе одлучам). Инаку да, кај што се наоѓа кафезот за 2.5 инчените складови имаше потсечено и искривено, тоа претпоставувам Сетек го направиле ама немав намера многу да прашувам кога бев дете а камо ли после 6 години кога се интересирав за овие работи. И покрај тоа пак тешко влегува ама не се оштетила дури и ако малку со сила што треба да ја извадиш. Секако за жал секој пат кога ќе ја чистев или правев нешто со неа, требаше и складните мемории да излезат предходно. Така било тогаш и колку и сакаш да ме осудуваш бев обично дете што воопшто на памет не го интересирало каков компјутер имал или колку лош бил склопен.

Графичка со добри перформанси би ми значело дека нема да има потреба да правам компромиси на 4к резолуција за видеа и филмови и како што напоменав транскодирање на еден во друг формат на датотеките со видео содржини. Не дека инсистирам на баш тие графички карти ама ги спомнав како пример, можеме да одиме од постари генерации и на старо купено секако, само темава беше дали да пробувам со ова куќиште да соберам и ладилник и графичка или како што спомна претходниот член да одам без посбена графичка карта и со интегрирана графичка и ладилник. Да не се случи дека и на таа ќе треба да правам компромиси.

Ова тема не преставува дека ми треба нов компјутер туку е што да правам со старото куќиште да не оди во депонија и да собира прашина на бирото, се друго ќе си докупам и онака.
Другар немој да ме сфатиш погрешно ама членовите од погоре се во право, и далеку поискусни пошо веќе работеле со таков хардвер каков што планираш да си купиш.
Не тврдам дека знам, напротив постоењето на оваа тема значи дека не сум сигурен во мојот избор и за ваша несреќа ви го одземам времето со нешто што искусен човек не би прашал воопшто ама сака да искористи стари делови отколку да купува пак цел нов компјутер кога станува за нешто едноставно како компјутер за складирање и гледање филмови и видеа и транскодирање.

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.661
15.199
Првичната идеја е да го искористам куќиштето за друга конфигурација кога и онака имам веќе неколку лаптопи на виртуелки и да си направам еден домашна склад конфигурација зошто никој од нив нема големи складни мемории.
Затоа земав право да прашам ама изгледа тешко е остварливо со графичка ако смета на ладилникот на вода(секако ова е доколку мерките на повеќето графички дури и на тие со пониските спецфикации се толку долги да не соберат). Се одлучив за ладилник на вода само поради тоа што куќиштето има шанси да биде корисно ако бар едниот топол дел го ладиш дури претерано или соодветно. Другата опција е пак да одам со ладилник на воздух но куќиштето воопшто не може да дише поради тоа што има само две страни од каде влегува и излегува воздухот. Ѕидот на едната вентилација е многу блиска до каде теоретски би излегувал воздухот но ќе ми треба од тие ладилници каде вентилаторот стои паралелно со процесорот.

Ако ве интересира, во ова куќиште стоеше 2ра генерација i3 со gtx690 што за жал и го скратив животниот век толку многу зошто многу доцна согледав дека тешко и одело. Таа графичка само тешко излегуваше и се ставаше по чистење од прашина ама немаше проблем кога ќе ја наместев.

Знам дека ова е различна употреба отколку мене што ми треба ама да кажеш што ти е конфигурацијата на тој систем доколку не е доверлива информација?
Воопшто не е доверлива информацијата, тоа ми е сервисно ПЦ. На него тестирам и сервисирам други работи. Моментално на него имам B450 + Ryzen 2600 + RX570. Претходно имав H170 + G4560, пред него имав Z87 + 4690K и безброј други комбинации. Рачунај дека ако имаш full size tower cooler како Hyper212 или Gammax400/300/200 нема да можеш да го затвориш капакот. ;)

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.347
6.492
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Да не ме разбереш другар погрешно но кога си решен да земаш 5800х и 3060 јас не гледам причина да не си инвестираш во куќиште макар и до 3к .
Не е решен, туку прашува која конфигурација би била најсоодветна за неговата намена без да има компромис во перформанси на 4К.

компјутер за складирање и гледање филмови и видеа и транскодирање.

PC_GAMER

Gaining Experience
16 јуни 2017
480
396
Не тврдам дека знам, напротив постоењето на оваа тема значи дека не сум сигурен во мојот избор и за ваша несреќа ви го одземам времето со нешто што искусен човек не би прашал воопшто ама сака да искористи стари делови отколку да купува пак цел нов компјутер кога станува за нешто едноставно како компјутер за складирање и гледање филмови и видеа и транскодирање.
Оф топик - се извинувам.

Поентата не ми беше да тe навредам ниту пак да покажам дека јас сум дел од најискусните членови тука на форумов, а најмалку пак да мудрувам. Далеку од тоа другар. Јас само го изнесов моето мислење. Ако сакаш ќе го прифатиш, ако не no big deal.;) Значи ништо лично другар - смир.

Што се однесува до мене, мене воопшто не ми го одземаш времето и вниманието. Ако ги немав двете немаше ни да ја разгледувам темава, а уште помалку пак да коментирам на истата.

Во секој случај мене ми падна нелогично таков high end хардвер да се става во такво старо куќиште, па затоа и беше таков мојот пост. Според мене јас мислам ако веќе сакаш да продолжиш да го користиш куќиштето тогаш (нека ме поправат поискусните членови) да инвестираш во послаба конфигурација (нова или половна, од поновата или постарата генерација) од таа што ја имаш пишано со цел да направиш компромис во однос на греењето на хардверот и неговото ладење.

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.359
12.272
Скопје
androgaming.com
Првичен план е 5800x со еден ладилник на вода од 240мм, и графичка колку да има графичка (нешто 3060 или 1660 или послсабите класи од „AMD“) со што радијаторот и вентилаторите ќе стојат на ѕидот каде има вентилација ама не знам дали да земам „АТX“ плоча или да одам со помала за да ги собере сите делови.
Секако можам да одам со други делови со послаби перформанси со цел да не се загрее како печка. Во коментар само спомнете како би била конфигурацијата.

Муабетов е тапа. Или тролање.

Кој побогу става 5800х во делукс куќиште за гледање филмови....

Да не се специјални филмови овие?

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Во секој случај мене ми падна нелогично таков high end хардвер да се става во такво старо куќиште, па затоа и беше таков мојот пост. Според мене јас мислам ако веќе сакаш да продолжиш да го користиш куќиштето тогаш (нека ме поправат поискусните членови) да инвестираш во послаба конфигурација (нова или половна, од поновата или постарата генерација) од таа што ја имаш пишано со цел да направиш компромис во однос на греењето на хардверот и неговото ладење.
Тоа би се состоело од кои делови?
Можете слободно да го игнорирате првичниот план ако толку ви боде очи, само спомнав со идејата дека за високи резолуции и транскодирање е потребно не многу високи но и не многу ниски перформанси.

Не знам со кои други зборови да ви објаснам дека транскодирање е безмалку граница на „rendering“ на филмови или видеа само со побрза постапка бидејќи е формат во формат. Заборавив да спомнам во првиот дел.
Стојам на располагање и со надеж ќе добијам препорака на делови ако 5800x и 3060 се толку непотребни делови за таа потреба. Бар графичката може да оди неколку нивоа подоле.

Сакам само Куќиштето да не ми собира прашината. :cry:

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Помина година ама да кажам каде сум со работава зошто и покрај моето настојување разбрав на рака дека не можев со ова куќиште по губење 3 дена со чистење, тестирање на димензии и генерална проба. Сум имал и поголеми предизвици ама ризикот е голем зошто ќе ми биде криво за парите што сум ги дал за другите делови. Па порачав ново куќиште... Дури ги избушив попмитните штрафови со бурмашина да го тргнам кафезот за тврди дискови за да ја собере новата графичка: „7800xt“. Тој дел беше најбезболниот.
Најголемиот проблем што се појави е што дупките на ѕидот кој стои странично не се совпаѓаа со дупките на радијаторот на ладилникот. И поради тоа што знам дека ако со сила пробаш да ги наместиш штрафовите ќе го пробиеш радијаторот и ќе отидоаа 6000 денари во корпа.
Следниот проблем е што не можев да го поделам радијаторот да стои внатре сам и вентилаторите надвор од куќиштето зошто требаше да направам некоја мала дупка да го протнам кабелот за „PWM“ сигнали од вентилаторите до внатрешноста на куќиштето(Немаше доволна ширина за да ја собере графичката карта и радијаторот со вентилаторите доколку ги ставев сите внатре, а за ова куќиште нема шанси да најдам адаптер да ја свртам графичката да стои вертикално, и дури и да имаше ќе се гушеше повеќе така).
Овој ладилник на вода функционира каде кабелот што ги поврзува вентилаторите поминува низ едното црево за вода(покрај, ама во истиот „џеб“) и излегува кај пумпата што се монтира на процесорот.
Ако ги имав тие ретроградните куќишта со дупки за цевки за вода можев од таму да го поврзам со продолжувачи...
Друг проблем беше самото монтирање на радијаторот зошто тие долгите штрафови што ќе го држеа радијаторот со вентилаторите требаше да поминат и низ дупките на ѕидот куќиштето и немаше да имам начин да го заштрафам радијаторот да стои на ѕидот бидејќи се ќе паднеше доколку го демонтирав во иднина и ќе направеше поголем проблем поради несиметричните дупки. Односно кога се монтира радијаторот изгледа не може како кај отворените циклуси да ги делиш радијаторот со вентилаторот што еден од тие може да стојат надвор од куќиштето.
Ако некој од тука сака предизвик ќе му го дадам старото куќиште и ќе му дадам 2000ден ако успее да монтира радијатор.

Едната разлика е што купив „5800x3d“ поради што помалку се загрева од обичниот „5800x“ и не си прави автоматски зголемување на перформансите со неговиот алгоритам од матичната плоча бидејќи кеш меморијата кај него е многу осетлива на температура додека кај новите(7800x3d, 7950x3d, 7900x3d...) мислам дека може сам по себе да си ги зголемува перформансите со „PBO“.

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Ако не пробаш, нема да знаеш... Ако успееше ќе беше убаво зошто вадењето на читачот на „cd“ беше ноќна мора и сакав да поминам безболно место да ги вадам органите на Палезонсково куќиште.

Простете до секој што сакаше да ми даде помош ама ми беше мило еден предизвик и да видам до каде ми се границите. Ама се погоди баш поради дупките на ѕидот да се откажам, а не поради што ќе беше тесно или некој дел ќе се гушеше.

Последна промена:

dashbog

On your way to fame
24 јуни 2008
441
604
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Ме интересира сега со оваа конфигурација дали имаш проблеми со
складирање и гледање филмови или видеа од телевизор - како и што ти беше првичната намена ???

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.490
Мислења
995.817
Членови
36.493
Најнов член
darkooooooooooooo

ит маркет