Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

mIRC Tutorials/Addons/Snippets/Full Scripts и слично

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
http://mircscripts.org e навистина богат и квалитетен извор на tutorials, addons, snippets па и Full Scripts од кои може многу да се научи.

Одличен сајт за љубителите на mIRC и вистинска можност да се почувствува моќта на стариот добар mIRC :)

Форумот им е одлично место за размена на мислења и меѓусебна поддршка на mIRC програмерите.

Постои и канал на IRC @ Undernet со име #mircscripts.org каде има одлични дискусии
(Напомена: Не се работи за help канал)

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
според мене www.hawkee.com е најдобар, на него освен работи(аддони, снипети, скрипти, ботови..) можете да најдете и за некои програмски јазици , како Ruby и PHP ... и имат TCL со кој се изработуват еггдропи за мирц
+ има и некакви рецензии и ред други работи...

бтв таму јас со брат ми Anarchy ... имаме поставено неколку снипети и еден аддон Away Script... која е оценета 16/20 :bravo: :pPP

http://www.hawkee.com/profile/23341/scripts/

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Неможеш да ги споредиш hawkee.com и mircscripts.org во однос на mIRC.
Темата ми беше стриктно за mIRC.
Доколку веќе морам да ги споредам mircscripts.org e далеку далеку поквалитетен и побогат извор за било што поврзано со mIRC, гледано во сите можни аспекти :)

Како што и самиот кажа, тоа е според тебе, а според мене ти грешиш. Разгледај ги малку двата сајта низ mIRC призма и можеби ќе го смениш мислењето :)

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
Неможеш да ги споредиш hawkee.com и mircscripts.org во однос на mIRC.
Темата ми беше стриктно за mIRC.
Доколку веќе морам да ги споредам mircscripts.org e далеку далеку поквалитетен и побогат извор за било што поврзано со mIRC, гледано во сите можни аспекти :)

Како што и самиот кажа, тоа е според тебе, а според мене ти грешиш. Разгледај ги малку двата сајта низ mIRC призма и можеби ќе го смениш мислењето :)

да, реков дека според мене hawkee.com е подобар... Сајтот го посетувам многу одамна, ги имам посетувано и mircscripts.org и mircscripts.com и ismania.org и mirc.net итн... да не ги набројувам сите... али за hawkee.com имам сосема друг впечаток...
__​
Колку што се разбирам јас од eggdrop-и , ова е еден вид на бот, кој повеќе се употребува за кревање на игри на каналите, јас имав таков eggdrop за trivia т.е за квиз... тоа е од времето кога одев на мирц, пошто веќе не одам... само кога ќе направам некој аддон или снипет одам да го испробам...

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
На некои луѓе едноставно неможеш нешто да им докажеш колку и да си во право. Наместо да џиткаш непотребни термини во темава, треба да расчистиш некои поими.
Почни од тоа дека mIRC и IRC се различни поими.

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
IRC - Internet Relay Chat. Многу голем систем од текст, базирани канали и корисници кој се користи за комуникација. а mIRC е програма за IRC :taz: :...:

aли ај да не ја тупиме многу работата само јас и ти да коментариаме во темава, нека остане несто и за другите членови:pPP

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.371
Мислења
1.010.420
Членови
36.676
Најнов член
Kazanizam