ајде прва порака на тема кај шо сум најтеле
сега и јас учам MS SQL, и решението за твојот проблем е примарниот клуч да биде од тип int identity(1,1)
додека мене ме интересира дали некој може да објасни нешто во врска со uniqueidetifier
Може некој да ми каже како се внесува примарниот куч да биде ауто инкремет. Од овој пост забележав дека треба да користиме променлива int identity(1,1) ама во Microsoft SQL Сервер 2005 ја нема оваа променлива.
Ќе може некој да ми помогне.
@aleksandar_te
Фала. Да прашам уште нешто. Дали е подобро да ставам ауто инкремент бројчиња за клуч или пак да ставам моментално време за клуч.
Кога викам моментално време мислам на ден година саат до секунда. Си размислував дека во исто време во иста секунда да се погодат двајца да внесуваат податок е многу мала веројатност. Ама па со голед дека базата ја правам за web апликација е теорецки возможно.
Што ме советувате вие?
@aleksandar_te
Фала. Да прашам уште нешто. Дали е подобро да ставам ауто инкремент бројчиња за клуч или пак да ставам моментално време за клуч.
Кога викам моментално време мислам на ден година саат до секунда. Си размислував дека во исто време во иста секунда да се погодат двајца да внесуваат податок е многу мала веројатност. Ама па со голед дека базата ја правам за web апликација е теорецки возможно.
Што ме советувате вие?
ОО фала колега ми заврши работа.Многу сум смотан нема што![]()