Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Ми треба помош околу Audio Settings на Windows 10

15 декември 2018
6
0
Здрави друштво,

Потребна ми е помош околу моите аудио сетинзи.
(DELL Inspirion 15 Laptop, 16GB Ram, Windows 10)

Многу често мојот лаптоп не ги регистрира моите слушалки, посебно кога сум на ZOOM Состанок. Пример, ќе слушам музика на YouTube без проблем со слушалките, ќе се приклучам на ZOOM Состанок и не ми работат. Аудио слушам преку лаптопот, иако слушалките се ставени. Ова е проблем за мене, бијдеќи често зборувам преку ZOOM и би сакал да е со слушалки, бидејќи без, се слуша звук во позадина и аудиото не е чисто (не е професионално).

Слушалките работат. Не е до нив. ZOOM некогаш ми прави проблем, некогаш не. Повеќе да од не. До пред некој ми сецкаше разговорот на ZOOM, па симнав нови драјвери, сега не сецка, ама проблем со слушалкиве.

Се обидов се со сетинзи, и на Windows 10 и на ZOOM. Се обидов со други слушалки. Се обидов да користам ZOOM преку browser, а не преку апликација / се обидов и со апликација. Се обидов со совети од интернет. И сега решив Вас да ве прашам:)

Благодарам однапред за секоја идеја.

krema

Epic
24 јуни 2009
14.985
14.804
youtu.be
Тогаш напрај ревизија на драјверите за звучната, њиндоњс 10 знае да прави збрки со драјверите.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.441
13.359
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Симни драјвери од производителот на лаптопот, колку и да се стари. Реалтек последниве години има чудни драјвери, навидум работат, но некои ситници (детекција на џек и слично) не работат кај различни модели (генерации на драјвери?). А демек ист драјвер е за сите.

15 декември 2018
6
0
Симни драјвери од производителот на лаптопот, колку и да се стари. Реалтек последниве години има чудни драјвери, навидум работат, но некои ситници (детекција на џек и слично) не работат кај различни модели (генерации на драјвери?). А демек ист драјвер е за сите.

Од DELL ги симнав, не од Realtek.

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.321
12.205
Скопје
androgaming.com
Какви слушалки користиш со микрофон и 4 пински џек или 2х3.5мм? Лаптопот има комбо џекче и не игра убаво со слушалки со 2х3.5 (односно 2 џекчиња.

Enquito

Practice makes perfect
8 август 2017
2.265
1.454
Од DELL ги симнав, не од Realtek.
И јас имав проблем со звукот на Делл лаптоп, односно откако ќе паузирам видео и ќе го пуштам повторно, се зголемува звукот сам, да речеме ако е бил на 30 звучи како да е пуштен на 100 (RIP Headphones), па морам да претиснам Ф11/10 да се, нормализира или да го пуштам на најниско, да го паузирам видеото, па да го пуштам со зголемен тон. Доста се намачив да го најдам проблемот, бидејќи знаев дека е до Виндоус 10 (односно некој негов апдејт, порано го немаше ова а и го тестирав на Манџаро) ги избришав драјверите целосно и штиклирав една опција Виндоус да не бара сам автоматски драјвери преку апдејт, и го инсталирав драјверот од сајтот на Делл и сега нема проблем.

15 декември 2018
6
0
Какви слушалки користиш со микрофон и 4 пински џек или 2х3.5мм? Лаптопот има комбо џекче и не игра убаво со слушалки со 2х3.5 (односно 2 џекчиња.

Не до слушалките, 2 години го имам лаптопов, а со ZOOM сум можеби 3 месеца....
Оттогаш почна ова.

И јас имав проблем со звукот на Делл лаптоп, односно откако ќе паузирам видео и ќе го пуштам повторно, се зголемува звукот сам, да речеме ако е бил на 30 звучи како да е пуштен на 100 (RIP Headphones), па морам да претиснам Ф11/10 да се, нормализира или да го пуштам на најниско, да го паузирам видеото, па да го пуштам со зголемен тон. Доста се намачив да го најдам проблемот, бидејќи знаев дека е до Виндоус 10 (односно некој негов апдејт, порано го немаше ова а и го тестирав на Манџаро) ги избришав драјверите целосно и штиклирав една опција Виндоус да не бара сам автоматски драјвери преку апдејт, и го инсталирав драјверот од сајтот на Делл и сега нема проблем.

Ќе се обидам и така, мада се беше во ред пред да користм ZOOM.

15 декември 2018
6
0
Друштво, сега за сега го решив проблемот со бежични слушаки преку bluetooth. Уште да траат повеќе и ќе биде супер:)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.596
Мислења
982.476
Членови
35.832
Најнов член
Mr. 8
На врв Дно