Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.214
Струмица
UC Browser, ako toj nesaka drugo care nz. Eden od najbrzite browseri sto sum imal sansa da gi koristam.
Форк на Chromium со адблокер и специјално оптимизиран за Qualcomm чипсетите. (може да се користи и на други, не мора да е Qualcomm)
XDA Labs | TugaBrowser

Последниот Chrome e истотака здраво оптимизиран, не е како порано да цица батерија.

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Форк на Chromium со адблокер и специјално оптимизиран за Qualcomm чипсетите. (може да се користи и на други, не мора да е Qualcomm)
XDA Labs | TugaBrowser

Последниот Chrome e истотака здраво оптимизиран, не е како порано да цица батерија.
Нз, но ете со УЦ и да имам 10таба отворено, не ми ги гаси можам слободно да си читам во еден на пример форум, и да си отварам линкови во другите. Има и аддон за Фејсбук така да не морам ни ФБ да имам, секако Хроме си има други предности кои доаѓаат до израз ако се користи Хроме на Десктоп.

LuckyLuck

hello world
31 мај 2017
103
65
Дали некој е во контакт со the_maker?
Што се случи со последната порачка, зошто се одолговлечи толку?

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Xiaomi Redmi 4X

Дечки имам проблем со upload на слики на сајтови,неможам од телефон никако да закачам слика на било кој сајт на интернет,пробав и со други пребарувачи несака и несака.Можам само преку апликација и тоа една(imgur),но така ке треба да препраќам преку линкови чуда,а мене ми треба дирекно на сајт да ја закачам пример сликата.

Еве сега пробав тука да закачам слика(преку апликацијата,и преку хром),несака само си врти као демек ја закачува и така може да си стои цел ден,не е до интернетот затоа што имам оптика 100/100,преку пц пробувам си закачува,а истиот нет го користам и со кабел и преку вифи чаре?
Влези во сетингс и во пермисии и дозволи му на бровсерот да има акцес во галеријата

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Последна промена:

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Наместено е и пак не сака :(

Испратено од Redmi 4X преку IT.mk форум апликација
Види и овде дали ти е селектирано
7bcfd7bdecf24164a546664064f9c96b.jpg

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Според мене МИУИ е многу некомплетен систем, има разни џиџи миџи кои многумина ретко ги користат, но нема некои основни работи или пак тие се многу лошо изведени, како на пример мултитаскинг, еве претходно на МИУИ одвај држеше по 3 апликации во меморија, но пак на АОСП ром нема никаков проблем, телефонот делува како сосема друг да е. Брз е и лета, имаш нотификации и се што ти треба, додека на МИУИ се нешто мораш да средуваш, да поправаш да влегуваш во разни менија, за работи кои треба да работат по дифолт.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Според мене МИУИ е многу некомплетен систем, има разни џиџи миџи кои многумина ретко ги користат, но нема некои основни работи или пак тие се многу лошо изведени, како на пример мултитаскинг, еве претходно на МИУИ одвај држеше по 3 апликации во меморија, но пак на АОСП ром нема никаков проблем, телефонот делува како сосема друг да е. Брз е и лета, имаш нотификации и се што ти треба, додека на МИУИ се нешто мораш да средуваш, да поправаш да влегуваш во разни менија, за работи кои треба да работат по дифолт.
Што модел на xiaomi имаш?

Sent from my MI 4W using Tapatalk

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Проба преку дифолтниот броусер?За хром незнам не го користам,едино овака што ми текнува е да видиш во сетинзите на хромот да не има некое ограничување за аплоадирање на слики.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Проба преку дифолтниот броусер?За хром незнам не го користам,едино овака што ми текнува е да видиш во сетинзите на хромот да не има некое ограничување за аплоадирање на слики.

Го немам тој,само хром имам.

Инаку преку Uc Browser сака работи све,ама преку хром не сака и не сака.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Го немам тој,само хром имам.

Инаку преку Uc Browser сака работи све,ама преку хром не сака и не сака.

Мора да го имаш,бело топче на плава позадина тој е од ми броусерот.Како си задоволен од телефонот сакам да го порачам за ќерка ми,имаш 3gb/32gb или имаш 2gb/16gb верзија?

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Mi4 LTE-CT so 2GB verzijata, zatoa e spor mislam, no so AOTSP Rom nema gajle.
Навикнав на Miui мислам дека е одличен, но многу работи треба да се средуваат, затоа и најавија подолга пауза од неделното апдејтирање, се надевам ќе испеглаат доста...

Sent from my MI 4W using Tapatalk

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Мора да го имаш,бело топче на плава позадина тој е од ми броусерот.Како си задоволен од телефонот сакам да го порачам за ќерка ми,имаш 3gb/32gb или имаш 2gb/16gb верзија?

Избришан ми е никаде го нема,дали хајден му направив или го избришав го нема.

Иначе го имам 2гб/16гб и искрено сум ептен задоволен,али сепак е рано да kaжам го имам 24 часа.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003

Иначе го имам 2гб/16гб и искрено сум ептен задоволен,али сепак е рано да kaжам го имам 24 часа.

swipe up на десктоп и ќе ти се појави search, пиши browser и ќе ти се појави

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

Мислам дека неможеш да го бришеш пошто е систем апликација(едино ако е опција на миуи 8.2)пробај инсталирај го преку плеј стор ваљда го има.Колку имаш слободно простор од 16гб?Околу 10?

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
swipe up на десктоп и ќе ти се појави search, пиши browser и ќе ти се појави

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Како да направам swipe up?

Мислам дека неможеш да го бришеш пошто е систем апликација(едино ако е опција на миуи 8.2)пробај инсталирај го преку плеј стор ваљда го има.Колку имаш слободно простор од 16гб?Околу 10?

Да 10гб ми остануваат слободни.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003

Последни теми

Последни огласи

На врв