Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Како може да се неофицијална,кога е единствената продавница на Хи?Ова се живи глупости цццццц.
Што не ти е јасно. Хи е неофицијална продавница затоа што во МК сеуште нема официјална Ми продавница (брендирана што продава само Ми производи) .Хај, Анхоч, Сет и останатите сите се неофицијални дилери. Хај е продавница што нуди подобра поддршка за нив, од останатите само.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Што не ти е јасно. Хи е неофицијална продавница затоа што во МК сеуште нема официјална Ми продавница (брендирана што продава само Ми производи) .Хај, Анхоч, Сет и останатите сите се неофицијални дилери. Хај е продавница што нуди подобра поддршка за нив, од останатите само.
Добро бе што се лутиш одма?ејјјјј стварно не си фер,ми се скара види го :)

Значи дали продаваат друг бренд во продавнциата на Хи?

Јасно ми е дека Анхоч и останатите продаваат Хи телефони,јас од анхоч го земав 4х.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.406
1.639
Xiaomi to Soon Open Mi Home Store in Greece - Gizmochina
Еве кај ќе биде најблиската официјална продавница на Xiaomi :)

У меѓувреме, дечките од Хај мк се специјализираат само во продавање и подршка на овие модели, и си ги порачуваат од ХХ сајт, исто како што ти би си го порачал преку Али :)

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618

У меѓувреме, дечките од Хај мк се специјализираат само во продавање и подршка на овие модели, и си ги порачуваат од ХХ сајт, исто како што ти би си го порачал преку Али :)
Јако си информиран и сѐ знаеш браво...

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003

имаш и грчки форум ама тешко дека сервисот а и цените на новите модели да бидат достапни како во хај

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

vladic3110

hello world
22 февруари 2017
162
276
Јас од Грција го зедов, задоволен од услугата во продавницата плус данокот назад :)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Добро бе што се лутиш одма?ејјјјј стварно не си фер,ми се скара види го :)

Значи дали продаваат друг бренд во продавнциата на Хи?

Јасно ми е дека Анхоч и останатите продаваат Хи телефони,јас од анхоч го земав 4х.
Не се лутам, само гледам да ти појаснам. :)

Да носат и OnePlus по нарачка мислам.

Crazy

hello world
29 октомври 2016
344
231
Ова е одговор од нивна "техничка подршка"? :D

Дапз, а веќе им потенцирав дека не е софтверски проблем.

По се ми изгледа дека последен телефон ми е овај ми5с, од се чудев зошто s стои во името, изгледа за Shit било

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Дапз, а веќе им потенцирав дека не е софтверски проблем.

По се ми изгледа дека последен телефон ми е овај ми5с, од се чудев зошто s стои во името, изгледа за Shit било
не дај боже да ти е последен

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.406
1.639
Чепкајки вака по телефонот гледам нема апдејти, но откако кликнав на сетинзи па "Update..." почна нешто да се даунлоадира/апдејтира, иако првичниот екран вика No updates available ...

Ви се има вака нешто десено?
И ако да, како да видам прво што има во новиот апдејт ако не ми го дава на дефолтниот скрин?
П.с. Global Stable ROM e...
5f25c15f6d1219f30a660c4c339ddd2e.jpg

Едит:
( MIUI 8.2 Global Stable ROM: Redmi Note 4X/Qualcomm, Redmi 3S/Prime, More Added - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum )
После читајки ова, гледам има 8.2, а?
Иако мојов модел (МТК) го пишува дека веројатно покасно ќе има апдејт за него.. претпоставувам ова сеа шо се апдејтира е баш тоа.. на 8.2?

Последна промена:
  • ми се допаѓа
Реакции: hipo

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Чепкајки вака по телефонот гледам нема апдејти, но откако кликнав на сетинзи па "Update..." почна нешто да се даунлоадира/апдејтира, иако првичниот екран вика No updates available ...

И ако да, како да видам прво што има во новиот апдејт ако не ми го дава на дефолтниот скрин?
en.miui.com па ќе најдиш за твојот телефон до каде е глобалниот ром...

Sent from my MI 4W using Tapatalk

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

Едит:
( MIUI 8.2 Global Stable ROM: Redmi Note 4X/Qualcomm, Redmi 3S/Prime, More Added - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum )
После читајки ова, гледам има 8.2, а?
Иако мојов модел (МТК) го пишува дека веројатно покасно ќе има апдејт за него.. претпоставувам ова сеа шо се апдејтира е баш тоа.. на 8.2?
Ти го симнува истиот ром што веќе го имаш во телефонот.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Дијагноза:
Не е ни софтверски, ни хардверски проблем ?
Е каков е, природна непогода ?

Смешки, Histore, немам коментар.
незнам што да ти кажам, немам никаква врска со Хај Стор, ниту пак со нивниот сервис/техничка поддршка.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Зошто веќе го нема Рн3п во девелопер билдовите бре, мамицу им...??

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв