Мислам дека поко ф3 за 2к повеќе е подобра опција.
Не си озбилен нели, 778 ти е со едно јадро А78 и 7 јадра А55, додека 870 ти е малтене ласт џен флагшип 865. И те како е приметлива разликата.Poco F3 = Oдлични перформанси
А52s =
послаби перформанси
подобра камера
подобар софтвер
подобра поддршка
IP67
Тоа е разликата, за 95% од попуацијата, која најчесто доаѓа од 2-3 години стар уред, разиката во перформанси помеѓу 870 и 778, не е доволнo голема за да ги надмине бенефитите, практичноста - целокупен пакет моментот и сигурноста која ја нуди A52s.
Не си озбилен нели, 778 ти е со едно јадро А78 и 7 јадра А55, додека 870 ти е малтене ласт џен флагшип 865. И те како е приметлива разликата.
Не си озбилен нели ???Не си озбилен нели, 778 ти е со едно јадро А78 и 7 јадра А55.....
Се што е со MediaTek процесор скокај и не ни гледај.Што мислете за poco f3 gt , у случај ако го донесат до крајот на месецов или следниот. Цената би требало да е слична со f3 , може за 1к поскапо..
Се што е со MediaTek процесор скокај и не ни гледај.
Но тоа кога го читаат е грешно, лоши спецификации поставиле
Погледнете го атачментот 103899
Што е нај ОК (best BUY) според цена/перформанси на ова што се нуди моментлано А1/Телеком:
Xiaomi Mi 11 lite 5G 6/128
Xiaomi Mi 11 Lite 5G - Full phone specifications
Telekom: 735mkd*24
A1: 796mkd*24
XIAOMI MI 10T PRO
Xiaomi Mi 10T Pro 5G - Full phone specifications
Telekom : 1240мкд*24 (со додатен REDMI 9AT phone + Mi EARBUDS)
A1: X
XIAOMI MI 10T LITE 6/128
Xiaomi Mi 10T Lite 5G - Full phone specifications
Telekom 597mkd*24
A1: X
потребно ми станува простор 128GB додека за брзина доволно ми брка работа и моменталниот 9SE...
Значи јас не гледам на телефонот како што ти гледаш. Ти гледаш да го купиш и да го користиш до нареден телефон па не е битно колку чинело, јас гледам да го купам и кога ќе му истече официјална поддршка или пак ако доцнат обновувања на андроид платформа, да си инсталирам свој кастом РОМ. На снапдрагон ја имам таа опција, на МедиаТек ја немам поради тоа што се е closed source кај нив. Втора работа, ако на бенчмарк вади ненормални броеви, не мора да значи дека истото се пренесува на day-to-day usage. Дали си ти свесен дека на MediaTek платформа многу е тешко да извадиш асални 2 дена на телефон? Да не збориме за конекциите, Mali графичкиот процесор што е ужасен, загревањето и многу други работи. Си се запрашал зошто ги ставаат овие процесори само на entry и mid range телефони? Навистина не разбирам зошто ги гледаш работите само на хартија, а не како се пренесува во реален живот. Пример ти е Ноте 10 Про, можам да кажувам дека е фантастичен на хартија, но во реален живот е друго како што пишав пред неколку страници. Погоре ми наброја за А52s како е подобар во софтвер, камера, поддршка итн. зошто тие работи ги кажуваш како ТИ мислиш дека се, додека јас можам да кажам дека софтверот на Самсунг е катастрофа и да тераме дискусии до утре, а за поддршката збори самиот XDA Forum и Mi Forum. Воедно, не можеш да ми кажеш дека ако на архитектурата имаш поголем број, тоа значи дека е побрза. А78 со 2.3GHz кај А52s не можеш да го споредиш со A77 со 3.2GHz, но ајде можеби си мислел на инструкциски сет, па да опростам и овде зошто го препорачуваш A52s. Пред 2 ипол недели на А70 ми се појави виолетова дамка која се прошири низ цел екран, што заврши до нефункционален телефон. Во мобилариве ми кажаа дека скоро сите телефони од А сериите имаат таков проблем и ќе треба да чекам уште две недели за пратка на дисплеј. Да не збориме за батерија каде што на флегшип телефон како S21 имаш корисници што едвај вадат 4 саати. Друга работа ти е KNOX и VaultKeeper кај Самсунг. Зошто јас да губам функционалности како камера и Widevine ако отклучам бутлоадер? Не, не е Самсунг тој Самсунг што мислиш дека е.Свесен си дека новите Медиатек ги тепаат Snapdragon така?
Poco F3 = Oдлични перформанси
А52s =
послаби перформанси
подобра камера
подобар софтвер
подобра поддршка
IP67
Тоа е разликата, за 95% од попуацијата, која најчесто доаѓа од 2-3 години стар уред, разиката во перформанси помеѓу 870 и 778, не е доволнo голема за да ги надмине бенефитите, практичноста - целокупен пакет моментот и сигурноста која ја нуди A52s.
Значи јас не гледам на телефонот како што ти гледаш. Ти гледаш да го купиш и да го користиш до нареден телефон па не е битно колку чинело, јас гледам да го купам и кога ќе му истече официјална поддршка или пак ако доцнат обновувања на андроид платформа, да си инсталирам свој кастом РОМ. На снапдрагон ја имам таа опција, на МедиаТек ја немам поради тоа што се е closed source кај нив. Втора работа, ако на бенчмарк вади ненормални броеви, не мора да значи дека истото се пренесува на day-to-day usage. Дали си ти свесен дека на MediaTek платформа многу е тешко да извадиш асални 2 дена на телефон? Да не збориме за конекциите, Mali графичкиот процесор што е ужасен, загревањето и многу други работи. Си се запрашал зошто ги ставаат овие процесори само на entry и mid range телефони? Навистина не разбирам зошто ги гледаш работите само на хартија, а не како се пренесува во реален живот. Пример ти е Ноте 10 Про, можам да кажувам дека е фантастичен на хартија, но во реален живот е друго како што пишав пред неколку страници. Погоре ми наброја за А52s како е подобар во софтвер, камера, поддршка итн. зошто тие работи ги кажуваш како ТИ мислиш дека се, додека јас можам да кажам дека софтверот на Самсунг е катастрофа и да тераме дискусии до утре, а за поддршката збори самиот XDA Forum и Mi Forum. Воедно, не можеш да ми кажеш дека ако на архитектурата имаш поголем број, тоа значи дека е побрза. А78 со 2.3GHz кај А52s не можеш да го споредиш со A77 со 3.2GHz, но ајде можеби си мислел на инструкциски сет, па да опростам и овде зошто го препорачуваш A52s. Пред 2 ипол недели на А70 ми се појави виолетова дамка која се прошири низ цел екран, што заврши до нефункционален телефон. Во мобилариве ми кажаа дека скоро сите телефони од А сериите имаат таков проблем и ќе треба да чекам уште две недели за пратка на дисплеј. Да не збориме за батерија каде што на флегшип телефон како S21 имаш корисници што едвај вадат 4 саати. Друга работа ти е KNOX и VaultKeeper кај Самсунг. Зошто јас да губам функционалности како камера и Widevine ако отклучам бутлоадер? Не, не е Самсунг тој Самсунг што мислиш дека е.
Вау, допрев некаде каде што не треба. Според начинот на кој се оградуваш и делиш аргументи за било што, очигледно е дека не може со тебе човек да дели мислење, затоа јас тука завршувам.
Некој да има искуство (од прва рака) со Xiaomi Redmi Note 10S?
Никој?
Гледав рецензии за телефончето, и освен што е Mediatek, ги задоволува сите други ставки за моите потреби.
Но сепак би сакал да чујам мислење и од некој форумџија...
1. Верен корисник на XiaomiЗошто баш тој?
1. Верен корисник на Xiaomi
2. Буџет 15К
1. Верен корисник на Xiaomi
2. Буџет 15К
Батерија, па после се друго. Не играм воопшто на телефон, листам форуми, понекогаш гледам Netflix, не користам FB, Instagram.Приоритет?
Тие цени се од Ledikom? Не сум фан на таа мобилара.од кај ке зимаш, за 15к и нешто има поко х3 про или редми ноте 10 про овој го имаме дома супер е
Батерија, па после се друго. Не играм воопшто на телефон, листам форуми, понекогаш гледам Netflix, не користам FB, Instagram.
Вака кога ќе се преслушам, па и не ми треба телефон со 6 гига рам...
А изборот го направив според моменталната понуда во Анхоч.
Тие цени се од Ledikom? Не сум фан на таа мобилара.
едит: Помина времето кога имав мерак за custom ромови, зезанции со bootloader и слично. Многу ми се скрши филмот што Xiaomi не продолжија со Android one моделите.