Таа нијанса,никогаш нема да осети разлика помеѓу овие два процесора.Па различно е. 732G vs 720G, понов процесор. Според бенчмарк 723G е за нијанса подобар. За камера како што реков не се разбирам.
Таа нијанса,никогаш нема да осети разлика помеѓу овие два процесора.Па различно е. 732G vs 720G, понов процесор. Според бенчмарк 723G е за нијанса подобар. За камера како што реков не се разбирам.
А кај камерите? Освен што на 9про макрото има ауто фокус ? Или има и други разлики значајни?Таа нијанса,никогаш нема да осети разлика помеѓу овие два процесора.
А кај камерите? Освен што на 9про макрото има ауто фокус ? Или има и други разлики значајни?
Ова им е грешка јас го имам 9 про. Камерата снима 1080 во 30 и 60 FPS и 4к30фпс.еве ги камерите Погледнете го атачментот 92789
лево Poco X3,десно RN9P.
Што е X265?Ова им е грешка јас го имам 9 про. Камерата снима 1080 во 30 и 60 FPS и 4к30фпс.
Многу е згодно тоа што снима и во X265
КОДЕКШто е X265?
Пред малку кај Pocoto на братучед ми телефонот влезе во bootloop, апдејтиран од вчера наутро, моравме со wipe all data во Mi-recovery да "спасуваме" ситуацијаОпа бато. Ја го ја. Ај да видеме тај ваш апдејт шо тоуку брлавеете по него шо ќе напрае?
Покофоун формула један.
Погледнете го атачментот 92713
Мојо не улезе у никаков луп, али за мене стварно немаат значај овие разлики у мјауите. Вероватно зато шото више нисам дечак. Године пролазе мајке ми.Пред малку кај Pocoto на братучед ми телефонот влезе во bootloop, апдејтиран од вчера наутро, моравме со wipe all data во Mi-recovery да "спасуваме" ситуација
Sent from my MI A3 using Tapatalk
Поентата ми е: направете си бекап, и овој еве скоро два дена функционираше со миуи12, но сепак заглави, единствено на заклучен бутлоадер можевме и морав да пробам со бришење на сВе... Значи сега пак има телефон, ама сѐ од телефонот нема.Мојо не улезе у никаков луп, али за мене стварно немаат значај овие разлики у мјауите. Вероватно зато шото више нисам дечак. Године пролазе мајке ми.![]()
Од бекап џимеил секако ми праве на броевите. Друго не ми треба.Поентата ми е: направете си бекап, и овој еве скоро два дена функционираше со миуи12, но сепак заглави, единствено на заклучен бутлоадер можевме и морав да пробам со бришење на сВе... Значи сега пак има телефон, ама сѐ од телефонот нема.
Sent from my MI A3 using Tapatalk
Предност е секако, дали скрол дали ефекти или анимации се изгледа по мазно, мене најмногу ми прави разлика во скрол особено текст. Дека може да се живее без тоа да ама ако ја имаш опцијата секако е предност.Ајде искрено, дали сметате дека 120hz екран е предност или е глупост само што додава на цена и троши бајаги повеќе батерија?
Сепак би рекол покото (Х3) е подобар уред, има стерео звучки, екранот е подобар не само ради рефреш рејтот, чипсетот е доста понов и не е само процесорот или графичката туку и конективити и АИ способностите ...Искрено мене како обичен корисник,кој фб,инстаграм,вибер,и прелистувач користам,не би ми сменило ништо 120hz,доволни ми се 60hz.
лево е Poco X3,десно RN9P,што е тука подобро на Poco?
Bedtime mode има, гаси нотификации и екранот го става во greyscale mode плус на ова што си го наброил и кај мене работи пофлуидноШто се добива со Android 11 апгрејд на MIUI 12? Ги прочитав новите features за stock Android 11 и MIUI 12 има скоро се, Screen Recorder, Control Panel, Floating Windows...
Ова истово го прави секој MIUI со DND. Освен црно-бел екран што ми е малце глупо и чист гиммик.Bedtime mode има, гаси нотификации и екранот го става во greyscale mode плус на ова што си го наброил и кај мене работи пофлуидно
Да се напраи апдејт, ќе нема проблем.Дечки пред 2 часа е земен Xioami Redmi Note 8 Pro,нов неоткапован,кога го вклучивме имаше 32% батерија,за неполни 10 минути падна батеријата при сетирање на 20%,буквално ништо не е сетирано на телефонот,само оној почетен сетап.Иначе е на MIUI Global 11.0.5,сега е ставен на полнач,појави update на MIUI 12.0.2 да му се направи ли абдејт?имал некој ваков проблем?и што може да е?
Не е разработен капацитетот на батеријата. Апдејтирај, внимателно полни го првите три пати и немаш гајлеДечки пред 2 часа е земен Xioami Redmi Note 8 Pro,нов неоткапован,кога го вклучивме имаше 32% батерија,за неполни 10 минути падна батеријата при сетирање на 20%,буквално ништо не е сетирано на телефонот,само оној почетен сетап.Иначе е на MIUI Global 11.0.5.0 Stable,сега е ставен на полнач,појави update на MIUI 12.0.2 да му се направи ли абдејт?имал некој ваков проблем?и што може да е?
Уфф јас реков нешто не е во ред со батеријата,како мислиш внимателно да го полнам?јас во принцип телефон ставам од 20% на полнач до 100%.Не е разработен капацитетот на батеријата. Апдејтирај, внимателно полни го првите три пати и немаш гајле
Види можно е да имаш фалична батерија, ама шансите се мали. По првите неколку полнења ќе се нормализира. Во врска со начинот на полнење добар си со од 20 до 100%, ама по можност на 99-100% кога ќе ти биде веднаш гаси го и никако оставање преку ноќ да се полни. (Некои тврдат дека за првите три полнења треба од 0 до 100 проценти за како демек убаво да се разработел целиот капацитет, ама не знам колку е точно и би се држел од 20 до 100% за првите три полнења и од 20 до 80-90% за понатаму)Уфф јас реков нешто не е во ред со батеријата,како мислиш внимателно да го полнам?јас во принцип телефон ставам од 20% на полнач до 100%.