Како е можно Ноте 8 про,да има Miui 12,а ноте 9 про да нема сеуште Miui 12 :/
ФалаНаскоро ...![]()
First MIUI 12 update arrives for the global Redmi Note 9 Pro as OS upgrade for the Redmi Note 7 Pro goes official
The first MIUI 12 update has arrived for the global version of the Redmi Note 9 Pro. Currently rolling out to Turkish handsets, the arrival of V12.0.1.0.QJZTRXM should predate equivalent updates for the global and European branches of MIUI by a few days. The inaugural MIUI 12 update has formally...www.notebookcheck.net
Ни кај мене на EU модел. Следната недела.
И мојот е EU модел,и сеуште нема,а имав пред 5 дена Ноте 8 про,си имаше MIUI 12.Ни кај мене на EU модел. Следната недела.
Постарите модели имаат најнов Софтвер,а новите модели немаат сеуште,тоа е Xiaomi.MIUI 12 на Mi 8 Lite кој го добив пред речиси месец дена. Искрено и јас се изненадив.
Погледнете го атачментот 92309
Доста подобрувања има со MIUI 12,ова од лично искуство на Редми Ноте 8 Про,камерата се подобри,батеријата повеќе држеше,по брзо работеше телефонот.И да доста по интересен интерфејс на самиот телефон.Ќе стигне бе деца и тоа фамозно MIUI 12. Голема работа. Нема да се смене телефоно. Само некоа опција ке се додаде, некоја ке ја снема![]()
PocoШто е подобар избор од редми ноте 9с и поко х3 во однос на екран,батерија и аудио?
Мојот уште го чекам да стаса :/Ептен ми се допадна телефонов како нискобуџетен...Погледнете го атачментот 92346
Испратено од M2007J20CG преку IT.mk форум апликација
Истото и јас го приметив на редми 7 про. Од пред некој ден излезе MIUI 12 за него и се приметува помазно и побрзо отворање и затворање на апликациите од претходноДоста подобрувања има со MIUI 12,ова од лично искуство на Редми Ноте 8 Про,камерата се подобри,батеријата повеќе држеше,по брзо работеше телефонот.И да доста по интересен интерфејс на самиот телефон.
jas gp imam odamnaМу стигна на некој денес Miui 12?
Не ти бил во ред нешто уредот,јас го имам RN9P,од ова што наброја ништо нема,ни баг најдов,ни сецка,ни лаг има,далеку е многу од кочење.Едина мана е да кажам,што сеуште нема MIUI 12,другото е перфект све,до сеа замерка на ништо немам.Иначе претходно имав RN8P.RN9P, е еден од најспорите уреди кои сум ги користел, воедно баговит. Сецка, лагира, се кочи. Иако ми е транзициски уред, не сум задоволен.
Уредот е во ред. Истото го читам на нет, Mi Note 10 беше 2x побрз. Се е направено што треба, пак е исто.Не ти бил во ред нешто уредот,јас го имам RN9P,од ова што наброја ништо нема,ни баг најдов,ни сецка,ни лаг има,далеку е многу од кочење.Едина мана е да кажам,што сеуште нема MIUI 12,другото е перфект све,до сеа замерка на ништо немам.Иначе претходно имав RN8P.
Може еден скрин од Абаут, со ром верзија ова она. И постапка и апликации кои користиш и осеќаш кочење. Утре на работа ќе го малтретирам на колегата, иако не се пожалил до сега со нормално користење, значи сѐ могуче социјални апликации, броусер, Јутуб и остало ,си дреме у позадина. Ако јас не му направам клин по некогаш, он тоа никад неправи. Неговиот е 6/128 ЕЕА верзија со ЕЕА ром.Уредот е во ред. Истото го читам на нет, Mi Note 10 беше 2x побрз. Се е направено што треба, пак е исто.