Лапај го за 6500 стар 12 дена.Дечки го бива Xiaomi Redmi 4X ? Ме интересира дали е брз, дали има багови и какви слики вади ?
Враќај се на Самсунг со времеДа, но на S2, S3, S4 кои ги користев претходно никогаш го немав овој проблем. Во секој случај не е нешто што го сметам за нормална или прифатлива појава
Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Имаш право, се двоумев помеѓу Galaxy J5 2016 и Xiaomi Redmi 4 prime во таа ценовна категорија, но го зедов Xiaomi поради тоа што имаше 1гб повеќе рам, за нијанса побрз процесор и 1080 дисплеј, но уште тогаш предпоставував дека мора да има маани и еве гледам дека софтверот воопшто не е доработен. На некој начин се чуствувам како бета тестер иако сум на глобален стабилен ром.Враќај се на Самсунг со време
Некоја серија се околу 5% како што читав на интернет со лош микрофон, кај нив воопшто не се слуша, но кај останатите или е софтверот или па се со претерано низок квалитет микрофоните. Во секој случај по се изгледа што и да речеме е џабе моабетот@olikomerc муабетот држи вода.
Сите корисници посакуваат тоа да е софтверски проблеми и да се реши со некој апдејат. Но ако истиот проблем се јавува во секој нов апдејт, тоа е симптоматично. Можно е да има некоја серија на телефони со лош микрофон.
Дечки го бива Xiaomi Redmi 4X ? Ме интересира дали е брз, дали има багови и какви слики вади ?
Имам едно прашање,дали можам на Хиаоми редми 4х да ставам андроид нугат?
Јас го имам веќе 15 дена,и сум искрено задоволен,телефонот си е супер,нема кочење,нема багови (барем до сега не сум приметил),камерата е задоволнителна,за тие пари на ново искрено не купуваш подобар телефон.
Батеријата е феноменална,8 часата вадам сот,2 дена без проблем батерија,нели све зависно како го користиш телефонот.
Благодарамофицијален билд сеуште нема. Бета фаза е.
Проба да избришеш далвик и кеш во рековери?Пак имам проблем со апдејт на Red Mi 3S.
- Пуштам Wi-Fi
- автоматски почнува да се симнува Global Stable 8.5
- се симна и ми вика кликни за рестарт
- кликам
- се рестартираше
- се полнеше progress bar-от кај што вели please wait, updating, don't turn of your phone и слично
- се наполни, се рестартираше и застана на MI логото. Скоро 40 минути е тука.
Едит:
Користам Global Stable.
ништо не сум пробал.Проба да избришеш далвик и кеш во рековери?
Не е страшно, се средува во рековери без проблем. Прво избриши далвик и потоа направи disable verify и ќе тргне 100 %ништо не сум пробал.
Стиснав upadte и ете го сега заглаван на Mi логото.
Ајде ке пробам.
СреденоНе е страшно, се средува во рековери без проблем. Прво избриши далвик и потоа направи disable verify и ќе тргне 100 %
Што е далвик?Не е страшно, се средува во рековери без проблем. Прво избриши далвик и потоа направи disable verify и ќе тргне 100 %
Xiaomi... The best developer experience, get used to it...Средено.
Само што Recovery 3.0 на мојов телфон нема опција wipe cache only, има само wipe all па ке треба наово да инсталирам програми. Ништо страшно...
Ама ова со адпејтиве ме кине телфонов. Скоро секој апдејт има некој проблем. Многу лошо искуство.
Dalvik е како еден вид на виртуелна машина врз база на јава која служи за стартување на apk програмите за да се намали времето за нивно стартување кога корисникот го користи андроид корисничкиот интерфејс.Што е далвик?
Не го продаваш? Или сакаш да му ја дигнеш вредноста?
Тргнат е од продажба,сепак ке го чувам(користам)Не го продаваш? Или сакаш да му ја дигнеш вредноста?![]()
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден