Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Дечки го бива Xiaomi Redmi 4X ? Ме интересира дали е брз, дали има багови и какви слики вади ?
Лапај го за 6500 стар 12 дена.

Xiaomi Redmi 4X

Дали е брз - Па прилично брз, не е флегшип, ама не е ни спор. Зависи како го употребуваш. Не очекувај чуда за 6500 денари.

Багови ? Мислам дека нема.

Слики имаш во темата за слики од мобилни, побарај таму ке видиш слики од него.

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Да, но на S2, S3, S4 кои ги користев претходно никогаш го немав овој проблем. Во секој случај не е нешто што го сметам за нормална или прифатлива појава

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Враќај се на Самсунг со време

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Враќај се на Самсунг со време
Имаш право, се двоумев помеѓу Galaxy J5 2016 и Xiaomi Redmi 4 prime во таа ценовна категорија, но го зедов Xiaomi поради тоа што имаше 1гб повеќе рам, за нијанса побрз процесор и 1080 дисплеј, но уште тогаш предпоставував дека мора да има маани и еве гледам дека софтверот воопшто не е доработен. На некој начин се чуствувам како бета тестер иако сум на глобален стабилен ром.

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Телефон, кола, саат не се купуваат само според карактеристики. Ќеифот е најбитен, иначе секој ден у џеб или на маса го гледаш и те нервира...

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
MIUI како систем си е генерално ОК (барем за мене што го користев година и нешто). За некои работи беше подобро организиран од TouchWiz-ов на Самсунг. Сеа секој производител си има фалинки (и Самсунг не е перфектен, да се разбереме). Стварно незнам зошот некои минорни фалинки им се провлекуваат на MIUI толку долго време (како на пример процентот во калкулаторот) во една верзија работи во наредната го зафркнале повторно и така во круг. Посложените работи изгледа ги средиле подобро од овие минорните како калкулаторот.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Јас мислам тоа проблемите со микрофон и слично не се софтверски, туку ваљда понеквалитетни компоненти се вградени во самиот телефон.

• ми се допаѓа
Реакции: hipo

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
@olikomerc муабетот држи вода.
Сите корисници посакуваат тоа да е софтверски проблеми и да се реши со некој апдејат. Но ако истиот проблем се јавува во секој нов апдејт, тоа е симптоматично. Можно е да има некоја серија на телефони со лош микрофон.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
@olikomerc муабетот држи вода.
Сите корисници посакуваат тоа да е софтверски проблеми и да се реши со некој апдејат. Но ако истиот проблем се јавува во секој нов апдејт, тоа е симптоматично. Можно е да има некоја серија на телефони со лош микрофон.
Некоја серија се околу 5% како што читав на интернет со лош микрофон, кај нив воопшто не се слуша, но кај останатите или е софтверот или па се со претерано низок квалитет микрофоните. Во секој случај по се изгледа што и да речеме е џабе моабетот

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Имам едно прашање,дали можам на Хиаоми редми 4х да ставам андроид нугат?

Дечки го бива Xiaomi Redmi 4X ? Ме интересира дали е брз, дали има багови и какви слики вади ?

Јас го имам веќе 15 дена,и сум искрено задоволен,телефонот си е супер,нема кочење,нема багови (барем до сега не сум приметил),камерата е задоволнителна,за тие пари на ново искрено не купуваш подобар телефон.

Батеријата е феноменална,8 часата вадам сот,2 дена без проблем батерија,нели све зависно како го користиш телефонот.

shooter

lurker
2 март 2010
656
585
@bajramo го носеше ли на сервис во HiStore? Однеси го таму, види нека ти заменат микрофон, како што кажаа погоре може да е и хардверски проблем.
Еве ја го иам телефонот 6 месеци, досеа освен некој помал софтверски проблем не сум имал.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Имам едно прашање,дали можам на Хиаоми редми 4х да ставам андроид нугат?

Јас го имам веќе 15 дена,и сум искрено задоволен,телефонот си е супер,нема кочење,нема багови (барем до сега не сум приметил),камерата е задоволнителна,за тие пари на ново искрено не купуваш подобар телефон.

Батеријата е феноменална,8 часата вадам сот,2 дена без проблем батерија,нели све зависно како го користиш телефонот.

официјален билд сеуште нема. Бета фаза е.

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Пак имам проблем со апдејт на Red Mi 3S.

- Пуштам Wi-Fi
- автоматски почнува да се симнува Global Stable 8.5
- се симна и ми вика кликни за рестарт
- кликам
- се рестартираше
- се полнеше progress bar-от кај што вели please wait, updating, don't turn of your phone и слично
- се наполни, се рестартираше и застана на MI логото. Скоро 40 минути е тука.

Едит:
Користам Global Stable.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Пак имам проблем со апдејт на Red Mi 3S.

- Пуштам Wi-Fi
- автоматски почнува да се симнува Global Stable 8.5
- се симна и ми вика кликни за рестарт
- кликам
- се рестартираше
- се полнеше progress bar-от кај што вели please wait, updating, don't turn of your phone и слично
- се наполни, се рестартираше и застана на MI логото. Скоро 40 минути е тука.

Едит:
Користам Global Stable.
Проба да избришеш далвик и кеш во рековери?

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
ништо не сум пробал.

Стиснав upadte и ете го сега заглаван на Mi логото.

Ајде ке пробам.
Не е страшно, се средува во рековери без проблем. Прво избриши далвик и потоа направи disable verify и ќе тргне 100 %

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Не е страшно, се средува во рековери без проблем. Прво избриши далвик и потоа направи disable verify и ќе тргне 100 %

Средено :).

Само што Recovery 3.0 на мојов телфон нема опција wipe cache only, има само wipe all па ке треба наово да инсталирам програми. Ништо страшно...

Ама ова со адпејтиве ме кине телфонов. Скоро секој апдејт има некој проблем. Многу лошо искуство.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Средено :).

Само што Recovery 3.0 на мојов телфон нема опција wipe cache only, има само wipe all па ке треба наово да инсталирам програми. Ништо страшно...

Ама ова со адпејтиве ме кине телфонов. Скоро секој апдејт има некој проблем. Многу лошо искуство.
Xiaomi... The best developer experience, get used to it...

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Dalvik е како еден вид на виртуелна машина врз база на јава која служи за стартување на apk програмите за да се намали времето за нивно стартување кога корисникот го користи андроид корисничкиот интерфејс.

Кратко кажано како еден вид на prefetch функцијата на Windows, ако знаеш што е тоа во windows.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв