Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Да де out of box треба да има околу 11-12 гб слободно... А за 8.2.10.0 треба да се појави, зошто не сака - сомнителен е ромот. Даунлодирај го од веб линкот и мануелно во updater наведи го апдејтот

Sent from my MI 4W using Tapatalk
само овој го најдов ROM oд овде: en.miui.com/download-323.html
незнам дали е тој што ми треба 1,5гб е

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
Пред некое време пишав за random reboot на MI 4W и оперативен систем апдејтнат од MIUI 7 на MIUI 8 ради истиот проблем и некое време го немаше па еве сега баш за беља гаранција помина и повторно се појави проблемов. Factory ресет направив и проблемот сеуште е присутен. Некое чаре?

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Пред некое време пишав за random reboot на MI 4W и оперативен систем апдејтнат од MIUI 7 на MIUI 8 ради истиот проблем и некое време го немаше па еве сега баш за беља гаранција помина и повторно се појави проблемов. Factory ресет направив и проблемот сеуште е присутен. Некое чаре?
Од прва рака користам xiaomi.eu developer 7.6.14 и од twrp дополнително го инсталирам овој фикс: нема рестарти

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Атачменти

• fixCPU_v4.zip
    174,6 KB · Прегледи: 1

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Screenshot_2017-06-29-21-10-51-804_com.android.updater.png

Ova e posledno kaj mene ?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Дечки здраво, се извинувам што ме немаше, малце активности на сите страни не се пофаќува :)
Ќе пишам и на ПП викендов, а на форумов ќе бидам по активен од понеделник вечер. Инаку, ќе има доста промени по прашањето на Ми секаде, па и кај нас набргу, се работи на промена на целиот систем, на нови билд боксови за Глобалниот РОМ, на превод на МК и АЛ јазици за МИУИ 9, како и на посебни апарати за Глобалниот пазар.
More to follow :)

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Дечки здраво, се извинувам што ме немаше, малце активности на сите страни не се пофаќува :)
Ќе пишам и на ПП викендов, а на форумов ќе бидам по активен од понеделник вечер. Инаку, ќе има доста промени по прашањето на Ми секаде, па и кај нас набргу, се работи на промена на целиот систем, на нови билд боксови за Глобалниот РОМ, на превод на МК и АЛ јазици за МИУИ 9, како и на посебни апарати за Глобалниот пазар.
More to follow :)
Разликава од овие нашиве за кинески пазар во споредба со новите за глобален би била само во тоа што новите би поддржувале повеќе бендови како на пример Бенд 20?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
што е толку битен бенд 20?
Ме зафркаваш или?
Нашиве оператори низ ретко населените подрачја (надвор од градовите) го користат бенд 20 или 800 Mhz за интернет, а бенд 3 во градовите.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Имаше нов бета ром синоќа за РМН3 SD озгледа ништо од чекање до август. Се инсталиташе сега за сега не гледам некоја холема промена.

Едит, повеќе место слободно има кај мене на интернал сториџ, скоро гига

1cb669276f8125c9c74bf93a21017f56.jpg

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
За да не барам по странициве. Кој Шајоми имаше најдобра камера и батерија? Секако не мислам на МиМикс и сл.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Не ми е јасно што девелопери се батките од Xiaomi кога еден основен проблем со лошиот прием од микрофонот не можат трајно да го решат па мора ние корисниците да едитираме системски фајлови за на некој начин се намали проблемот.

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Не ми е јасно што девелопери се батките од Xiaomi кога еден основен проблем со лошиот прием од микрофонот не можат трајно да го решат па мора ние корисниците да едитираме системски фајлови за на некој начин се намали проблемот.

Деца од 6-18 години гарант го прават софтверот во Кина.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Деца од 6-18 години гарант го прават софтверот во Кина.
Незнам дали со доза на сарказам го кажа ова, но со овој проблем се соочуваат голем број на корисници и реално постои, а најверојатно (да не речам сигурно) се работи за софтверски проблем.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Незнам дали со доза на сарказам го кажа ова, но со овој проблем се соочуваат голем број на корисници и реално постои, а најверојатно (да не речам сигурно) се работи за софтверски проблем.

Знам дека постои и дека долго време не се средени. Што друго да кажам освен дека деца го прават софтверот? Досега имав 3 Ми телефони.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Знам дека постои и дека долго време не се средени. Што друго да кажам освен дека деца го прават софтверот? Досега имав 3 Ми телефони.
А имав флешувано и кастом ромови и не тестирав дали и тие го имаат истиот проблем...

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Кој заклучок треба да се извади од ова?
Па како прво и најважно дека јас не треба како корисник да ја работам работата за која тие се платени.

Како второ еден навидум обичен проблем кој тие по се изгледа дека не можат да го решат им го расипува целосното корисничко искуство затоа што е нарушена основната функција на телефонот, а тоа е јасно да разговараш со соговорникот.

Можеби како трето е тоа што јас самиот не се обидов барем да си го средам проблемот со кој секојдневно се соочувам, а што пак ќе повторам не е моја работа.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.490
Скопје
„Можеби како трет“ :D
Баш тоа конкретно те прашав и пак добив одговор киша око Крагујевац.
Проблемов инсинуираш дека е многу важен, глобален, си сменил 3 рома, а не си пробал дали на тие ромови работи?
И повторно, од оваа твоја постапка каков заклучок треба да се донесе?
Не ми брои еден два три.

Да не се разбереме погрешно, не ги оправдувам Шаоми за проблемов, иако јас имам баш таков телефон, и не знам за каков проблем со микрофон збориш.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
„Можеби како трет“ :D
Баш тоа конкретно те прашав и пак добив одговор киша око Крагујевац.
Проблемов инсинуираш дека е многу важен, глобален, си сменил 3 рома, а не си пробал дали на тие ромови работи?
И повторно, од оваа твоја постапка каков заклучок треба да се донесе?
Не ми брои еден два три.

Да не се разбереме погрешно, не ги оправдувам Шаоми за проблемов, иако јас имам баш таков телефон, и не знам за каков проблем со микрофон збориш.
Ти се нема случено да ти кажат дека не те слушаат често или дека звучиш како,, од бунар,, да зборуваш?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.490
Скопје
Ти се нема случено да ти кажат дека не те слушаат често или дека звучиш како,, од бунар,, да зборуваш?

Два пати ми се има десено, затоа што телефонот ми бил на страна или неубаво наместен.
Тебе колку често ти се случува отприлика, 1 на 3 повици?

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Два пати ми се има десено, затоа што телефонот ми бил на страна или неубаво наместен.
Тебе колку често ти се случува отприлика, 1 на 3 повици?
Да, но на S2, S3, S4 кои ги користев претходно никогаш го немав овој проблем. Во секој случај не е нешто што го сметам за нормална или прифатлива појава

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно