Ќе си работи ко саат, ама и друг ќе ги има податоците во база.Ќе функционира ли на банкомат таква картица - под претпоставка дека е воопшто легално или возможно да се изведе ова?
Ако може чипот физички да се пребаци и воопшто да нема магнетна лента би можело да успее. Уф, а тоа бесконтактното? Имаш некој линк да видиме?Поздрав, дали знае некој кој изработува метални кастом картици?
Сакам да си ја заменам мојата пластична дебитна со кул метална картица. Поздрав и фала однапред за предлозите.
За жал бесконтакното нема да работи.. Иначе знам али немам документ за да се регистрирам. П.с Wise Visa Infinite корисник сумАко може чипот физички да се пребаци и воопшто да нема магнетна лента би можело да успее. Уф, а тоа бесконтактното? Имаш некој линк да видиме?
Легално за надвор од Македонија (ако имаш некој екстра пасош) го имаш и ова Metal P2 Green | Revolut HR ама па не е ич евтино...
Да.. но искрено сакам во мое присуство да се префрли па затоа барам тука некадеима у странство фирми што го прават ова .. се префрла чипот и се префрлаат податоците од магнетната лента
пример CardRare | Custom Luxury Metal Credit Cards
Yes, your metal card does work in all ATM machines!![]()
![]()
EngravenCard (@engravencard) • Instagram photos and videos
315K Followers, 33 Following, 800 Posts - See Instagram photos and videos from EngravenCard (@engravencard)www.instagram.com
Имаат доста добри дизајни. Сајтот директно те прашува дали си од Македонија и префрла цени во денари. Претпоставувам работат и со нас. Немам искуство.
Во Македонија многу тешко дека ќе најдеш вакво нешто, Косово има шанси.
Околу безбедноста, 2023 сме. Прво има two factor authticaiton (на 90% од трансакциите), второ имаш целосна контрола на лимитите за интернет плаќања со 2 клика на мобилна апликација. Јас користам 3 картички на NLB, една би ја конвертирал во ваква и би ставил помали лимити.
На банкомат не верувам дека ќе работи ваква картица затоа што е физички поголема. Не би ни пробувал. Како што кажав 2 картици се врзани на иста трансакциска, со втората ќе вадам ако треба.
Hint: Ако го правите ова, правете го на тазе картичка затоа што чипот ќе е активен колку што е expiration date на картицата. Да не пукнете 200еур и да трае 6 месеца.
Не ти треба ако имаш бесконтактно на телефон или саатЗа жал бесконтакното нема да работи.. Иначе знам али немам документ за да се регистрирам. П.с Wise Visa Infinite корисник сум
Баш ќе пробам некој ден дали работи бесконтактното од телефон на АТМ. Џаст ин кејс.Yes, your metal card does work in all ATM machines!
само NFC не работи на металниве
Работи, проверено.дали работи бесконтактното од телефон
Работи, проверено. На НЛБ работи со лимитирани опции. Можеш да подигнеш само готовина и да провериш состојба. Исто е и со телефон, саат и со tap на картичката на NFC сензорот.Не ти треба ако имаш бесконтактно на телефон или саатДоста е само чипот сам да го префрлиш и терај ахаха
Мислењето е автоматски споено:
Баш ќе пробам некој ден дали работи бесконтактното од телефон на АТМ. Џаст ин кејс.