Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

mesh mode на рутер

12345*

Gaining Experience
14 јануари 2021
161
67
Здраво на сите
Имам отворено друга тема за мојот xiaomi ax3200 рутер и сакав да му го сменам сток фирмверот во кинески фирмвер.. Малку комплицирано ми се виде процедурата, а и некој од членовите ме посоветуваа дека нема да имам некоја драстична промена на јачината на сигналот на поголема оддалеченост од рутертот.
Малку прочепкав по нет и гледам дека на мојот рутер има можност со поврзување на други рутери во меш мод...
Сакам рутерот шаоми да биде главен рутер, а другите два да бидат секундарни.
-Втор рутер ТП линк TL-WA901N access point
- xiaomi wifi range extender pro R03

На апликацијата од телефонот кога стискам меш мод не ги пронаоѓа уредите..
Дали овие два уреди можат да се врзат во меш мод... Рутерот треба да биде поврзан само во струја, без лан кабел?
Дали знаете каде грешам, што треба да направам.. Сите рутери не се рестартирани.. Сеуште сум во фаза на истражување и собирам информации, па се надевам за брзо и ќе ги поврзам уредите

acikaaa

Practice makes perfect
22 октомври 2018
1.072
1.044
Скопје
Јас колку што се разбирам МЕШ уреди се посебни уреди баш така и ги пишува

Josifosky

Gaining Experience
24 октомври 2011
99
54
xiaomi ax3200 подржува mesh mode, но незнам дали останатите можат да бидат приклучени во модот како секундарни уреди
Јас го имам истиот рутер односно два рутери и конкретно за да можеш да го ставиш во mesh mode треба да имаш друг компатибилен mesh рутер. Доколку е компатибилен самиот рутер ќе се префли на mesh mode.

Cika

Practice makes perfect
8 декември 2009
2.755
1.616
Продај ги уредите што ги имаш, дај уште илјадарка-две и земи си TP Link Deco M2. Го имам више 6-7 месеци, баш во меш мод, со одличен сигнал. Плус, на секој од овие уреди можеш да врзеш 2 уреди со кабел, имаат квалитетен QoS и се стабилни, плус редовни апдејти.

Ги купив чисто како играчка, да тестирам, па ми станаа дејли драјвер и не гледам потреба да мењам, затоа што можеш да закачиш колку сакаш уреди.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.047
Мислења
1.004.890
Членови
36.671
Најнов член
gverus

ит маркет