Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

McAfee LiveSafe, впечатоци и краток опис

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.925
5.413
SK
Вчера инсталирав McAfee LiveSafe. Еве првични впечатоци и мислење...
- Фалат опции за подесеување. На пример, exclude може само за фајл ама не и за фолдер/и.
- При on-demand или real-time скенирање не може да се подеси акција за најдениот „престапник“. Може само после од карантин да се вратат - ама притоа не се автоматски креира exclude правило, ова посебно е ретардирано пошто на следниот скен ќе се деси истото. Кастом скенови се достапни од фајл менаџер, десен клик и скен на ресурс.
- Во schedule не може да се креираат кастом или брзи скенови, секогаш се прави фул скен (во мојот случај тоа значи нема да ја користам оваа опција).
- Firewall-от има неколку модови на работа: Ништо да не прашува и сам да одлучува што ќе излага влегува од нет, за се да прашува, и некоја помеѓу опција каде што прашува за само некои понепознати софтвери. Се на се излгеда употребливо, но јас лично би сакал повеќе производители да вклучуваат и опција на работа како методот на Tinywall: Не замарај за ништо, едноставно затвори СЕ освен за тоа што јас рачно ќе подесам дека треба да излегува надвор. Полесно ми е да подесам еднаш што треба да излегува, и да знам дека НИШТО друго нема да излезе освен ако јас не го дозволам тоа. Полесно е пошто во спротивно немам контрола што излегува надвор, и секогаш треба да проверувам дали некој нов/стар програм има такви привилегии.

За крај лично согледување за одразот врз перформансите на системот... Прилично добро, навистина изгледа дека нема голем импакт врз работата на ОС-от и програмите. Всушност 4-5 години немам преинсталирано ОС и баш се мислев дека е време, пошто некако успорено ми делуваше работата на системот. Но откако го сменив Битдефендер со МекАфи, голема е разликата. Битдефендер има подобар скор на AV-Comparatives ама изгледа дека резултатите за одразот врз перформансите на системот, не се баш реални. Сега гледам колку успорувал. :-/

Во секој случај, McAfee LiveSafe засега од мене има thumbsUP.

Еве една рецензија: McAfee LiveSafe
И еве како изгледа корисничкиот интерфејс:
557944-mcafee-livesafe-main-window.png

Рецензија за McAfee Total Protection: McAfee 2018 Review: Malware Protection Much Improved
aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS8xLzMvNzE0MTM1L29yaWdpbmFsL21jLXNldHRpbmdzLmpwZw==

Споредба меѓу разните верзии на McAfee:
aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9FL1kvNzE4NTIyL29yaWdpbmFsL21jYWZlZV9mZWF0dXJlc19jb21wYXJlZDIwMTguanBn

edit: Не спомнав дека лиценцата дозволува инсталација на неограничен број уреди, што значи дека може да го инсталирате на сите компјутери, лаптопи, а богами и андроид телефони. Инаку моментално имате шанса да ќарите бесплатна едногодишна лиценца, како што објаснив овде:
Моментално има бесплатно McAfee LiveSafe 2017 (повеќекорисничка) лиценца со година дена претплата. :
Free McAfee LiveSafe (100% discount) | SharewareOnSale
Jaс си земав, пар совети: На sharewareonsale.com бапнете некоја [email protected] лажна маил адреса (освен ако не сте љубители на спам). Потоа добивате линк кон home.mcafee.com каде ќе бара кредитна картичка ама нема ништо да наплати .Тоа е за авто претплата после една година, што може веднаш да се исклучи на Auto-renewal сетирањата. Инаку кај мене првиот пат нешто заглави „купувањето“, потоа прво направив акаунт па ја завршив постапката.

Ривју: McAfee LiveSafe

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.925
5.413
SK
Засега сум релативно задоволен од работата на McAfee LiveSafe. Лајтвејт е, не прави проблеми, итн. Единствено неколку пати на упдејт (на софтверот) се изгуби иконата во таскбарот (сервисите изгледаа активни), по рестарт беше ок.

Понудата за бесплатна едногодишна претплата линкана погоре сеуште важи, изгледа дека МекАфи сакаат да ја зголемат корисничката база и удделот на АВ пазарот. Патем лиценцата е multi-computer, на истиот акаунт може да се додаваат други компјутери/лаптопи. Како за бесплатен АВ софтвер, и тоа фул suite со firewall и друго, мислам дека McAfee LiveSafe е подобар избор од алтернативите како Аваст, AVG, итн.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.925
5.413
SK
Да го резимирам искуството со McAfee LiveSafe. Просечна заштита со потпросечен и неинтуитивен кориснички интерфејс. Проблеми со поставување екслузии, односно паметење на поставките за игнорирање на одредени ресурси, ова воедно е и непотребно усложнето со многу кликање за едноставна работа. Повремени проблеми со земање фокус од апликациите (ова ми требаше време додека да го дијагностицирам), исто така и други (не толку значајни) багови.

Генерално се на се... Мислам дека не вреди за парите колку кошта. Постојат подобри опции.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.515
Мислења
981.528
Членови
35.771
Најнов член
HanaArs