- Ја почнал/а темата
GalaxyLoading
Intern
Ќе правам конфигурација и незнам со која матична плоча да идам, а за процесор одбрав Ryzen 5 3600, 6core 12threads
Мислење?
Мислење?
Оваа тема е решена! Одете до решението…
Дали, ако не е проблем, може на кратко да ми објасните зашто В450 ТОМАНАWK e подобра од В550М?B450 Tomahawk MAX без двоумење.
Дали, ако не е проблем, може на кратко да ми објасните зашто В450 ТОМАНАWK e подобра од В550М?B450 Tomahawk MAX II во случај да станува збор за Gigabyte B550M DS3H. Ценовно, најблиска „океј“ B550 матична со прифатлива цена е ASUS TUF B550M. Ама јас пак би одбрал B450.
![]()
MB MSI B450 TOMAHAWK MAX II RYZEN DDR4-4133MHz USB3.1 DVI/HDMI RGB Mystic Light
PREMIUM HARDWARE DESIGNSOCKET: AM4CPU (MAX SUPPORT): RYZEN 9CHIPSET: AMD® B450 ChipsetDDR4 MEMORY:desktop.mk
B450 Tomahawk е докажан коњ за работа. Плочата е Full ATX со два PCI-E слота, еден M2 слот, многумина ја имаат и кажале само пофални зборови, одличен оверклокер е и идеално стабилна. Ги поддржува сите можни Рајзен процесори од 1ххх до 5ххх. Исто така има одлична напонска секција и може да ги вози и најмоќните процесори.Дали, ако не е проблем, може на кратко да ми објасните зашто В450 ТОМАНАWK e подобра од В550М?
Мислењето е автоматски споено:
Дали, ако не е проблем, може на кратко да ми објасните зашто В450 ТОМАНАWK e подобра од В550М?