Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Дали ќе овозможат да се инсталира на телевизори?
Мислењето е автоматски споено:

Зависи од договорите со каналите…
Како мислиш зависи? Што значи ова дека можеби HBO не сака да го понуди каналот преку интернет да може да се гледа?

Пример српскиот оператор SBB во Србија има и веб и апликација Eon каде нудат HBO, Cinemax све што нудат и преку ресивер бокс уред.

Последна промена:

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.728
4.305
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Си ебале матер овие од телеком, дополнителните пакети кои ги даваа како промо до 23.01.2024 ни под случај разно не може да се деактивираат ни преку апликација (стои сиво) ниту преку макс тв (дава системска грешка).

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Дали ќе овозможат да се инсталира на телевизори?

Како мислиш зависи? Што значи ова дека можеби HBO не сака да го понуди каналот преку интернет да може да се гледа?

Пример српскиот оператор SBB во Србија има и веб и апликација Eon каде нудат HBO, Cinemax све што нудат и преку ресивер бокс уред.
Секој си прави башка договор. Можеби нашиве штеделе и договорот не покрива гледање преку интернет за тие конкретни канали…

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
HBO ги деактивирав успешно пред 5 дена, преку менито за дополнителни пакети.
Не знам кој нормален плаќа за овој пакет, многу никаков избор на филмови додека беше активиран бесплатно.
Ниту ХБО, ниту пак Gley!

Ем што не најдов ниту еден саглам филм на ХБО, ем па како што гледав ниту пак има салам програма на ХБО каналите.

А пак за Gley по тапа немам видено до сега сервис (повеќе има што да се гледа на Plex)

Јас само што ги активирав, по некој ден ги деактивирав и избришав апликациите од Телевизор.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Си ебале матер овие од телеком, дополнителните пакети кои ги даваа како промо до 23.01.2024 ни под случај разно не може да се деактивираат ни преку апликација (стои сиво) ниту преку макс тв (дава системска грешка).
Кај баба ми исто таке, никако не можеше преку тв да се откажат.
Па и напраев акаунт за преку телефон, го повржав со конто број и таму што требаше друго, и таке ги деактивирав. А на тв даваше системска грешка...

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Мене Gley веднаш ми се деактивираше, а HBO се деактивираше само на Magenta TV box, HBO MAX се уште ми работи се надевам ке прекине.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Jaс деактивирав Gley преку MaxTV и чекаш неколку минути да се рестартира ресиверот.

Глупо е што не можеше преку апликацијата Телеком МК. Што ако бев некаде надвор од дома?

Мене Gley веднаш ми се деактивираше, а HBO се деактивираше само на Magenta TV box, HBO MAX се уште ми работи се надевам ке прекине.
Дур не деактивираш ќе работи и денес на 24ти ќе почне да ти важи наплатата месечно.

И како мислиш Magenta TV Box?

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Jaс деактивирав Gley преку MaxTV и чекаш неколку минути да се рестартира ресиверот.

Глупо е што не можеше преку апликацијата Телеком МК. Што ако бев некаде надвор од дома?

Дур не деактивираш ќе работи и денес на 24ти ќе почне да ти важи наплатата месечно.

И како мислиш Magenta TV Box?
Го деактивирав преку Max TV на 22.1 3те канала се деактивираа но Hbo Max уште ми работи

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Има некоја новост за MagentaTV? Кога треба да почнат да нудат бокс уреди?

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Јас како што ми кажа фебруари ама дали ова или следната или после следната или одпосле следната никој не знае точно.
Се е трчи лажи падни систем :)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Јас како што ми кажа фебруари ама дали ова или следната или после следната или одпосле следната никој не знае точно.
Се е трчи лажи падни систем :)
Јас колку што знам а и скоро сите што сме активни по форумиве знаеме дека апликацијата што треба да ја замени MaxTV GO, МagentaTV GO е веќе готов производ само они ја полнат со содржини и ја преведуваат зошто истата е како на Телеком Црна Гора и таа веќе пуштна но се чека нејзино целосно пуштање. Јас разбрав за неа во февруари дека ќе ја пуштаат целосна верзија.

За Андроид бок уредите повеќе ме интересираше кој период, месец би требало да ги пуштат.

Се надевам на Андроид бокс уредите на некој од каналите колку толку ќе појачаат битрејт квалитет па макар и сето ова го нуделе само за оние со оптика.

Последна промена:

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
не е за секого интернет бе, телеком први воведоа андроид бокс одамнааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

Од поодамна им е ова и има помалку канали. 22 HD канали се мислам тука од вкупно 84 канали. Нема снимање, само премотување , има тв тека, има видеотека со некој бесплатни содржини. Многу малку опции.
Наменето пред се за места како викендички, и каде што нема можност да се користи MaxTV.

MagentaTV ќе биде проширена верзија, нешто што е направено скроз ново од ова и подобра во дизајн и опции. Ќе биде и замена за овој Андроид бокс уред.

Последна промена:

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Од поодамна им е ова и има помалку канали. 22 HD канали се мислам тука од вкупно 84 канали. Нема снимање, само премотување , има тв тека, има видеотека со некој бесплатни содржини. Многу малку опции.
Наменето пред се за места како викендички, и каде што нема можност да се користи MaxTV.

MagentaTV ќе биде проширена верзија, нешто што е направено скроз ново од ова и подобра во дизајн и опции. Ќе биде и замена за овој Андроид бокс уред.

оооо бе телетабис еден, читаш недочитуваш, изброј и кажи ми колку канали има јас само изброив над 50хд канали??????????

Magenta tv ти е апликација не ти е еб.н андроид бокс

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
оооо бе телетабис еден, читаш недочитуваш, изброј и кажи ми колку канали има јас само изброив над 50хд канали??????????

Magenta tv ти е апликација не ти е еб.н андроид бокс

Нема потреба од нервози.

MagentaTV колку што сум разбрал ќе го нудат и со Android box наскоро кое би требало да е замена за тој MaxTV Android box и останатите МаxTV ресивери. Значи сакаат постепено да го исфрлат MaxTV засекогаш и да мигрираат на MagentaTV.

Јас пишав тоа што пишува на линкот од сајтот што го стави ти
Со MaxTV преку Android TV добивате вкупно 84 канали од најразлични категории (национални, спортски, филмски, документарни, музички, регионални, лајфстајл).
  • 22 HD канали (сите национални и спортски канали што имаат HD верзии)
Ако нешто плус менувале меѓувреме па да не промениле во текстов не знам.

Како и да е овој МaxTV Android box не видов многу луѓе да го спомнуваат на форуми така да можеби и послабо имаат корисници на ова.

Последна промена:

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Дечки без нервози само ве молам :D

Она што горе го имате постирано е Android box,кој постои многу години во Телеком и нема врска со новите ресивери за тв кои треба да стигнат кај корисниците,не ме прашувајте за време кога ке биде сеуште нема официјално инфо.Иначе ке се менуваат без пари секако,но имајте на ум одма,дека било каков проблем да имате назад нема враќање на старите ресивери,затоа сеуште ги тестираме новите ресивери подолг период,секој баг,проблем кој го имаа се средува полека полека,ке бидат испеглани до најмала ситница.

Во однос на Maxtv Go,наскоро нема веќе да постои него ке постои Magenta Tv Go,каде каде е подобра од претходната платформа,но има и тука еден мал проблем да го наречам,новата апликација ке може еден акаонт да гледа само еден корисник,што значи ова?Ако во магента имате 3-4 броја секој број мора да си направи свој акаонт за да може да гледа,нема да може повеќе корисници да гледаат на еден јузер.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Дечки без нервози само ве молам :D

Она што горе го имате постирано е Android box,кој постои многу години во Телеком и нема врска со новите ресивери за тв кои треба да стигнат кај корисниците,не ме прашувајте за време кога ке биде сеуште нема официјално инфо.Иначе ке се менуваат без пари секако,но имајте на ум одма,дека било каков проблем да имате назад нема враќање на старите ресивери,затоа сеуште ги тестираме новите ресивери подолг период,секој баг,проблем кој го имаа се средува полека полека,ке бидат испеглани до најмала ситница.

Во однос на Maxtv Go,наскоро нема веќе да постои него ке постои Magenta Tv Go,каде каде е подобра од претходната платформа,но има и тука еден мал проблем да го наречам,новата апликација ке може еден акаонт да гледа само еден корисник,што значи ова?Ако во магента имате 3-4 броја секој број мора да си направи свој акаонт за да може да гледа,нема да може повеќе корисници да гледаат на еден јузер.
Не е некој голем проблем тоа што ќе мора секој да има свој акаунт.

Преку веб сигурно ќе може со еден акаунт да гледаат повеќе :)

Мене ме интересира дали Magenta TV GO и MagentaTV Android box ќе може да се поврзат заедно да може преку MagentaTV GO да закажуваш снимање или кога ќе изнајмам филм, серија или пак допнителните пакети да ми се достапни и на MagentaТV Android box?

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Не е некој голем проблем тоа што ќе мора секој да има свој акаунт.

Преку веб ќе може со еден акаунт :) Мене ме интересира дали Magenta TV GO и MagentaTV Android box ќе може да се поврзат заедно да може преку MagentaTV GO да закажуваш снимање или кога ќе изнајмам филм, серија или пакдопнителните пакети да ми е исто како на MagentaТVAndroid box.
И преку веб и преку апликацијата ке може само еден аконт да гледа.Да ке може да го правиш ова што го наведе.Во апликацијата и на веб во нагодувањеа го дава и Android boxot,така да ке може да си закажуваш снимања и да ги гледаш и од апп или од веб.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно