Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Продадено Maticna ploca lga1200, cpu g5925 i 4gb ram

Статус
Затворена за нови мислења.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.380
7.357
Скопје
www.facebook.com

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.344
12.246
Скопје
androgaming.com
Ajde be sto e ovoa? 7000 denari za ploca , procesor i ram pod garancija...
Samo plocava e 8000-8500 denari...

Е овоа е копачка логика, пошто никој друг нема ни на крај памет да лупне љушпа од процесор со 4гб стикче на плоча од 8000.

Што значи некој треба да ја купи плочата и да му стојат останатите ствари у фиока за чорапи... или да проба да ги продаде, а никој освен копач нема да ги купи. А вие земјоделците сега не купувате.

Не дека е лоша цената, глупа е комбинацијата.

Башка не праќаш карго а Стајковци у пм на 41 степен...

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.380
7.357
Скопје
www.facebook.com
Не секој има 200е да лупне на i7ka љушпа од процесор и 32гб рам за курчење.
А карпош или црниче таму да не е поладно ? У тоа бетонот. Гумите да ти се залепаат за асфалт.

dzunko

Gaining Experience
26 септември 2007
391
387
Битола
@Pane24 и јас мислам дека @ARMac е во право . Не дека не вредат компонентите туку потенцирањето на она " не праќам по карго " ти го расипува огласот во истиот момент кога си го објавил. Ова твоето " не праќам по карго" е актуелно во последно време посебно кај продавачите од Скопје кои се активни на ИТ. Не се однесува на сите од Скопје сепак има и добри дечки со кои ние од провинциите во МК сме соработувале взаемно. Плочата стварно е топ ! Копањето на комшонентите не го коментирам - имаат гаранција.Јас бев заинтересиран ама кога видов " Стајковци и без карго " се воздржав. Мислам дека од Стајковци ќе ја купи некој . Без замерки на реплика

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.380
7.357
Скопје
www.facebook.com
@Pane24 и јас мислам дека @ARMac е во право . Не дека не вредат компонентите туку потенцирањето на она " не праќам по карго " ти го расипува огласот во истиот момент кога си го објавил. Ова твоето " не праќам по карго" е актуелно во последно време посебно кај продавачите од Скопје кои се активни на ИТ. Не се однесува на сите од Скопје сепак има и добри дечки со кои ние од провинциите во МК сме соработувале взаемно. Плочата стварно е топ ! Јас бев заинтересиран ама кога видов " Стајковци и без карго " се воздржав. Мислам дека од Стајковци ќе ја купи некој . Без замерки на реплика
Кога ке продавате компоненти и еден ден ви пратат слика од прегазена кутија и превиткана плоча од 100е , оштетена графичка од 200е и 2 хард дискови со укочени мотори. Тогаш пишувајте ми тука за да ми кажете што да правам со моите работи купени со мои пари а не се берени по дрвја.
Тој што има пари и стварно му треба компонента, ке дојде ке си ја купе од кај мене и нема да ја дрве многу по форуми.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.513
4.477
Скопје
hackitfree.github.io
Е овоа е копачка логика, пошто никој друг нема ни на крај памет да лупне љушпа од процесор со 4гб стикче на плоча од 8000.

Што значи некој треба да ја купи плочата и да му стојат останатите ствари у фиока за чорапи... или да проба да ги продаде, а никој освен копач нема да ги купи. А вие земјоделците сега не купувате.

Не дека е лоша цената, глупа е комбинацијата.

Е многу е далеку Стајковци у 2022 - кога секој има кола а богами и клима . До Автокоманда треба да се отиде и уште 3 км право само цепаш. Вие по компоненти како пешки сегде да идете ?

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.344
12.246
Скопје
androgaming.com
Е многу е далеку Стајковци у 2022 - кога секој има кола а богами и клима . До Автокоманда треба да се отиде и уште 3 км право само цепаш. Вие по компоненти како пешки сегде да идете ?

Далеку е Америка. И Стајковци е далеку ако идеш пеш.

Не секој има 200е да лупне на i7ka љушпа од процесор и 32гб рам за курчење.

А карпош или црниче таму да не е поладно ? У тоа бетонот. Гумите да ти се залепаат за асфалт.

Па тој што лупа 150 евра на ваква плоча сигурно има барем за и5-ка.

Ама добро ете, мое мислење. Со среќа продажбата.

1658879885626.png

Малце си се збунил? 10км е да речеме еве од Центар. По Скопска гужва (особено баш таа автокоманда, битпазар). А еве од Ѓорче?
1658880025563.png

Vlad944

Practice makes perfect
3 март 2015
576
1.429
Битола
Кога ке продавате компоненти и еден ден ви пратат слика од прегазена кутија и превиткана плоча од 100е , оштетена графичка од 200е и 2 хард дискови со укочени мотори. Тогаш пишувајте ми тука за да ми кажете што да правам со моите работи купени со мои пари а не се берени по дрвја.
Тој што има пари и стварно му треба компонента, ке дојде ке си ја купе од кај мене и нема да ја дрве многу по форуми.
Еве мене ми требаат комонентиве но сега да се закренам од Битола до Скопје-Стојковци ќе треба да турам во колата најмалку 3000 денари гориво,500 денари да мезнам нешто,патарини,плус губење време од работата итн. Сега ти тури есап дали би одговарало за многу членови тука кои несе од СК да дојдат да ги земат деловите.
Ова не се однесува само за тебе туку и за други членови кои продаваат квалитетен хардвер за добри пари но непраќаат по карго,па после бампале со недели. и не се продавале.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.513
4.477
Скопје
hackitfree.github.io
Еве мене ми требаат комонентиве но сега да се закренам од Битола до Скопје-Стојковци ќе треба да турам во колата најмалку 3000 денари гориво,500 денари да мезнам нешто,патарини,плус губење време од работата итн. Сега ти тури есап дали би одговарало за многу членови тука кои несе од СК да дојдат да ги земат деловите.
Ова не се однесува само за тебе туку и за други членови кои продаваат квалитетен хардвер за добри пари но непраќаат по карго,па после бампале со недели. и не се продавале.
Во право си. Скопје не мора ама за надвор од Скопје само карго..

igor_igor

Unstoppable
2 септември 2012
2.281
3.927
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-11400F + Deepcool AG400
Motherboard
Gigabyte B560M - DS3H V2
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 8GB (16GB) Kingston HyperX FURY RGB 3200MHz DDR4
Video card
Zotac RTX 3050 Twin Edge OC 8GB GDDR6
Case
SAMA Vision III
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 10 Pro 64 bit
Ја да су ко вас да ми треба би одел кај Пане-та да ги земам, ногу убав двор има со туи и кафе ќе дајт. :)

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.513
4.477
Скопје
hackitfree.github.io
Ја да су ко вас да ми треба би одел кај Пане-та да ги земам, ногу убав двор има со туи и кафе ќе дајт. :)
Рај е Стајковци бе - кој бил знае - саде нова градба куќички со убави дворој со лозници сенка - тивко - селска идила :)

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.380
7.357
Скопје
www.facebook.com
Тие што непраќаат по карго вклучително и мене ( погоре наведов зашто ) си имаме сите своја причина зашто така.
Некои ги мафтаат за откупот со недели а на работа се до 16 часот , па каргото или ЕЛС се до 16 часот.
За матична од 120е не се исплаќа да се иде специјално до СК али за графичка и те како :D
Али па затоа сите имаме другари, пријатели што некој во теков у 1 недела мора да дојде по обврски у ск и лесно се договараме тука.
Инаку знам како е, сум бил и во ситуација и јас да барам да ми пратат по карго бидеќи невозможно е да појдам да го земам делот. Али ипак прифаќам одговорноста доколку дојде оштетен делот да си се помирам со таа судбина.

gloria borger

On your way to fame
10 мај 2018
445
828
херцажа
Тој што се изгорел после и на јогурт дува. Човекот поминал низ таква глупост со нашиве карговци и не сака потенцијално пак да мине. Додека не си видите на своја кожа таква заебанција нема да знаете како е, тука сум на страната на Пане.

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.344
12.246
Скопје
androgaming.com
Зошто правите откуп со карго воопшто? Кога купувам/продавам по карго на форумов секогаш сме се договарале да уплатам/уплати на трансакциска.

Кога ќе го испратам делот сликам листот, тој што уплаќа слика уплатница и готово за еден ден. Немаш никакви заебанции со каргото после.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.380
7.357
Скопје
www.facebook.com
Зошто правите откуп со карго воопшто?
Не ми е проблем откупот на мене.
Проблем ми е кршливоста на компонентите без оглед на тоа колку и да се запакувани убаво. Една компонента да стигне оштетена ме враќаат надоле 3 скали во финансии.
превиткана плоча од 100е , оштетена графичка од 200е и 2 хард дискови со укочени мотори

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.702
Мислења
984.240
Членови
35.900
Најнов член