1.Ako nekoj mi kaze koj delave se ovie? od h370 gaming plus
GS7133 | |
Description | 3A Ultra Low Dropout Linear Regulator |
---|
sto e ajva?ako moze so mene na obicen jazik da se razbereme kje bide okej@Klaus
Пиши ако ти треба добра ајва, можам да те услужам.
Клаус - не за*бавај - прочитај правила форумски - се пишува на кирилица овде. Еднаш двапати - некој не е во можност - може латиница. Не практикувај цело време.sto e ajva?ako moze so mene na obicen jazik da se razbereme kje bide okej
plus kje mi kaze nekoj ova oznaka sto oznacuva μA ili dali e microamperi
temata kje ostane otvorena za moi nejasnoite od vreme na vreme kje kucam koga kje imam interest vo citajne na ovie intergralni kola
Повелеле.sto e ajva?
Скроз сме избегале....
Да.јас би сакал ознака μA да се усигурам дали е микроампери?
Ако е како вредност пишана - микро ампери е.јас би сакал ознака μA да се усигурам дали е микроампери?
Во оваа инстанца не би требало ... unless Gigabyte?Ако е како вредност пишана - микро ампери е.
Само многу интегрирани кола почнуваат со таа ознака μA741 на пример. Да не се работи за ознака на производител на дел ?
Добро - не е тој дел - не знам за што прашува само му кажувам каде може да се сретне таа ознака.. Или се однесува за микроампери или за ознака на дел.Во оваа инстанца не би требало ... unless Gigabyte?
за овој дел,ќе ти пишам за други нејасноти други деновиДобро - не е тој дел - не знам за што прашува само му кажувам каде може да се сретне таа ознака.. Или се однесува за микроампери или за ознака на дел.
А за деловите што праша му ги најдов Maticna delovi
Добро само тоа нема врска со спецификации на делот - тоа е внатрешен "current source" струен извор.- се работи за 3 микро ампери константна струја која се користи како референца за да може колото да работи стабилно. Инаку колку што го гледам тој регулатор со додатно ладење ја зголемува моќноста која може да ја испорача „The 70mm2 copper plane reduceθJA from 75℃/W to 45℃/W and increases maximum power disspation from 1.33W to 2.22W„за овој дел,ќе ти пишам за други нејасноти други денови
Шо не ти е тебе јасно да те питам ?човек мозок ме боли од ова тука там читам многу нејасни зборови некои се математички некоји физика ќе те питам како знаеш колку напон треба на вентилатор
Шо не ти е тебе јасно да те питам ?
ова,ако може кога сакаш објасни ми го со 5 волти,ме буни заради тоа што 5 волти и 3,3 волти се за процесор напојувањеЗначи може да се користи за фен кој работи на 5V со снага од 2.5W (5Vx05A=2,5W)
Па добро пример дадов - по омов закон исто (напон (V)по струја (A) е снага (W))ова,ако може кога сакаш објасни ми го со 5 волти,ме буни заради тоа што 5 волти и 3,3 волти се за процесор напојување
И АКО САКАШ,ако сум точен го користеш омовиот закон за пресметување снага на вентилаторот кој се пресметува напонот V по струјата A или(I) со резултат Watt кое е потрошена снага
нејасно ми беше дали вентилаторот прима напон од напајње или он внатре си има некои делови што не ги знам...Не разбирам што е нејаснотијата тука ?
не сум пробал ништо така 2 пати веќе ме прашуваш.што си пробал а што не работело
Од матична си добива напон вентилаторот - никаде на друго место не се вклучува само тие 3 пина на матична.нејасно ми беше дали вентилаторот прима напон од напајње или он внатре си има некои делови што не ги знам...
не сум пробал ништо така 2 пати веќе ме прашуваш.