Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

marjan ku vs. mr.alien

Статус
Затворена за нови мислења.
M

Mr.Alien

Гостин
Како прво, која вистина?
Како второ, не ја затворив јас темата, ако алудираш на мене.
Трето, ако си нешто настроен кон мене поради твоето банирано другарче, требаше да отвориш тема marjan ku vs. Mr.Alien. Преку глава ми е веќе од празни муабети.
Ги виде постовите од sangaimikiri? Што имаш да кажеш на тоа?

marjan ku

Баниран/a
10 септември 2007
25
0
"Олади се малку и гледај си своја работа"....каде ти тука виде навреда? Критериумот ти е чуден...или говориш од инает.

Точно, продавам, тоа е трговија, но НЕ ЈА ВОДАМ НА ФОРУМОВ. Тоа јасно го напишав. Инаетот пусти те тера да се натегаш и празно да дискутираш.

Понудив делови за замена - што е тука погрешно, лошо и страшно? Sangaimikiri ми одговори дека не е заинтересиран, и точка.

Тебе те прашав за деловите од конфигурацијата.
Нормално е да се праша за нешто пред истото да се купи. Ако знам што некој точно нуди, ќе знам и дали има простор за договарање, палење кола, трошење бензин и доаѓање. Вака, би дошол да голедам мачка во вреќа. А ти ако знаеш што продаваш, истото ќе го наведеш, така?

Мотивите за да му држиш страна на sangaimikiri....no comment. Некои работи навистина не заслужуваат да се коментираат.

И за крај, макар што не е етички, еве ти па види на КОГО му држиш страна. Приватните пораки од дотичниот упатени до мене!

prvo da kazam odnosno i priznavam deka po malku sum i na stranata na sangaimikri.tooa e taka zatoa sto golemite clenovi na forumov te podrazavvat tebe iako,vo nikoj slucaj ne si cveke za mirisanje.
ne sakam da bidam mangup i da se pravam kako da sum padnat od mars.
i ti samiot gledas i ti e jasno deka vodis trgovija.e sega dali e stara robata ili e nova toa apsolutno nema vrska.
eve ti kontraargumenti za tvojot citat.ako sangaimikri (ke se izrazam specificno)e trgovec,ti si preprodavac(apsolutno gi pravis majtap lugeto kupuvas od prodavnica i im velis deka jas sum najeftin)gi znam jas tie trikovi.

vtora rabota e ako rabotis samo so novi oti prasuvas za poloven
a)da go preprodades
b)ili kolku da se umesas
odgovorimi ako mozes na ova prasanje pred celiot forum.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Ајде заборавете, помина.
Не треба да се дига голема прашина околу ова. Правила си се правила, мора да се почитуваат. sangaimikri ги прекрши и е баниран. Темава е тотално непродуктива и нема да промени ништо.

M

Mr.Alien

Гостин
prvo da kazam odnosno i priznavam deka po malku sum i na stranata na sangaimikri.tooa e taka zatoa sto golemite clenovi na forumov te podrazavvat tebe iako,vo nikoj slucaj ne si cveke za mirisanje.

Не ми е јасно зошто не сум цвеќе за мирисање? Оти немаш вистински аргументи (како што ги немаше и sangaimikiri)? Објасни го ова малку поубаво....
Нема големи и мали членови на форумов. Сите се исти. Некои се администратори/модератори, нешто што е вообичаено за секој форум.

ne sakam da bidam mangup i da se pravam kako da sum padnat od mars.
i ti samiot gledas i ti e jasno deka vodis trgovija.e sega dali e stara robata ili e nova toa apsolutno nema vrska.

Точно, водам трговија, тоа и самиот го кажав, но не на форумов и не врз грбот на членовите. Дали се стари или нови деловите е сосема сеедно, ништо не сум кажал во врска со тоа, ниту имам против трговија со половни делови.

eve ti kontraargumenti za tvojot citat.ako sangaimikri (ke se izrazam specificno)e trgovec,ti si preprodavac(apsolutno gi pravis majtap lugeto kupuvas od prodavnica i im velis deka jas sum najeftin)gi znam jas tie trikovi.

Не само што не ги знаеш триковите, туку од твојот пост гледам дека немаш поим! Јас не препродавам. Дилерски статус може да има и фирма, нели? Можеби и јас увезувем делови? Можеби и не? Немам потреба ниту на тебе, ниту на било кој друг да образложувам како работам.

vtora rabota e ako rabotis samo so novi oti prasuvas za poloven
a)da go preprodades
b)ili kolku da se umesas
odgovorimi ako mozes na ova prasanje pred celiot forum.

c) можеби ми треба на мене половен, а не нов, во секој случај посилен од конфигурацијата која сега ја поседувам а чии составни делови можеш да ги погледнеш тука.

Биди поздравен.

marjan ku

Баниран/a
10 септември 2007
25
0
gledas i samiot kako begas od odgovorot
vtora rabota sakas da zemes polocven kompjuter na 2000 mhz.nemoj da me e#es u mozok.poubavo priznaj si deka sangaimikri ti precese zatoa sto prodavase i kupuvase i ti se umesa vo biznisot.a tebe ako ti e za kompjuter da si imas i ako navistina si diler,togas ke si sklopis nov.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
А можеби се потруди да заштити некој член кој sangaimikri сакаше да го е*е у мозок.

Дискутабилно ама како што реков непродуктивно.

marjan ku

Баниран/a
10 септември 2007
25
0
slusaj moderatore tvoja zadaca vo ovoj forum e da go modeliras forumot i temite vo nego.tvoja rabota ne e da branis postojano nekogo.

M

Mr.Alien

Гостин
@ marjan ku
Ти одговорив под C, и немам намера понатаму да водам празни дискусии. Другар ти ниту ми пречеше, ниту го познавам, ниту терам трговија на форумов. Нема објективна причина зошто би ми пречел. На крај краеви, и други дале огласи за продажба, но не гледам вакви жолчни и ревносни реакции како од тебе и sangaimikiri.
A, да, еве уште еден одговор:

d) За делови.

Кој од овие два одговори ти се допаѓа повеќе, избери си го за вистински.

КОНЕЧНО, ШТО ИМАМ ДА ОБЈАСНУВАМ ЗОШТО МИ Е ПОЛОВЕН КОМПЈУТЕР?
Водиме бесмислена расправија.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
slusaj moderatore tvoja zadaca vo ovoj forum e da go modeliras forumot i temite vo nego.tvoja rabota ne e da branis postojano nekogo.
Uuuu... that should teach me a leson
Инаку не бранам никој, доволно сте возрасни и двајцата да си ги решите проблемите, само сакав да ти дадам до знаење дека овој вештачки настанат проблем нема да подобри ничија ситуација.

Поздрав и секое добро.

marjan ku

Баниран/a
10 септември 2007
25
0
@ marjan ku
Ти одговорив под C, и немам намера понатаму да водам празни дискусии. Другар ти ниту ми пречеше, ниту го познавам, ниту терам трговија на форумов. Нема објективна причина зошто би ми пречел. На крај краеви, и други дале огласи за продажба, но не гледам вакви жолчни и ревносни реакции како од тебе и sangaimikiri.
A, да, еве уште еден одговор:

d) За делови.

Кој од овие два одговори ти се допаѓа повеќе, избери си го за вистински.

КОНЕЧНО, ШТО ИМАМ ДА ОБЈАСНУВАМ ЗОШТО МИ Е ПОЛОВЕН КОМПЈУТЕР?
Водиме бесмислена расправија.

znaci nejkes da odgovoris
vo red razbiram
dokolku odgovoris ke bides najkriviot clen na forumot,
a za toa sto vikas sto mu precelo na sangaimikri za oglasite.e pa ete gledas da ne se mesase nemase da dojde do ova

no mislam deka celta ti e postignata da nema nekoj sto dava oglasi na forumov za kompjuteri i delovi.da bese oglasot za nesto drugo sigurno nemase da se bunis

M

Mr.Alien

Гостин
no mislam deka celta ti e postignata da nema nekoj sto dava oglasi na forumov za kompjuteri i delovi.da bese oglasot za nesto drugo sigurno nemase da se bunis

Е, сега навистина ми е доста.
Прегледај го убаво делот со огласи, па ќе видиш дали има или нема други членови. Само тие не се бунат како другар ти и тебе.
Ако веќе сметаш дека сум прекупец и дека и јас продавам половни делови, доволен контрааргумент е фактот што не се јавив на ниеден друг оглас.
Всушност, погледни тука и престани да ме замараш и мене и другите членови на форумов со празни муабети.
Конечно, јас бев првиот кој на некој начин одговори на твојот оглас. Sangaimikiri постираше подоцна (види тука).
Ова е мој последен пост на оваа тема, бидејќи освен празните муабети немаш никакви аргументи за овој вештачки настанат спор.

marjan ku

Баниран/a
10 септември 2007
25
0
Е, сега навистина ми е доста.
Ако веќе сметаш дека сум прекупец и дека и јас продавам половни делови, доволен контрааргумент е фактот што не се јавив на ниеден друг оглас.
Конечно, јас бев првиот кој на некој начин одговори на твојот оглас. Sangaimikiri постираше подоцна (види тука).
da pa toa sakam da ti go kazam celo vreme ti prasuvas samo kolku da rasipes

no.ticia

Баниран/a
16 септември 2007
9
0
zdravo eve go konecno i mojot prv citat denes.zapoznaeen sum so raspravijata koja ja vodat marjan ku i mr.alien i mozam da kazam samo edno ------katastrofa------

ne mi e samo edno jasno(kako pocnavte da se karate)

S

pwnz0r1lla
8 март 2007
1.550
52
www.it.com.mk
Da neznae da se koristi ni 'Borechki klub' delot toa e neverovatno... pochnavam da mislam deka idejata za ovoj del ni e glupa.

Glupi, nepovrzhani, nekulturni, nepotrebni raspravii...

Valjda e do mentalitetot.

Stefan.

M

Mr.Alien

Гостин
Не е глупа идејата, само што некои претеруваат. БЕз аргументи напаѓаат, постираат свашта.
Мислев дека е завршено во претходната "битка" на оваа тема, но некој што очигледно нема попаметна работа отвори нива на иста тема.
Во секој случај, сметам дека е доста.
CASE CLOSED!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.374
Мислења
1.010.482
Членови