Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Мал проблем со рутерот

bons

Gaining Experience
9 април 2007
242
67
Ајде ако некој се разбира повише во рутери нека ми помогне...На безжичен рутер имам приклучено кабелски модем..и нормално на рутерот е појавен како Wan мрежа...DHCP е активиран и на рутерот и на модемот...е сеа е проблемот што кога ќе се приклучам безжично на рутерот не добивам интернет...каде грешам???
поздрав.

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.674
194
www.zeroscience.mk
Провери во рутерот (насочувач) дали си ги впишал корисникот и лозинката, зашто имав и јас еден случај таков, исто сценарио и морав да ги впишам User-от и Password-от и во модемот и во рутерот, ако не успее тоа, исклучи DHCP во една од направите (предлог: кај рутерот) и не заборавај на WEP заштитата ;)

pipo

Intern
10 април 2007
104
1
ja ko so razbrav koa ke go stais modemont na ruter ne se kreva online a direktno vo kompjuter se e ok. user i pass ne ti trebaat poso ne ni bara isp operaatorot pogotovo za modemot takvo neso nne postoi poso ne funkcionira na toj nacin kako adsl.... . imas problem so mac adresata spored mene. treba da naprais clone mac vo setinzite na ruterot ili manuelno da ja vneses mac adresata od mreznata karta na komp . ako ne ti e jasno so zboram pisi pa ke onjasnam podetalno poso sea me mrzi da kucam.

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
Ајде ако некој се разбира повише во рутери нека ми помогне...На безжичен рутер имам приклучено кабелски модем..и нормално на рутерот е појавен како Wan мрежа...DHCP е активиран и на рутерот и на модемот...е сеа е проблемот што кога ќе се приклучам безжично на рутерот не добивам интернет...каде грешам???
поздрав.

Kolku sto slusnav od tebe imas internet dokolku go povrzes direktno so kabel ruterot sto znaci deka moze da imas nekakov problem so opciite na wirellesot.
Proverigi site advanced opcii za wirelles konekcija ;) .

apo

Intern
11 април 2007
28
1
Bons prvo bidi siguren deka imas napraveno PPPOE konekcija na ruterot kade sto vnesuvas username i password od provajderot sto go koristis .. najverojatno ADSL.

Potoa proveri dali ti e vklucen wirelessot, ako ne e vkluci go i napravi WEP ili WAP enkripcija kade sto ke si stavis password .. da ne dolzam mnogu ako ne sredis kazi mi sto model na ruter imas ako sakas podetalni instrukcii

bons

Gaining Experience
9 април 2007
242
67
Okokok се опраи...проблемот беше во MAC адресата...а пишав горе дека се работи за Кабелски модем...мислев на кеблски интернет...али сепак фала на вашата помош:)

pipo

Intern
10 април 2007
104
1
Okokok се опраи...проблемот беше во MAC адресата...а пишав горе дека се работи за Кабелски модем...мислев на кеблски интернет...али сепак фала на вашата помош
hehe a ja mislev deka ja ne sum te razbral ko so treba. ok bons milo mi e

1 мај 2007
35
0
Sto ke ti e ruter koga imas poevtina varijanta switch.Neka ne te laze nekoj deka ke te isklucat.I jas sum so switch i imam drugari so po 3-4 godini se so nego i nema problem.Zatoa ti preporacuvam switch

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.374
Мислења
1.010.485
Членови
36.676
Најнов член
Kazanizam
На врв Дно