А некои стигаат за помалку од еден месец. Крај не им се наоѓа.
За поскапи пратки се сложувам, меѓутоа за цена од 4$ да дадеш +3$ или повеќе не се исплати.Нарачувајте со Сингапурска Пошта. За 2 недели стигаат.
Еве баш денес една ми стигна точно за 2 недели.
За 100-150ден. не знам дали се исплати да се чека 2+ месеци.
За поскапи пратки се сложувам, меѓутоа за цена од 4$ да дадеш +3$ или повеќе не се исплати.
Муабетот е за 2.39 + Free shipping VS 2.39 + 3.99 SG shippingСум нарачувал со Сингапурска Пошта и пратки од $1.5.
Не гледам зошто да не се исплати кога за околу 200ден. сѐ вкупно ја добив пратката за нешто повеќе од 2 недели.
За секакви глупости ќе дадеме пари ама за шипинг не.
Погледнете го атачментот 97423
Зависи од продавачот.Муабетот е за 2.39 + Free shipping VS 2.39 + 3.99 SG shipping
Не гледам зошто да не се исплати кога за околу 200ден. сѐ вкупно ја добив пратката за нешто повеќе од 2 недели.
За секакви глупости ќе дадеме пари ама за шипинг не.![]()
И после го имаш муабетот од погоре пак.Јас гледам, за парите што треба да ги дадам за шипингот ќе купам нешто друго.
Во таков случај преку VPN, а ако и тоа не функционира, причекај ден-два да го оправат.Дечки како проверувате на македонска пошта тракинг на пратки? Пошто кај мене кога ќе го внесам тракинг бројот цело време врти и не дава ништо резултат.
Еве кај мене веќе второ писмо во рок од еден месец исто и за двете писшува само дека е ставено во вреќа и повеќе нема ништоВо таков случај преку VPN, а ако и тоа не функционира, причекај ден-два да го оправат.
ова испраќаш нешто ти во странство? провери на поштата каде си го пратил, кај нас може да не ти дава веќе статуси после излез (последниот статус што си го добил).Еве кај мене веќе второ писмо во рок од еден месец исто и за двете писшува само дека е ставено во вреќа и повеќе нема ништо
Не прашувам каде е пратката, прашувам дали некој има слично искуство и дали му стигнала.И после го имаш муабетот од погоре пак.
„Кај ми е пратката, месец дена дреми во XX.“
Не терам никого на нешто што не сака.
Само сакам да нагласам дека има решение да не се чекаат пратките по 2 месеци, и кошта 150-200ден.
излезено е од царина да, а дали е ослободено ќе си дознаеш кога ќе подигаш, може и да си е израчунато давачки (да верувале на приложената документација со пратката). Нареден статус треба да можеш да ја земеш .. или ќе отиде пакетско или накај твојата локална.Drugari ne sum vo sk, spored ovoj status znaci deka e osoobodeno od carina?
I spored datumot do koga moze da ze podigne?
Fala![]()
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Ok znaci da ne se brzam za vo sk, ke ima uste statusi.излезено е од царина да, а дали е ослободено ќе си дознаеш кога ќе подигаш, може и да си е израчунато давачки (да верувале на приложената документација со пратката). Нареден статус треба да можеш да ја земеш .. или ќе отиде пакетско или накај твојата локална.
ако има давачки ќе отиде на пакетско одделение (утре-задутре) и можеш одма да идеш да го подигнеш на железничка, ако го ослободиле може ќе ти го испорачаат до дома, и ќе си иде накај твојата локална пошта (зависи која зона си).Ok znaci da ne se brzam za vo sk, ke ima uste statusi.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Se vodam na zona na glavnata posta za Skopje, zeleznicka stanica.ако има давачки ќе отиде на пакетско одделение (утре-задутре) и можеш одма да идеш да го подигнеш на железничка, ако го ослободиле може ќе ти го испорачаат до дома, и ќе си иде накај твојата локална пошта (зависи која зона си).
Нема царина, утре ќе е во БитолаСпоред овој статус, значи дека нема царина на ова пратка или? Кога се очекува испорака во Битола?
Погледнете го атачментот 97442
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден