Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Значи дека е во пошта на Железничка, на шалтер не можеш уште да ја земеш. Еве пр. што се појавува кај мене. Обично штом искочи статус „за достава/испорака“, или така нешто, поштарот ми остава картонче, по што статусот се менува во ова „Известен...“, па наредниот ден ја подигам. Ако не си во поштата на Железничка, има уште некој чекор помеѓу, каде што ја праќаат до локалната пошта.

1608670521839.png

Евентуално ако отидеш со тракинг бројот од другиот влез од страната на Неоком, може ќе ти ја дадат, ако не им е уште во некоја вреќа.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
@Deksa
Од приемно отишла во локална пошта, од утре па натаму очекувај на домашна адреса поштарот да ти зазвони двапати.

Suzi Kvatro

read-only
19 декември 2020
2
0
Колку што разбирам, препорачаните почнуваат со R, втората буква не знам што значење има (и дали има). Како и да е, не мора да значи дека за исто време ќе стигнат, сметај дека таа била до 3 пати поблиска дестинација. Плус и други фактори може играат улога.

Во твојот случај дополнителен проблем е ова со Велика Британија и затварањето граници деновиве. На сајтот имаат соопштение од вчера, каде што Ирска е означена во земји за кои постои времен прекин за праќање пратки.
Благодарам.mmarko . А соопштенијата од пошта ги пратев редовно, и ова последново не е со точен датум 14.12.2020. До завчера Ирска и Исланд не беа во листата со црвено а Велика Британија беше пред 4-5 дена. И се тешев дека можеби не оди преку ВБ транспортот Ако продолжи вака ситуацијава, кој знае кога ќе стигне пратката-. И сега не ми е јасно дали воопшто е излезена од Македонија пратката или е уште тука според тоа дека е ставена во вреќа( излез) уште од 15.12.2020. Каде можам во Пошта 2 телефонски, по мејл или треба лично да одам за да добијам информации до каде и дали може да ја подигнам ако не е испорачана- се плашам да не ја изгубат

Nadja

hello world
6 ноември 2012
51
13
Ни картонче ни писмо од царина не стига веќе 4ти ден а статусот е од 18ти дек. известен за шалтер1.
Плус уплатници од царина има на пратката кои треба да се платат.
Дали може да се подигне пратка без картонче во пошта кај Нова Жел.?

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Ни картонче ни писмо од царина не стига веќе 4ти ден а статусот е од 18ти дек. известен за шалтер1.

Што е Нова Жел? Новата Желка? Новиот Желатин? Новата Железничка? Нова Желе бомбона?

Некогаш знаат картончињата да каснат. Најдобро е да си појдеш таму со тракингот и да видиш што ќе ти кажат и ќе ти дадат подетални информации и може ќе ти дадат уплатницата (или бар царинска пресметка). А дали ќе ти дадат да подигнеш без картонче, шознам, лотарија ти е, ама обиди се. Обично на пакетско даваат. :)

Nadja

hello world
6 ноември 2012
51
13
@TheMarshal
Oк глупав начин на зајадливост. Намерно спомнав Нова Железничка зашто знам по другите локални пошти знаат и без картонче да добијат пратка.
Колку што сум видела во оваа пошта неколку пати пред мене, ги враќале без картонче, не сакаат да чујат..Затоа и прашав.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Објасни им ја ситуацијата, мене ми давале и без картонче, пред мене они го пишувале. Зависи колку ќе го/ја мрзи.

Пробај си... Другата опција ти е да чекаш картонче и да го пробиеш рокот.

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Имам земено без картонче, според статусот требаше да има стигнато картонче ама го немаше. Ги враќаат ако пратката не им е таму (добро можда и ако баш не им е денот), тоа што е во пошта не мора да значи дека е стигната до тој шалтер каде што ги даваат. Нагласи дека на тракингот пишува тоа известен, не би требало да е проблем.

Инаку за тие на пакетско или во ЕМС обично ми се јавувале, мислам дека не ми стигнуваше картонче.

Последна промена:

Nadja

hello world
6 ноември 2012
51
13
@mmarko
Да ќе отидам денес ќе пробам..Пратката беше на царина, имаше недостасува фактура статус и оцаринета е, без писмо и царински број (зашто не ми стигна) Има уплатници и не може со ЕМС.
Фала.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
904
Mojov postar ne nosi kartoncinja, a kamo li pratka :)))
Se smeni status denes

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
8c310c156c61d869ca964b179db258de.jpg

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Mojov postar ne nosi kartoncinja, a kamo li pratka :)))
Se smeni status denes

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
8c310c156c61d869ca964b179db258de.jpg
Брзо пристигнала...мојата со истата пошта на 09ти Despatched to overseas се надевам овие дена да пристигни

Последна промена:

marick14

hello world
2 март 2011
185
75
Кривогаштани
Дали пристигнуваат и дали има промена на времето на чекање на пратките од Алиекспрес преку Македонски Пошти со оглед на ситуацијата во која се?

Fiatov

read-only
18 септември 2020
49
14
Пратка преку cainiao super economy global UD509....LT последен статус е на 13.12.2020 Arrive at destination country а сеуште не ја чита на тракерот пошта ком мк.
Да се опростам од праткава или има шанси да ја добијам?

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Ќе ти кажам јас кога да се простиш, имам 2 такви со ист статус од 3.12 и 09.12.
Пратка преку cainiao super economy global UD509....LT последен статус е на 13.12.2020 Arrive at destination country а сеуште не ја чита на тракерот пошта ком мк.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Ќе ја добиеш за едно месец дена отприлика. Тогаш и ќе се појави на пошта.мк.

miledonakov

read-only
26 декември 2020
2
0
Здраво Дечки

Од петокот на тракинг за една пратка ми стои " испорачана " пратката ја нема во сандаче. Пред 10 дена иста случка отидов кај поштарите и ми ја извади од фиока господинот, има шанса да ја добијам со закаснување или да идам пак додека не е поминато многу време. И има ли шанса да се жалам негде и да барам да видам дали и кој го потпишал картончето. Нема смисла ај каснат пратки што каснат ама да стои испорачана а да си ја бараш пратката низ пошта нема смисла.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Здраво Дечки

Од петокот на тракинг за една пратка ми стои " испорачана " пратката ја нема во сандаче. Пред 10 дена иста случка отидов кај поштарите и ми ја извади од фиока господинот, има шанса да ја добијам со закаснување или да идам пак додека не е поминато многу време. И има ли шанса да се жалам негде и да барам да видам дали и кој го потпишал картончето. Нема смисла ај каснат пратки што каснат ама да стои испорачана а да си ја бараш пратката низ пошта нема смисла.
Картончето не го потпишуваш. Со него одиш на шалтер и се потпишуваш во книга.

Ако поштарот ја носи пратката, ти звони на врата или ти ја остава во сандаче.

Можно е исто така да не стигнал да ја достави а да е кликната како испорачана. Се случува.

Значи твој избор е. Почекај до понеделник или оди прашај на лице место. Кој реон си?

miledonakov

read-only
26 декември 2020
2
0
Реон Кисела Вода кај салата расадник. Симтоматично ми е дека 2 пати се случува во рок од 10 дена. Двапати случајно е кликната испорачана? Не ми е зорт јас можам да почекам но ми е страв да не ја изгубат.
Мислењето е автоматски споено:

Претходно под Defoult ми оставаа картонче па макар била и минијатурна пратка. И немаше никаков проблем сега највероватно со ново раководство па ги тераат малите пратки да ги доставуваат.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно