Таман си е, не се секирај.
Нека рапортира @ThatKind дали ќе добие уште едно чекирање за излез, добро е да се знае.не знам дали наша пошта става статус Despatched to overseas или еквивалентен
Despatched to overseas тешко пошто немаме море. Може евентуално Despatched to overlake.Мое мислење, може да значи и двете, затоа што нема да има следен update на тракинг додека не стигне на некоја следна точка. Веројатно зависи од поштата, не знам дали наша пошта става статус Despatched to overseas или еквивалентен.
Нека рапортира @ThatKind дали ќе добие уште едно чекирање за излез, добро е да се знае.![]()
Комбинирано. Просек е еден месец, некои побрзо стигаат, некои подоцна. Со оглед дека идат празници, добра ти е прогнозата, некаде помеѓу Водици и Св. Трифун очекувај гиИсто и јас да прашам како стојат LV/LT пратките. Имам од почеток на месецов едно 30 пратки таму, изгледа за трифун ќе дојдат.
Доставни пошто за Скопје се поштите во Карпош, Чаир, Маџари, Ѓорче, Драчево и пошта 2 која доставува за Центар, Аеродром, (ново) Лисиче, Автокоманда, Кисела Вода, Пржино, Црниче и сите помеѓу што му доаѓа пола Скопје па и повеќе.Не знам дали знаете, ме потсети скриншотов на Mунгосот и моментот дека заборавил да ја земе, и не би сакал да звучам препотентно или као паметњакович, но ќе кажам ако случајно некој не знае дека во адресата на примач е екстра добро да си ја пишете локалната пошта (наместо она што сме научени 1000 Скопје) односно доставната пошта доколку локалната не е и доставна. Не лутаат пратките, има шанси да ви се погодат и поштарите а и да не се погодат полесно се лоцира проблемот.
Пример: Автокоманда е со поштенски број 1108 но не е доставна па (сеа ќе треба да си проверите дали е доставна Маџари 1040 или Чаир 1010)
Во мојот случај 1050 Драчево е и доставна пошта плус и цела пошта вработените се срцки и штом излезе од "MKSKPB = Skopje IO 1003" проверувам случајно да не е стигната во 1050, да не го мачам и поштарот со мојата ако ми е по пат да си ја земам...
Јас би додал дека е пожелно да се додаде и името на општината или населбата во која треба да се дистрибуира пратката. Помали се шансите за грешка отколку само со адекватниот поштенски број.Не знам дали знаете, ме потсети скриншотов на Mунгосот и моментот дека заборавил да ја земе, и не би сакал да звучам препотентно или као паметњакович, но ќе кажам ако случајно некој не знае дека во адресата на примач е екстра добро да си ја пишете локалната пошта (наместо она што сме научени 1000 Скопје) односно доставната пошта доколку локалната не е и доставна. Не лутаат пратките, има шанси да ви се погодат и поштарите а и да не се погодат полесно се лоцира проблемот.
Пример: Автокоманда е со поштенски број 1108 но не е доставна па (сеа ќе треба да си проверите дали е доставна Маџари 1040 или Чаир 1010)
Во мојот случај 1050 Драчево е и доставна пошта плус и цела пошта вработените се срцки и штом излезе од "MKSKPB = Skopje IO 1003" проверувам случајно да не е стигната во 1050, да не го мачам и поштарот со мојата ако ми е по пат да си ја земам...
нема да има друг статус дур не влезе во поштата кај што е пратено .. барем до сега никогаш немалоНека рапортира @ThatKind дали ќе добие уште едно чекирање за излез, добро е да се знае.![]()
| Од | До | Датум | Забелешка |
|---|
| Skopje 1000 | 1003 | 12/14/2020, 10:13:25 AM | Vo Posta |
| Skopje IO 1003 | 1006 - CARINA | 12/14/2020, 5:53:44 PM | Vo Posta |
| Skopje Carina 1006 | 1003 | 12/15/2020, 2:05:30 PM | Vo Posta |
| MKSKPB | 12/15/2020, 4:22:39 PM | Pratkata e stavena vo vre}a(Izlez) |
Колку што разбирам, препорачаните почнуваат со R, втората буква не знам што значење има (и дали има). Како и да е, не мора да значи дека за исто време ќе стигнат, сметај дека таа била до 3 пати поблиска дестинација. Плус и други фактори може играат улога.
Стигнало во Словачка за 6 дена.еве дечки
Стигнало во Словачка за 6 дена.![]()
Anyone?drugari sto bese ovoj status?
spremna za podiganje ili uste nekoj status se ceka?
![]()
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден