Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    667
14 февруари 2024
16
20
Од Мај имам заглавена пратка, мини за пенкало за табличка за цртање и со месеци не сакаат да ми ја дадат, не била вреќата отворена.
Престанав од Али Експрес да нарачувам комплетно, пошто само тие пратки тука ми стоеа во пошта со месеци, оваа нема ни да ја добијам ќе барам од нашата пошта оштета.

Барем до скоро од Јапонија пратките сите ми стигаа на време, ама еве сега имам 3 пратки од јапонија стигнато, од кои две се сега стигнати ама едната е од 26ти Јули заглавена во сортинг центар, една од Германија ми е заглавена кај нас во пошта од 16ти Јули.

Чекам уште две пратки од Јапонија и една од Британија, сите пре битни игри меѓу кои и една VFD игра и незнам више ни што да правам ни како да си ги добијам работите што ми се стигнати.

Ни врски имам, ни знам да се тепам ни карам, само си ги сакам игрите и оштета за мините.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
Од Мај имам заглавена пратка, мини за пенкало за табличка за цртање и со месеци не сакаат да ми ја дадат, не била вреќата отворена.
Престанав од Али Експрес да нарачувам комплетно, пошто само тие пратки тука ми стоеа во пошта со месеци, оваа нема ни да ја добијам ќе барам од нашата пошта оштета.

Барем до скоро од Јапонија пратките сите ми стигаа на време, ама еве сега имам 3 пратки од јапонија стигнато, од кои две се сега стигнати ама едната е од 26ти Јули заглавена во сортинг центар, една од Германија ми е заглавена кај нас во пошта од 16ти Јули.

Чекам уште две пратки од Јапонија и една од Британија, сите пре битни игри меѓу кои и една VFD игра и незнам више ни што да правам ни како да си ги добијам работите што ми се стигнати.

Ни врски имам, ни знам да се тепам ни карам, само си ги сакам игрите и оштета за мините.
нема начин, вреќата е во куп од стотици вреќи, ги работат како им се фате, може пратка од пред 3 недели да добиеш а може 6 месеци да стои доле во купот. И нивна да е на вработени таму тешко ќе ја најдат точната вреќа, има стотици вереќи на куп а доколку бараната е доле тешко, само чекај и тоа е. Во цел свет им каснат обичните пратки ама ги земаат за 3-6 недели грубо секаде низ европа RR пратки низ европа просек ги земаат 10-20 макс. RR пратките се во други вреќи и секогаш се со приоритет, од другите земаат од време на време да одмалат од купот

14 февруари 2024
16
20
Јапонските ми се RN, таа од Германија е само RR али уште е заглавена од 16ти и британската е RH.

Од Германија пред некој месец нарачав таблет за цртање поштп беше евтин ми требаше ради пенкалото, си имам јас модели како што ми требаат. Таблетот стигнал во мојата пошта у аеродром, го вратиле и после го бараа од вреќа за да ми го дадат со искината кутија и изгубено пенкало, фала богу германецот ми врати пари пошто рече требало подбро да го спакуваат да не испадне пенкалото толку лесно иначе нашава пошта ќе требаше да ми враќа.

Толку конзоли, мини флипери, ВФД игри, обични игри, ЛЦД гемчиња што све немам низ годиниве нарачано ништо никад оштетено не било.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
Јапонските ми се RN, таа од Германија е само RR али уште е заглавена од 16ти и британската е RH.

Од Германија пред некој месец нарачав таблет за цртање поштп беше евтин ми требаше ради пенкалото, си имам јас модели како што ми требаат. Таблетот стигнал во мојата пошта у аеродром, го вратиле и после го бараа од вреќа за да ми го дадат со искината кутија и изгубено пенкало, фала богу германецот ми врати пари пошто рече требало подбро да го спакуваат да не испадне пенкалото толку лесно иначе нашава пошта ќе требаше да ми враќа.

Толку конзоли, мини флипери, ВФД игри, обични игри, ЛЦД гемчиња што све немам низ годиниве нарачано ништо никад оштетено не било.
порачувам 20 години со 30-60 пратки месечно, секогаш било лошо кај нас споредено со нормални држави, последниве 3 год полоши сме од африка со тенденција да оди уште на полошо, повеќе не се нервирам

14 февруари 2024
16
20
Од мое искуство беше лошо до 2010, така нешто.
После 2010-2020 беше стварно феноменално, стотици игри годишно сум купувал без проблеми.
2021-2022 имаше малку проблеми ама лани, 2023 беше толку ненормално добро немам зборови, цела флиперница ја наполнив дома со мини аркадни машини, ВФД игри и што све не, ништо не оштетено ништо не закаснето и скоро ништо не царинето.

Нарачував пратки без тракинг бројчиња, све стигаше со години, сега не би ни помислил на тоа.
И ова е само мал дел
IMG_5786.JPG

Вакви имам преку 20-25 веќе
IMG_6975.JPG

if-i-provide-photos-would-someone-be-willing-to-train-loras-v0-jbvzj0msxvwc1.jpg

IMG_7536 - Copy.JPEG

IMG_7502.JPEG

ВФД игриве се толку кршливи и оштетливи, ништо немало проблеми

Неможам да дозволам јас ради поштата и нејзината некомпетентност и нефункционалност мене хобијата да ми замрат или да бидам во губиток финансиски.

Не смее тоа
не прифатливо ми е

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
Од мое искуство беше лошо до 2010, така нешто.
После 2010-2020 беше стварно феноменално, стотици игри годишно сум купувал без проблеми.
2021-2022 имаше малку проблеми ама лани, 2023 беше толку ненормално добро немам зборови, цела флиперница ја наполнив дома со мини аркадни машини, ВФД игри и што све не, ништо не оштетено ништо не закаснето и скоро ништо не царинето.

Нарачував пратки без тракинг бројчиња, све стигаше со години, сега не би ни помислил на тоа.
И ова е само мал дел
Погледнете го атачментот 139736

Вакви имам преку 20-25 веќе
Погледнете го атачментот 139735

Погледнете го атачментот 139734

Погледнете го атачментот 139737

Погледнете го атачментот 139738

ВФД игриве се толку кршливи и оштетливи, ништо немало проблеми

Неможам да дозволам јас ради поштата и нејзината некомпетентност и нефункционалност мене хобијата да ми замрат или да бидам во губиток финансиски.

Не смее тоа
не прифатливо ми е
хаха друже јас нарачувам чипови, губам 30% просек муштерии бидеќи не им се чека дел со месеци, а не може да се купе на друго место освен кина

• Тажно
Реакции: thrw
14 февруари 2024
16
20
Многу зависи и од величината на пратките
мислам дека помали пратки повеќе ги губат и затураат кај нас, затоа ако нарачувам игри гледам повеќе од еднаш да нарачам за пакетчето да е поголемо сега.

GetSchwifty

On your way to fame
22 февруари 2020
304
630
Скопје
Пред месец дена имав нарачано нарачка од AliExpress и стигна точно навреме без каснење.

Пратка со SG ознака и одеше преку македонски пошти. Доставена од поштар во Центар.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
од франција до тука помалку од 2 дена, сега од главна пошта до мене се надевам помалце од месец 1723108212893.png

despotovikj

On your way to fame
7 март 2014
1.247
698
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
И Јас полека но сигурно се откажувам од нарачки преку али.. не знам поштава наша дали работи воопшто, бев пред некој период пишуваше дека штрајкувале

Некој да понуди некоја алтернатива?
Screenshot 2024-08-08 111310.png ..

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
пратките со УБ каснат многу, јас пратки со уб од март ги чекам, тука се стигнати во април и мај

Moron123

Intern
10 октомври 2018
13
9
И Јас полека но сигурно се откажувам од нарачки преку али.. не знам поштава наша дали работи воопшто, бев пред некој период пишуваше дека штрајкувале

Некој да понуди некоја алтернатива?
Погледнете го атачментот 139819..
3+ месеци UB..HU праткине ги нема
Ако ти треба нешто за нова година можеш од сеа да си нарачаш може ќе ти стигне на време...
Од 40тина дена почнаа да стигаат за два месеци сеа и над три месеци им треба...
UB..HU нема смисла веќе за правење нарачки
RU...HU не ми одговара карго стил на достава и така не нарачувам
Само Yanwen или SunYou останаа како опција али ретко кој продавач праќа преку нив.

Joco Ilievski

On your way to fame
24 август 2011
531
525
Тетово, Јегуновце
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 2700x / Wraith Prism
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
Samsung EVO 850 250GB / WD500GB HDD
PSU
Sharkoon SilentStorm Icewind Black 80 Bronze Plus 750W
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
SAMA Inpower Black Gold 5 v2
Mouse
Benq Zowie EC1-A
Keyboard
Sharkoon Skiller Pro+
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 10 Pro
Пред месец дена имав нарачано нарачка од AliExpress и стигна точно навреме без каснење.

Пратка со SG ознака и одеше преку македонски пошти. Доставена од поштар во Центар.
SG се Сингапурска и стигаа за две недели овде, ама го заменија со Унгарсконо срање и од тогаш каснеа многу и регистрираните пратке. Милина беше, ќе доплатиш стандард шипинг на али, знаеш дека ќе ти го пратат преку Сингапурска пошта и овде ќе стигне за 10 до 20 дена максимум.

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.784
1.613
Скопје
пратките со УБ каснат многу, јас пратки со уб од март ги чекам, тука се стигнати во април и мај
тука стигнати и веќе јавени на нашиот тракинг како погоре примеров? пошто кансеа да многу ама не ги јавуваше кај нас у систем дека се влезени воопшто .. бар мене од кога ќе влезеле кај нас (официјално на тракинг) после тоа немало застој ..

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
ако провериш 10 поста назат имам јас слики од пратки кај нас во ситем стигнати во март подигнати во јули

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.784
1.613
Скопје
ако провериш 10 поста назат имам јас слики од пратки кај нас во ситем стигнати во март подигнати во јули
аве ги гледам кога искачаат .. ама ги заборавам хаха .. знам и такви и такви има периодов. Ме загрижува што се повеќе има вакви ко вашиве, каде кај нас пријавени дека стигнале и после стојат заглавени долго .. тоа не ми се има десено до сега никогаш лично (сем у царина ако заглави).

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.015
1.744
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Не се секирајте битно ќе има нова пошта :))))

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.666
1.817
Не се секирајте битно ќе има нова пошта :))))
Да, Ричард Гир ќе помогнел.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.484
1.759
orgrimar
џабе е, 90 се партиски вработени, 80 % не одат на работа, пошта има повеќе вработени од од пошта на португалија или ирска а , пола кога би работеле би ги добивале пратките следен ден

Gligorov

Intern
25 февруари 2021
24
27
Тоа нема да е ниту лесен потфат ниту евтин проект“,

вели Николоски.

Само ова важно, преведено значи, тендер, провизија, партиски вработувања.......
А моите пратки со статус во вреќа по 150+ дена ќе станат 300+ во вреќа, ама поштата не е за пратки.

viktor4mkd

Intern
22 мај 2023
57
15
Две пратки преку Yanwen UD....LT порачани на 19ти Јули ги појави во Мк на 6ти Август а на 8ми беа во локална пошта.
Додека пак UB....HU од почеток на Мај сеуште ги нема.

Атачменти

• Screenshot_20240810-130710.png
    Screenshot_20240810-130710.png
    185,7 KB · Прегледи: 35

dim na struja

Gaining Experience
23 март 2016
283
291
Значи не сум само јас, 9 пратки чекам од Али али нема абер да дојдат, им помина и рокот даден од Али и сега ни сум да барам рефонд ни сум незнам што сум.
Како го решавате вие овој проблем?

Sent from my A80Pro using Tapatalk

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
364
Значи не сум само јас, 9 пратки чекам од Али али нема абер да дојдат, им помина и рокот даден од Али и сега ни сум да барам рефонд ни сум незнам што сум.
Како го решавате вие овој проблем?

Sent from my A80Pro using Tapatalk
Ништо. Правеш диспут..пари да ти вратат...Па натам ако стигне арно ако не ништо...Може за 3 месеца ќе стигне а може и за 3 години...А може и нема никогаш...Кај мене сите се вака апдејтирани...Поминаа повеќе од 100 денови. Повеќе нема апдејти...Кој знае дали ќе стигнат...
65hgf.png

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.596
Мислења
982.476
Членови
35.832
Најнов член
Mr. 8