Очигледно не си прочитал убаво што имам напишано ама океј е тоа.Се надевам дека ја имаш елементарната апликација GOOGLE MAPS на твојот мобилен телефонски апарат или на твојот ПЦ компјутер.
Во Карпош во Скопје имаш повеќе пошти.
Доколку мислиш на доставната пошта во Карпош со поштенски број 1020, на улица Никола Русински е обележана на google maps и има напишан телефонски број (02 306 3344).
Во другите пошти во Карпош не знам дали предаваат пратки во стандардната услуга (освен, ако не се договориш со твојот поштар).
Разбирам дека некоја информација е тешко да се добие, ама основните елементарни информации кои можеш да ги најдеш на интернет со активност од времетраење од 2-3 минути, па срамота е за тебе и за форумов да пласираш вакви објави.
Еве, ја доби информацијата изџвакана, сега можеш да си ја побараш пратката? Или да одам јас (или некој друг од форумов) да ја побара во твое име???
Резил.
Излегла од царина и стигнала во пакетско Скопје - па се пренасочува до поштата близу тебеDa ne znae nekoj sto znaci ova Prenaso~ena
Погледнете го атачментот 119997
Убаво му кажа... Ако го мрзи и не сака со убаво да ти објасни и помогне што се претегна толку он да објаснува и да куди ...Очигледно не си прочитал убаво што имам напишано ама океј е тоа.
Да, ја имам апликацијата и фала ти на интересот за мене.
Звонев неколку пати во поштата која што ја збориш но нажалост, не успеав да добијам никој на телефон. Не знам дали тоа те изненадува, ама ако те изненадува тебе, мило ми е што си имал супер искуства со Пошта. Значи секогаш кога си звонел, си добил некого, мило ми е.
Какви објава пласирав што толку те изеде туѓа срам? Фино лепо си кажав дека бев до Пошта да пробам да си ги земам пратките, не можеа да ги најдат од Х причини и не ги земав. Наредна проверка на статус на пратките на системот на Пошта ми покажа дека пратката е испорачана.
Тоа за мене е алармантно.
Ти благодарам на непотребно соџваканата информација и непотребно дрскиот одговор. Ако си слободен, ќе ти пратам тракинг број во ПП да одиш да се информираш за една што ја очекувам да пристигне.
И да сакаше да ми помогне, не може. Пошта се во хаос. Како и да е, ја ценам "captain obvious" помошта и основниот сарказамУбаво му кажа... Ако го мрзи и не сака со убаво да ти објасни и помогне што се претегна толку он да објаснува и да куди ...
Па такви работи најмногу го ставаат човек во паника. Кога после недела дена држење на пратка во царина отидов на шалтер да прашам „До каде е„ - наидов на луѓе таму што се жалат не добиле картонче - пратките им ги вратиле ! И си реков - јас ова ако не замарам и пратам цело време - и мене може да ми се деси тоа ...И да сакаше да ми помогне, не може. Пошта се во хаос. Како и да е, ја ценам "captain obvious" помошта и основниот сарказам
Ако внатрешниот систем не им работи, не очекувам дека ќе ми кренат на телефон и така и испадна. Не ми кренаа.
Алармантната работа е што пратката беше со статус "испорачана" а не беше.
Погледнете го атачментот 119999
Вчера поштарот ги достави и тоа е тоа. Ми спомна дека ништо не им работи.
Да треба крајниот корисник да оди во Пошта на Железничка, Достава одделението не е во ред. Од тоа што видов, таму не треба да има пристап некој што не е вработен. Можев да украдам цела вреќа со пратки и никој да не ме види. А сепак таму ме пратија вработени во Пошта 2, токму во тоа одделение.Па такви работи најмногу го ставаат човек во паника. Кога после недела дена држење на пратка во царина отидов на шалтер да прашам „До каде е„ - наидов на луѓе таму што се жалат не добиле картонче - пратките им ги вратиле ! И си реков - јас ова ако не замарам и пратам цело време - и мене може да ми се деси тоа ...
Не е работата за брзање толку - и месец да чекаш - не е проблем - ама брате да си сигурен дека Се е во ред - дека нема да се загуби - пренасочи погрешно или врати пратката (а за жал тоа се случува почесто отколку што мислиме)
Очигледно не си прочитал убаво што имам напишано ама океј е тоа.
пробувам да стапам во контакт со поштарот ама не ми даваат број од поштата во Карпош![]()
Јас го разбрав дека не му даваат број од поштарот. Јас го имам од Муро на пр.
не ми даваат број од поштата во Карпош![]()
Кој како си сфатил, јас реков дека бев во Пошта и не ми дадоа број од поштарот.Ти дадов објаснување како да најдеш број на поштата во Карпош. Тоа си го напишал во пораката. Те цитирав, прочитај што си напишал.
А ногата од влечкатаСо претходниот директор поштата функционираше топ. Штом го тргнаа одма почна да се распаѓа работата. Лично памтам како веќе во мај тетките на шалтер пак почнаа да се "понашаат".
Рибата смрди од главата.
![]()
ОТПОВИКАН ЈАНИ МАКРАДУЛИ, НОВ ДИРЕКТОР НА „ПОШТА“ ЌЕ БИДЕ ВАСКО СТЕФАНОВ - Сакам Да Кажам
Владата на денешната седница донесе одлука да му препорача на Надзорниот одбор на Акционерско друштво за поштенски сообраќај „Пошта на […]sdk.mk
А ние што имаме веќе порачано и чекаме да помине царина…Бев в пошта браќа да проверам пратка.
Тотален аос е. Пратки расфрлани на сите страни никој не знај од кај се за кој се и шо се. Системот паднат еден месец. Ја искрадоја ја испустија, не порачувајте од странство дури И АКО ја опрат.
Јас 6 пратки чекамА ние што имаме веќе порачано и чекаме да помине царина…
Јаска 7 имам...а денески планираф уше 2-3 да викнам од мали експрес.Јас 6 пратки чекам
Рачунај дека и втората новата пратка може да ја задеси истата судбина како првата... Ова со поштава е испланирана и добро осмислена работа, нема да се среди скоро... Тракинг програмчето не е програма за лансирање ракети у свемир па да не може да го опраат со месеци... А што им е планот на раководството на пошта топраа ќе видиме... А повеќето од пратките нема да ги видимеАко воопшто ни ги достават, мислам дека најреално е да ги чекаме после празниците. Очигледно е заглавено до даска. Еден куп пратки се нераспоредени и недоставени.
Освен чекањето и нервите, проблем е и времето за жалба преку интернет сервисите. Ќе истече рокот. Лично ми нудат да испратат нова иста таква пратка, но што јас да им кажам. Не знам дали е изгубена или затурена. Ако признаам дека кај нас во пошта е проблемот ќе изгубам право на жалба. Ако побарам нова пратка, ќе треба да си ја платам или вратам ако стигнат и двете.
Барем да работеше системот, да ги најдам пратките, па да знам да чекам.