Џони пратката не ни очекував да стигне и фино и лепо си побарав рефунд одма ме етикетираш а не знаеш ништо дали сум платил за истите што стигнаа отпосле или не ?
Последна промена:
Џони пратката не ни очекував да стигне и фино и лепо си побарав рефунд одма ме етикетираш а не знаеш ништо дали сум платил за истите што стигнаа отпосле или не ?
Никој не те спомна тебе!одма ме етикетираш
Не е возможно радиото да го собере во толку мало кутивче (радиото е поприлично големо, само екранот е 10инчи), плус на самата пратка има друг тракинг број... кој го е*е, отварам диспјут.Тешко Кинез да ти праќа 2-3 пакети. Поскапо го фаќа.
Ако пакетот не бил видливо отворан, тогаш е јасно. Требало да го снимаш отворањето, најчесто за поскапи работи како оваа е препорачливо. Ако имаш снимка, веднаш диспјут, не му ја мисли. Фер, фер, ама ако имаш докази нема што да чекаш, па он ако треба ќе објаснува дали пратил 2 пакета (не ја ни спомнувај таа можност ако не била спомната претходно).
Ако немаш снимка, малку (многу) потешко ќе си ги оствариш правата.
Пристигна, сега да видиме дали деловите се функционални и без дефекти при работа.Купено на 1-ви Јануари, веќе има 15 дена поминати. Ќе мириса да биде цел месец?
Погледнете го атачментот 108615
Ај сега...Тешко Кинез да ти праќа 2-3 пакети. Поскапо го фаќа.
Ако пакетот не бил видливо отворан, тогаш е јасно. Требало да го снимаш отворањето, најчесто за поскапи работи како оваа е препорачливо. Ако имаш снимка, веднаш диспјут, не му ја мисли. Фер, фер, ама ако имаш докази нема што да чекаш, па он ако треба ќе објаснува дали пратил 2 пакета (не ја ни спомнувај таа можност ако не била спомната претходно).
Ако немаш снимка, малку (многу) потешко ќе си ги оствариш правата.
Се знае со Chu Hua на шалтер.
Упати се кон најблиската пошта со пратката и замоли ги да ти кажат колку ќе те чини. Ќе ти дадат инфо за начинот на праќање, кутијата, тежината на пакетот, ќе измерат на вага... ја вака од око, без ниеден од овие податоци би рекол од 400 до 2850 денари.Дечки, ми пристигна пратка, која не е баш како што треба.
Отворив диспут со докази, и не му го побарав целиот износ.
Незнам кинезов што направил, но ми излезе едно поле каде што треба да му ја вратам назад пратката, па да ми рефундираат.
Сега ме интересира колку ке ми земат пари за да ја вратам назад!?
Така, од прилика можеби е околу 400/500 грама пратката.Упати се кон најблиската пошта со пратката и замоли ги да ти кажат колку ќе те чини. Ќе ти дадат инфо за начинот на праќање, кутијата, тежината на пакетот, ќе измерат на вага... ја вака од око, без ниеден од овие податоци би рекол од 400 до 2850 денари.
Два до три клика на веб сајтот на пошта. Ќе го најдеш комплетното упатство за рекламација по имејл.Тетово има најлоша пошта само за информација, мн крадење на пратки, после мн побуни од луѓево малку се оправија задни 2 год... дали има некој искуство со исчезнати украдени пратки? и како реагирал да го реши проблемот?
Не е важно кога се нарачани, важно е кога ти ги испратиле и кога ги ставиле во вреќа во Латвија.Работи нарачани од 15 декември преку LV никаде ги нема, а нарачани 5 јануари денес се појавија во мк пошта. Којзнае каде се зафрлени тие контејнери од пред нова година.
Овие што се нарачани во декември се пратени оттаму одма, некаде на 30 декември во мк пошта добиваат статус 'се прима од испраќач' ама бикаде ги нема. А овие што се нарачани во јануари, немаа таков статус, туку одма во пошта скопје 1003.Не е важно кога се нарачани, важно е кога ти ги испратиле и кога ги ставиле во вреќа во Латвија.
Сите пратки од LV стигнуваат најдоцна за 30-35 дена. Ако не си ја добил за тој период, заборави.
Не ги отпишувај, ќе стигнат наредната недела.Три пратки порачани на 18 декември преку латвиа стојат со статус Pratkata se prima od Ispra}a~ од 7 јануари... не се надевам на нив веќе ги отпишав...