Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?


  • Вкупно гласале
    467

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1,384
1,326
Скопје
Глупо прашање, ама никогаш не сум го размислувал пошто не сум имал потреба.
Дали при подигање на пратки од пошта ја споредуваат адресата од лична карта со таа на пратката или чисто за евиденција им е личната карта?

Станот на адресата во лична карта го продадов, под кирија сум привремено каде што немам ни договор а ни имотен лист, документ ниакаков, а не сакам го замарам новиот газда да ми дава пошта на секои 2 недели, дали ако нарачам нешто од али на новата адреса ќе ми прават проблем на шалтер?
го споредуваат, и може да ти прават проблем, ама може ида ти прогледаат ако се објасниш + ако има телефон со адресата за додатна конфирмација
 

Маша

Practice makes perfect
24 април 2007
590
1,463
Глупо прашање, ама никогаш не сум го размислувал пошто не сум имал потреба.
Дали при подигање на пратки од пошта ја споредуваат адресата од лична карта со таа на пратката или чисто за евиденција им е личната карта?

Станот на адресата во лична карта го продадов, под кирија сум привремено каде што немам ни договор а ни имотен лист, документ ниакаков, а не сакам го замарам новиот газда да ми дава пошта на секои 2 недели, дали ако нарачам нешто од али на новата адреса ќе ми прават проблем на шалтер?
Јас никогаш не нарачувам на таа адреса која ми стои во лк. Некогаш ми ја споредуваат, некогаш не. Кога ми ја споредуваат им кажувам дека адресата ми е од работа, па некогаш ме прашуваат за телефонскиот број, некогаш не. Ама секогаш си излегувам од пошта со пакетот под мишка :)
 

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
5,276
4,655
Ethermine
www.facebook.com
Јас никогаш не нарачувам на таа адреса која ми стои во лк. Некогаш ми ја споредуваат, некогаш не. Кога ми ја споредуваат им кажувам дека адресата ми е од работа, па некогаш ме прашуваат за телефонскиот број, некогаш не. Ама секогаш си излегувам од пошта со пакетот под мишка :)
Кај мене помалце му смета личната карта али трн у око сум му без картонче за пратка коешто никогаш го немам добиено у сандаче.
 

zlate_mkd

Gaining Experience
17 декември 2019
61
50
Глупо прашање, ама никогаш не сум го размислувал пошто не сум имал потреба.
Дали при подигање на пратки од пошта ја споредуваат адресата од лична карта со таа на пратката или чисто за евиденција им е личната карта?

Станот на адресата во лична карта го продадов, под кирија сум привремено каде што немам ни договор а ни имотен лист, документ ниакаков, а не сакам го замарам новиот газда да ми дава пошта на секои 2 недели, дали ако нарачам нешто од али на новата адреса ќе ми прават проблем на шалтер?
завииси во која пошта ако се погоди некоја баба додека се објасниш за адресата пола саат ке отиде :rolleyes: :cautious: пс еден пријател неколку пати така го ебаваа во лк карта др адреса а он под кирија живее на друга....
 

Excalibur

Gaining Experience
18 октомври 2019
918
478
Глупо прашање, ама никогаш не сум го размислувал пошто не сум имал потреба.
Дали при подигање на пратки од пошта ја споредуваат адресата од лична карта со таа на пратката или чисто за евиденција им е личната карта?

Станот на адресата во лична карта го продадов, под кирија сум привремено каде што немам ни договор а ни имотен лист, документ ниакаков, а не сакам го замарам новиот газда да ми дава пошта на секои 2 недели, дали ако нарачам нешто од али на новата адреса ќе ми прават проблем на шалтер?
Ако случајно те начекаат со лична карта на која има адреса на која не живееш, ќе имаш мнооогу поголем проблем од подигање пратки на шалтер.
 

jvelk

Intern
16 февруари 2021
27
25
Ми се има случено повеќе пати да не добијам картонче и да добијам рандом повик од типот:
„Денеска ти е последен ден ако не ја земеш пратката ќе ја вратиме назад“.

И кога пробувам да им објаснам дека не сум бил известен за пратката и не можам да дојдам дента, стандард одговорот е:
1) не знам зошто не ти оставиле
2) дојди си сабајле види си со поштарот
 

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
5,276
4,655
Ethermine
www.facebook.com
Ми се има случено повеќе пати да не добијам картонче и да добијам рандом повик од типот:
„Денеска ти е последен ден ако не ја земеш пратката ќе ја вратиме назад“.

И кога пробувам да им објаснам дека не сум бил известен за пратката и не можам да дојдам дента, стандард одговорот е:
1) не знам зошто не ти оставиле
2) дојди си сабајле види си со поштарот
Истово и мене денеска ми го рекоа...
А поштарот го нема никаде , ниту картонче иам видено.
 

jvelk

Intern
16 февруари 2021
27
25
Ми се има случено повеќе пати да не добијам картонче и да добијам рандом повик од типот:
„Денеска ти е последен ден ако не ја земеш пратката ќе ја вратиме назад“.

И кога пробувам да им објаснам дека не сум бил известен за пратката и не можам да дојдам дента, стандард одговорот е:
1) не знам зошто не ти оставиле
2) дојди си сабајле види си со поштарот
П.С. еден начин за да избегнам карање со нив, беше да отиде мајка ми (се погоди тоа време да е дома па отиде наместо мене)
Одговорот нивни кога отиде она да земе пратка во мое име:
„Не можам да ти ја дадам пратката не е твоја“
-„Знам дека не е моја, на синот е, денес сте му се јавиле, ама не можеше да дојде.“
“Не знам, мора согласност да има оставено за да ја земеш... Ама за друг пат да знаеш дека не можам да ти ја дадам пратката ако не е на твое име.“
 

flashgordon007

On your way to fame
15 септември 2012
716
715
П.С. еден начин за да избегнам карање со нив, беше да отиде мајка ми (се погоди тоа време да е дома па отиде наместо мене)
Одговорот нивни кога отиде она да земе пратка во мое име:
„Не можам да ти ја дадам пратката не е твоја“
-„Знам дека не е моја, на синот е, денес сте му се јавиле, ама не можеше да дојде.“
“Не знам, мора согласност да има оставено за да ја земеш... Ама за друг пат да знаеш дека не можам да ти ја дадам пратката ако не е на твое име.“

Одлично те опоменале, оти не си го знаеш ни ти ниту мајка ти, уставот на Република Македонија.
Во член 17, уште пред три децении, е напишано и досега не е променето:
„Се гарантира слободата и тајноста на писмата и сите други облици на општење.
Само врз основа на одлука на суд може да се отстапи од начелото на неповредливост и тајноста на писмата, ако е тоа неопходно за водење на кривична постапка или тоа го бараат интересите на одбраната на Републиката“.
 

mihovkris

Practice makes perfect
1 јуни 2016
2,041
1,519
Неготино
Одлично те опоменале, оти не си го знаеш ни ти ниту мајка ти, уставот на Република Македонија.
Во член 17, уште пред три децении, е напишано и досега не е променето:
„Се гарантира слободата и тајноста на писмата и сите други облици на општење.
Само врз основа на одлука на суд може да се отстапи од начелото на неповредливост и тајноста на писмата, ако е тоа неопходно за водење на кривична постапка или тоа го бараат интересите на одбраната на Републиката“.
Мајка ми има пречекано и земено над 70 пратки. Во неготино не се замараат, се додека си на иста адреса. Мада ни лична карта не бараат поголемиот дел од времето.
 

flashgordon007

On your way to fame
15 септември 2012
716
715
Мајка ми има пречекано и земено над 70 пратки. Во неготино не се замараат, се додека си на иста адреса. Мада ни лична карта не бараат поголемиот дел од времето.

Во Неготино, а и не само Неготино, многу работи се надвор од законските дефинирани обврски.
Ќе направат беља тие службеници и некој ќе ги тужи, пенали, па ќе плачат...
Најчесто бељата е финансиски незначителна, ама законот кривично ги товари...
Имате примери во општината, за две-три кафиња, даваа откази, оти некому му стапнаа каде не треба...
 

Excalibur

Gaining Experience
18 октомври 2019
918
478
Во Неготино, а и не само Неготино, многу работи се надвор од законските дефинирани обврски.
Ќе направат беља тие службеници и некој ќе ги тужи, пенали, па ќе плачат...
Најчесто бељата е финансиски незначителна, ама законот кривично ги товари...
Имате примери во општината, за две-три кафиња, даваа откази, оти некому му стапнаа каде не треба...
Не треба штетата да е финансиски значителна. Може родител 2 нарачал нешто што родител 1 не треба да знае. После сите патат, вклучувајќи го подмладокот и поблиската фамилија разбираш?
 

flashgordon007

On your way to fame
15 септември 2012
716
715
Не треба штетата да е финансиски значителна. Може родител 2 нарачал нешто што родител 1 не треба да знае. После сите патат, вклучувајќи го подмладокот и поблиската фамилија разбираш?
Не разбирам.
Што има врска што незнаеш кој ти е мајка а кој татко со уставно загарантираната тајност на писмата?
 

jvelk

Intern
16 февруари 2021
27
25
Одлично те опоменале, оти не си го знаеш ни ти ниту мајка ти, уставот на Република Македонија.
Во член 17, уште пред три децении, е напишано и досега не е променето:
„Се гарантира слободата и тајноста на писмата и сите други облици на општење.
Само врз основа на одлука на суд може да се отстапи од начелото на неповредливост и тајноста на писмата, ако е тоа неопходно за водење на кривична постапка или тоа го бараат интересите на одбраната на Републиката“.

Се е тоа супер, само муабетот ми беше дека без да ме известат добивам рандом повик со кој ми викаат дека последен ден бил за да ја подигнам пратката??? ептен законски
 

Excalibur

Gaining Experience
18 октомври 2019
918
478
Не разбирам.
Што има врска што незнаеш кој ти е мајка а кој татко со уставно загарантираната тајност на писмата?
Ништо не разбра.
Ќе пробам да ти поедноставам. Ти знаеш кој ти е татко, а кој мајка. Ама ако мајка ти нарача нешто за што татко ти не треба да знае, а татко ти го подигне тоа од пошта, тогаш сите ќе патите. Се надевам дека ти се разјасни.
 
Последна промена:

flashgordon007

On your way to fame
15 септември 2012
716
715
Ништо не разбра.
Ќе пробам да ти поедноставам. Ти знаеш кој ти е татко, а кој мајка. Ама ако мајка ти нарача нешто за што татко ти не треба да знае, а татко ти го подигне тоа од пошта, тогаш сите ќе патите. Се надевам дека ти се разјасни.

Не ми се разјасни.
Те молам прочитај јас што напишав во претходните страна - две, па прочитај што ти си напишал, па пробај повторно да ми „разјасниш“.
Е, да, не читај како романче, размисли за тоа што го читаш. Добро го анализирај и размисли пред да ми „разјасниш“.

Се додека има ликови лесни на тастатура и јазик, кои не анализираат ништо, немам страв за работа..
 

apo808

Intern
16 август 2016
59
35
дали има некој инфо дали се размрда работава со нивниот штрајк? доста пратки имам што ми доцнат па ме интересира доколку некој знае некакво инфо околу ова ?
 

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1,384
1,326
Скопје
дали има некој инфо дали се размрда работава со нивниот штрајк? доста пратки имам што ми доцнат па ме интересира доколку некој знае некакво инфо околу ова ?
вратено е во нормала барем лептокарија, тоа беш ко ден два тогаш застој
 

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44,034
Мислења
870,596
Членови
30,369
Најнов член
bigsmile
На врв Дно