ContentBot
Робот (content unit)
Македонска Eспорт Aсоциjација - МЕСА и Донирај Компјутер - Борче Стаменов се здружија во организирањето онлајн турнир под мотото #HelpTheOthers со цел им се помогне на сите оние кои им е најпотребен персонален компјутер
Во текот на претстојниот викенд па се до 28-ми декември Македонската еспорт асоцијација организира натпреварувања во три игри и тоа: League of Legends една од најиграните игри кај младата популација со натпреварување 1 против 1 (петок – 24.12); Dota 2 со натпреварување 1 против 1 (сабота – 25.12); и (недела – 26.12); Counter-Strike: Global Offensive 2 против 2, мега популарната дисциплина кај нас и интернационалната сензација и два дополнителни дена (понеделник и вторник 27-28.12).
Како и на досегашните настани на МЕСА, борбата помеѓу играчите ќе биде пренесена во живо на најголемата интернет платформа за стриминг Twitch.tv, односно на Twitch.tv/mesa_esports
League of Legends (1vs1, Howling Abyss) - 24ти декември
Dota 2 (1vs1, only mid) - 25ти декември
CS:GO (2vs2, wingman) - 26ти декември
Youtube стрим - 27ми декември
Twitch стрим - 28ми декември
Повеќе @ View: https://www.facebook.com/IT.com.mk/posts/10159535602411638
Во текот на претстојниот викенд па се до 28-ми декември Македонската еспорт асоцијација организира натпреварувања во три игри и тоа: League of Legends една од најиграните игри кај младата популација со натпреварување 1 против 1 (петок – 24.12); Dota 2 со натпреварување 1 против 1 (сабота – 25.12); и (недела – 26.12); Counter-Strike: Global Offensive 2 против 2, мега популарната дисциплина кај нас и интернационалната сензација и два дополнителни дена (понеделник и вторник 27-28.12).
Како и на досегашните настани на МЕСА, борбата помеѓу играчите ќе биде пренесена во живо на најголемата интернет платформа за стриминг Twitch.tv, односно на Twitch.tv/mesa_esports
League of Legends (1vs1, Howling Abyss) - 24ти декември
Dota 2 (1vs1, only mid) - 25ти декември
CS:GO (2vs2, wingman) - 26ти декември
Youtube стрим - 27ми декември
Twitch стрим - 28ми декември
Повеќе @ View: https://www.facebook.com/IT.com.mk/posts/10159535602411638