AMD_fan
Gaining Experience
- 10 ноември 2007
- 3.646
- 139
Што мислите како ќе се заврши цела оваа работа межу Македонија и Грција со спорот околу името? Јас искрено мислам дека реално гледано од 1993 откако настана спорот, до ден денес, Македонија се повеќе добива а Грција губи. Како што одминува времето Грција мислам дека е свесна дека ја губи битката за името. Затоа имаат сега една мала офанзива ако успеат да направат нешто, ама се сомневам дека ќе успеат. Фактот дека не признаа САД, Канада, Русија и Кина како постојани членки на Советот за безбедност оди во наша полза. Фали уште Австралија, ама се зборува дека ќе биде и тоа за брзо. Вкупно 127 држави ја имаат признато Македонија под уставно име. Ни фалат уште 5 за да имаме двотретинско мнозинство во Советот на ОН и да можеме да бараме употреба на уставното име. Неофицијално се зборува дека Скандинавските земји се спремаат во пакет да ја признаат Република Македонија под уставно име. Според мене победата е блиску.
Што се однесува до приемот во НАТО, јас мислам дека веќе сме земја членка на НАТО и тоа под уставно име. :bravo::bravo::bravo:
Што се однесува до приемот во НАТО, јас мислам дека веќе сме земја членка на НАТО и тоа под уставно име. :bravo::bravo::bravo: