XGeorge27
Gaining Experience
Здраво дечки во 2024 дали е сеуште добар Air Retina 13 инчен за програмирање и за едноставни секојдневни работи планирам да купувам на половно и дали се испалаќа половно или ново да земам Windows Dell Vostro ?
Се работи за Mid 2018 со Retina дисплеј и i-5ка процесорако имаш средства зимај мек со било кој епл м процесор и терај работа
Испратено од HD1913 преку IT.mk форум апликација
сите лаптопи со залемен нанд чип (ссд) кој е и бетониран не се добри, овај модел исто страда и од проблеми со екранот и батеријата, генерално подалеку од половни лаптопи а половни епл никогашЗдраво дечки во 2024 дали е сеуште добар Air Retina 13 инчен за програмирање и за едноставни секојдневни работи планирам да купувам на половно и дали се испалаќа половно или ново да земам Windows Dell Vostro ?
Ме зачуди цената, ама потоа видов напишале на албански дека е употребуван.Никако, за референца имав MacBook Pro 2019 со i5-ка (2 cores, 4 threads) и беше ужасно лош за било која функција, особено со успорувањата и неоптимизацијата која Apple ја правеше по излегување на M процесорите.
Да разгледаш ова?
Да се надоврзам во иднина ми е план после гаранцијата од 3години да додадам уште 8гб рам па и повеќе зависи од потребата ама додека е во гаранција не го чепкам од искуство
Нема проблем со јутуб супер тера ептен изненаден во скут не загрева слободно можеш да си го користеш можеби маана би дал за помала светлина ама не ми е проблем 250 Нитс , боите се топ секоја препорака за лаптопчето.Со здравје да се служи, делува доста добро за парите.
Прочекај го убо па напиши како се носи со 60фпс на јутуб, кога е оптеретен подолго време дали жежи кај дланките и во скутот дали е прегласен кулерот, дисплејот дали е доволно светол под сончева светлина и такви некои финеси, предности и мани.
За ова не знаев ги прашав овие од Сетек ние ништо не знаеме - а знаев дека има опција дека може да се додаде е сега Сетек како сетек колку шо можат побрзо да те шитнат и да ти го продадат.Фала на препорака овие денови ќе се распрашам кој е овластен сервисер за Делл ќе го однесам секако.Однеси си го во овластениот сервис и таму ќе ти додадат уште една плочка рам без да ја изгубиш гаранцијата, 8GB рам се премалку во денешно време. Инаку одлично делува вака за парите, со здравје да се служиш.