Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Macbook Air 2018/19

XGeorge27

Gaining Experience
13 декември 2018
93
80
www.youtube.com
Здраво дечки во 2024 дали е сеуште добар Air Retina 13 инчен за програмирање и за едноставни секојдневни работи планирам да купувам на половно и дали се испалаќа половно или ново да земам Windows Dell Vostro ?

kirev

Guru
31 мај 2010
7.953
6.376
Голема е разликата меѓу Intel и Apple Silicone. Најди бенчмарк тестови за тоа што ти треба и спореди.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.601
13.121
Многу е веројатно дека тој од 2018 е со дотепана батерија. Ако мобилност не ти е битна и цената е прифатлива земи си го.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.545
1.830
orgrimar
Здраво дечки во 2024 дали е сеуште добар Air Retina 13 инчен за програмирање и за едноставни секојдневни работи планирам да купувам на половно и дали се испалаќа половно или ново да земам Windows Dell Vostro ?
сите лаптопи со залемен нанд чип (ссд) кој е и бетониран не се добри, овај модел исто страда и од проблеми со екранот и батеријата, генерално подалеку од половни лаптопи а половни епл никогаш

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.472
9.488
Никако, за референца имав MacBook Pro 2019 со i5-ка (2 cores, 4 threads) и беше ужасно лош за било која функција, особено со успорувањата и неоптимизацијата која Apple ја правеше по излегување на M процесорите.

Да разгледаш ова?

CloudConnected

Gaining Experience
18 февруари 2016
138
121
Скопје
Никако, за референца имав MacBook Pro 2019 со i5-ка (2 cores, 4 threads) и беше ужасно лош за било која функција, особено со успорувањата и неоптимизацијата која Apple ја правеше по излегување на M процесорите.

Да разгледаш ова?

Ме зачуди цената, ама потоа видов напишале на албански дека е употребуван.

XGeorge27

Gaining Experience
13 декември 2018
93
80
www.youtube.com
еве краток пресек на тоа што имам земено и да ви кажам 100/10 препорака за лаптопчето за тие пари не верувам подобро да се најде
Батерија држи 7часа 20 мин тестирано со Гугл,Видеа и учење тоа денес тестирано , премногу е тивок како да не е уклучен лаптопот
нормално дисплеј 120 херци со ИПС панел премногу задоволен за средствата па ако некој се двоуме слободно да си го земе Делл имат направено страшен буџет лаптоп - еве линкче од лаптопот DELL Vostro 3535
Мислењето е автоматски споено:

Да се надоврзам во иднина ми е план после гаранцијата од 3години да додадам уште 8гб рам па и повеќе зависи од потребата ама додека е во гаранција не го чепкам од искуство :)

robertmk

Intern
23 јануари 2024
6
1
Со здравје да се служи, делува доста добро за парите.
Прочекај го убо па напиши како се носи со 60фпс на јутуб, кога е оптеретен подолго време дали жежи кај дланките и во скутот дали е прегласен кулерот, дисплејот дали е доволно светол под сончева светлина и такви некои финеси, предности и мани.

Daniel86

Epic
28 мај 2013
3.866
10.587
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Coolermaster Devastator 3
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Philips 222EL
OS
Windows 10 Pro 64bit
Да се надоврзам во иднина ми е план после гаранцијата од 3години да додадам уште 8гб рам па и повеќе зависи од потребата ама додека е во гаранција не го чепкам од искуство

Однеси си го во овластениот сервис и таму ќе ти додадат уште една плочка рам без да ја изгубиш гаранцијата, 8GB рам се премалку во денешно време. Инаку одлично делува вака за парите, со здравје да се служиш.

XGeorge27

Gaining Experience
13 декември 2018
93
80
www.youtube.com
Со здравје да се служи, делува доста добро за парите.
Прочекај го убо па напиши како се носи со 60фпс на јутуб, кога е оптеретен подолго време дали жежи кај дланките и во скутот дали е прегласен кулерот, дисплејот дали е доволно светол под сончева светлина и такви некои финеси, предности и мани.
Нема проблем со јутуб супер тера ептен изненаден во скут не загрева слободно можеш да си го користеш можеби маана би дал за помала светлина ама не ми е проблем 250 Нитс , боите се топ секоја препорака за лаптопчето.

за овие 2 дена нон стоп беше вклучен поради испитите ,нон стоп бев на него во секаква положба така да презадоволен изненаден од Делл.
Мислењето е автоматски споено:

Однеси си го во овластениот сервис и таму ќе ти додадат уште една плочка рам без да ја изгубиш гаранцијата, 8GB рам се премалку во денешно време. Инаку одлично делува вака за парите, со здравје да се служиш.
За ова не знаев ги прашав овие од Сетек ние ништо не знаеме - а знаев дека има опција дека може да се додаде е сега Сетек како сетек колку шо можат побрзо да те шитнат и да ти го продадат.Фала на препорака овие денови ќе се распрашам кој е овластен сервисер за Делл ќе го однесам секако.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.441
Мислења
995.093
Членови
36.463
Најнов член
Insanious
На врв Дно