Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Lycamobile

pilot

Intern
28 февруари 2018
7
7
Здраво, детето ја блокира сим картичката, и сега ми бара ПУК, а паковката не можам да ја најдам, дали има начин друг да го дознаам ПУК. Благодарам!

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.103
1.847
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Здраво, детето ја блокира сим картичката, и сега ми бара ПУК, а паковката не можам да ја најдам, дали има начин друг да го дознаам ПУК. Благодарам!
Логирај се на web страната од лајка или на апликацијата за мобилен и побарај дали има такво инфо

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.128
2.126
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Роднина така постар човек ме праша дали е безбедно да купува преку страницата на лајка. Му објаснив дека имаа инцидент неодамна и пробиен им беше системот и не му сугерирав да купува, ама типов пробал и неколку пати му давало одбиена трансакција. Не знам што правел само тоа ми кажа, па ме интересира дали вие некој неодамна има платено со картичка некоја услуга преку лајка странава?

bxxxn

Practice makes perfect
11 март 2011
1.589
1.719
Помина без проблем виза од НЛБ, евентуално да провери интернет лимит да не му е 0 денари. Исто на НЛБ апликацијата, вообичаено има причина зошто е одбиена трансакцијата.

kirev

Guru
31 мај 2010
7.711
6.029
Се појави некој проблем досега да ти фалат пари или слично? Значи работи онлајн активирањето повторно.
Не знам кога не работело. Ми фалат 200 денари колку што е пакетот
Мислењето е автоматски споено:

Роднина така постар човек ме праша дали е безбедно да купува преку страницата на лајка. Му објаснив дека имаа инцидент неодамна и пробиен им беше системот и не му сугерирав да купува, ама типов пробал и неколку пати му давало одбиена трансакција. Не знам што правел само тоа ми кажа, па ме интересира дали вие некој неодамна има платено со картичка некоја услуга преку лајка странава?
"Наводно" имале инцидент и бил пробиен системот. Рекла казала.
200 денари пакет без проблем.

Логирај се на web страната од лајка или на апликацијата за мобилен и побарај дали има такво инфо
Не може да се логира, му праќа СМС. Во апликацијата мислам има ПУК. @pilot пиши ми ако си од Скопје...

Апликацијата му работи на некој? Не можам ни да ја стартовам крешнува. А повеќе не ни ја има на Play Store.
Само за Ајфон. Ако имаш неко со ајфон ј во твоја близина можеш да го искористиш :)

Последна промена:

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.207
4.802
Не знам кога не работело. Ми фалат 200 денари колку што е пакетот

"Наводно" имале инцидент и бил пробиен системот. Рекла казала.
200 денари пакет без проблем.

Не може да се логира, му праќа СМС. Во апликацијата мислам има ПУК. @pilot пиши ми ако си од Скопје...

Само за Ајфон. Ако имаш неко со ајфон ј во твоја близина можеш да го искористиш :)
Имаа проблем и сигурносен пробив, не значи дека го имаат сѐ уште или во континуитет. Но, да, го имаа, факт. Не само кај нас, глобално, во исто време. Премногу корисници, во премногу различни држави, за да е случајно 8 наводно, со само едно нешто заедничко, лајка.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

DrMTR

Guru
27 март 2014
7.423
7.648
mikrotikmacedonia.online
Имаа проблем и сигурносен пробив, не значи дека го имаат сѐ уште или во континуитет. Но, да, го имаа, факт. Не само кај нас, глобално, во исто време. Премногу корисници, во премногу различни држави, за да е случајно 8 наводно, со само едно нешто заедничко, лајка.

Како и да е доколку е решен проблемот не е страшно дури и да имало пробив. Лично никогаш сум немал проблем со плаќање кон Лајка.

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.207
4.802
Како и да е доколку е решен проблемот не е страшно дури и да имало пробив. Лично никогаш сум немал проблем со плаќање кон Лајка.
Како бе не е страшно. Страшно е а не им е ни првпат.

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.103
1.847
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
И за ова има решение ако не сакате да ризикувате со платежната картица. Или ставете 0 интернет лимит и по потреба го кревате или извадете друга картица само за интернет плаќање, мада ова се доплаќа освен во стопанска банка каде имаат интернет картица и не се плаќа ништо за нејзе

kirev

Guru
31 мај 2010
7.711
6.029
Немало пробив додека не се најде некој официјален линк каде што го пишува спротивното. Рекла казала од банките за да земаат по 400 денари за нова картичка. Ако стварно знаат за пробив - ДОЛЖНИ се да ги заменат пробиените картички.
А додека нема официјален линк - нема ни на што Лајкамобил да одговори со демант, така?

И за ова има решение ако не сакате да ризикувате со платежната картица. Или ставете 0 интернет лимит и по потреба го кревате или извадете друга картица само за интернет плаќање, мада ова се доплаќа освен во стопанска банка каде имаат интернет картица и не се плаќа ништо за нејзе
Отвори штедна сметка по видување. Секој прилив префрлај го на неа. На добитната оставај само колку што сакаш да трошиш - нула денари по дифолт.
Профит!

Последна промена:

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.207
4.802
Немало пробив додека не се најде некој официјален линк каде што го пишува спротивното. Рекла казала од банките за да земаат по 400 денари за нова картичка. Ако стварно знаат за пробив - ДОЛЖНИ се да ги заменат пробиените картички.
А додека нема официјален линк - нема ни на што Лајкамобил да одговори со демант, така?

Отвори штедна сметка по видување. Секој прилив префрлај го на неа. На добитната оставај само колку што сакаш да трошиш - нула денари по дифолт.
Профит!
Абе ајде. А како на пример 100 од 100 луѓе, на кои единствен заеднички сајт им е Лајка во даден период имаат пробиени картици. На 30 од нив тоа им е и единствена трансакција во тој период онлајн. А заштло нема известување прашај во Лајка, банките (барем од нашите 3 најмалку) имаат пријава до ЕКК за можен пробив. Толку од нив, понатаму полиција и обвинителство.

kirev

Guru
31 мај 2010
7.711
6.029
ЧПП :)

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.103
1.847
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Ts011

On your way to fame
31 март 2020
1.006
591
Jas od Stopanska i Komercijalna,barav na pismeno da mi dadat zosto internet plajkjane ne raboti ili e limit 0....? Isto i ne znaat zosto ne stasuva Otp,
nit davaat nitu povrdivaat zosto i kako,ama vikaat za vasa bezbednost e gospodine,mi ovozmozija da menuvam limiti od 2te banki pa koga plajkam bilo sto po internet,prvo odobruvam sumata pa plajkam nit Otp stasuva nisto...
inaku do sega ne se obidel nekoj da kradi od 2te debitni,a sum plajkal 12m,na povejke broevi...

Атачменти

• IMG_20240909_185917.jpg
    IMG_20240909_185917.jpg
    173,9 KB · Прегледи: 13

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.103
1.847
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
https://www.reddit.com/r/UKPersonalFinance/comments/1cthgct View: https://www.reddit.com/r/UKPersonalFinance/comments/1cthgct/lycamobile_users_had_card_fraud_or_attempted_card/

kirev

Guru
31 мај 2010
7.711
6.029
https://www.reddit.com/r/UKPersonalFinance/comments/1cthgct View: https://www.reddit.com/r/UKPersonalFinance/comments/1cthgct/lycamobile_users_had_card_fraud_or_attempted_card/
Во првиот текст нема НИЕДНО ИМЕ. Непознати другарчиња... Зошто анонимност? Албанска мафија ќе ги гони? Каде е линкот на Комерцијална банка да видиме дека имало провала? Зошто не даваат ништо на писмено?
Другите линкови се за LycaMobile UK. Зошто „новинарите“ не ги прашале дали има поврзаност? Каде се чуваат броевите на картичките? CVV? Уште колку LycaMobile компании има во Европа? Кој е поврзан со ЛМУК?

Дали ќе се појави Кејт Мидлтон на Божиќ со Вилијам?

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.207
4.802
Во првиот текст нема НИЕДНО ИМЕ. Непознати другарчиња... Зошто анонимност? Албанска мафија ќе ги гони? Каде е линкот на Комерцијална банка да видиме дека имало провала? Зошто не даваат ништо на писмено?
Другите линкови се за LycaMobile UK. Зошто „новинарите“ не ги прашале дали има поврзаност? Каде се чуваат броевите на картичките? CVV? Уште колку LycaMobile компании има во Европа? Кој е поврзан со ЛМУК?

Ај важи, се нема десено. Продужи даље.

Pizdra

Intern
2 јули 2024
8
5
Помина без проблем виза од НЛБ, евентуално да провери интернет лимит да не му е 0 денари. Исто на НЛБ апликацијата, вообичаено има причина зошто е одбиена трансакцијата.
VISA,исто од друга банка,нема проблем,се наплаќа,додека Master Card Debit,блокирана и тоа за пазарење на интернет,после реагирање,оставена блокада само за лајка..
Јас исто приметив една друга работа...дали некој има искуство...картичките кои се внесени,претходно и се плаќало,се запамтени во системот на лајка..но при проба да се избришат(има опција),не сака ни да направи нешто..дали и тоа е проблем кај Лајка?

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.103
1.847
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Сакаш да кажеш дека ништо не се случило? Немало пробив што викаш и не се украдени податоци од кредитни картички? Излегува дека цела еу лаже :)
Башка и во Македонија имаше куп проблеми со картичките од сите банки баш со лајка.
Како и да е јас сепак сум за посебна картичка за плаќање онлајн сметки.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.702
Мислења
984.234
Членови
35.900
Најнов член
Gj0rgiew