Логирај се на web страната од лајка или на апликацијата за мобилен и побарај дали има такво инфоЗдраво, детето ја блокира сим картичката, и сега ми бара ПУК, а паковката не можам да ја најдам, дали има начин друг да го дознаам ПУК. Благодарам!
Не знам кога не работело. Ми фалат 200 денари колку што е пакетотСе појави некој проблем досега да ти фалат пари или слично? Значи работи онлајн активирањето повторно.
"Наводно" имале инцидент и бил пробиен системот. Рекла казала.Роднина така постар човек ме праша дали е безбедно да купува преку страницата на лајка. Му објаснив дека имаа инцидент неодамна и пробиен им беше системот и не му сугерирав да купува, ама типов пробал и неколку пати му давало одбиена трансакција. Не знам што правел само тоа ми кажа, па ме интересира дали вие некој неодамна има платено со картичка некоја услуга преку лајка странава?
Не може да се логира, му праќа СМС. Во апликацијата мислам има ПУК. @pilot пиши ми ако си од Скопје...Логирај се на web страната од лајка или на апликацијата за мобилен и побарај дали има такво инфо
Само за Ајфон. Ако имаш неко со ајфон ј во твоја близина можеш да го искористишАпликацијата му работи на некој? Не можам ни да ја стартовам крешнува. А повеќе не ни ја има на Play Store.
Мене на Самсунг ми работи.Само за Ајфон.
Mozi da e taka bidejki gledam na playStore za sekoja drzava ima posebno app,samo za nas nema odnosno odi na starata app,za site zemji sto bese...Хм, ја најде на Google Play store. Преку првата страница на lycamobile.mk
Имаа проблем и сигурносен пробив, не значи дека го имаат сѐ уште или во континуитет. Но, да, го имаа, факт. Не само кај нас, глобално, во исто време. Премногу корисници, во премногу различни држави, за да е случајно 8 наводно, со само едно нешто заедничко, лајка.Не знам кога не работело. Ми фалат 200 денари колку што е пакетот
Мислењето е автоматски споено:
"Наводно" имале инцидент и бил пробиен системот. Рекла казала.
200 денари пакет без проблем.
Не може да се логира, му праќа СМС. Во апликацијата мислам има ПУК. @pilot пиши ми ако си од Скопје...
Само за Ајфон. Ако имаш неко со ајфон ј во твоја близина можеш да го искористиш
Како и да е доколку е решен проблемот не е страшно дури и да имало пробив. Лично никогаш сум немал проблем со плаќање кон Лајка.Имаа проблем и сигурносен пробив, не значи дека го имаат сѐ уште или во континуитет. Но, да, го имаа, факт. Не само кај нас, глобално, во исто време. Премногу корисници, во премногу различни држави, за да е случајно 8 наводно, со само едно нешто заедничко, лајка.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Како бе не е страшно. Страшно е а не им е ни првпат.Како и да е доколку е решен проблемот не е страшно дури и да имало пробив. Лично никогаш сум немал проблем со плаќање кон Лајка.
Отвори штедна сметка по видување. Секој прилив префрлај го на неа. На добитната оставај само колку што сакаш да трошиш - нула денари по дифолт.И за ова има решение ако не сакате да ризикувате со платежната картица. Или ставете 0 интернет лимит и по потреба го кревате или извадете друга картица само за интернет плаќање, мада ова се доплаќа освен во стопанска банка каде имаат интернет картица и не се плаќа ништо за нејзе
Абе ајде. А како на пример 100 од 100 луѓе, на кои единствен заеднички сајт им е Лајка во даден период имаат пробиени картици. На 30 од нив тоа им е и единствена трансакција во тој период онлајн. А заштло нема известување прашај во Лајка, банките (барем од нашите 3 најмалку) имаат пријава до ЕКК за можен пробив. Толку од нив, понатаму полиција и обвинителство.Немало пробив додека не се најде некој официјален линк каде што го пишува спротивното. Рекла казала од банките за да земаат по 400 денари за нова картичка. Ако стварно знаат за пробив - ДОЛЖНИ се да ги заменат пробиените картички.
А додека нема официјален линк - нема ни на што Лајкамобил да одговори со демант, така?
Отвори штедна сметка по видување. Секој прилив префрлај го на неа. На добитната оставај само колку што сакаш да трошиш - нула денари по дифолт.
Профит!
Немало пробив додека не се најде некој официјален линк каде што го пишува спротивното. Рекла казала од банките за да земаат по 400 денари за нова картичка. Ако стварно знаат за пробив - ДОЛЖНИ се да ги заменат пробиените картички.
А додека нема официјален линк - нема ни на што Лајкамобил да одговори со демант, така?
Во првиот текст нема НИЕДНО ИМЕ. Непознати другарчиња... Зошто анонимност? Албанска мафија ќе ги гони? Каде е линкот на Комерцијална банка да видиме дека имало провала? Зошто не даваат ништо на писмено?Lycamobile Data Breach - Have You Been Affected?
Are you a Lycamobile Customer? Have you had recent transaction you dont recognise declined to companies that you have never shopped with before Online or Internationally? You could be at risk. A number of customer have begun reporting that their Debit Cards may have been compromised from a previo...www.consumeractiongroup.co.ukLyca Mobile compromised - Credit Card Details Stolen
Lyca had a breach in 2023, they stated that nothing of importance had been stolen and just to change your password just in case: https://www.uswitch.com/mobiles/news/lyca-mobile-data-breach/ Turns out credit card details were stolen My card was attempted to be used in USA yesterday, luckily...forums.overclockers.co.ukLyca Mobile: Suspicious Card Transactions
You should be able to instantly get a PAC code by texting PAC to 65075. Doesnt even work on O2, they kept saying too (as I was migrating to giffgaff) was a error in the system, I googled it and apparently its common place. Seems ofcom need to stop doing light touch enforcement. I eventually...www.ispreview.co.ukhttps://www.reddit.com/r/UKPersonalFinance/comments/1cthgct View: https://www.reddit.com/r/UKPersonalFinance/comments/1cthgct/lycamobile_users_had_card_fraud_or_attempted_card/LycaMobile Users: Had card fraud/attempted card fraud recently?
I signed up for a LycaMobile plan in March 2024, I used a virtual card created exclusively for LycaMobile and even named it Lyca, cancelling it after my purchase.forums.moneysavingexpert.com
Ај важи, се нема десено. Продужи даље.Во првиот текст нема НИЕДНО ИМЕ. Непознати другарчиња... Зошто анонимност? Албанска мафија ќе ги гони? Каде е линкот на Комерцијална банка да видиме дека имало провала? Зошто не даваат ништо на писмено?
Другите линкови се за LycaMobile UK. Зошто „новинарите“ не ги прашале дали има поврзаност? Каде се чуваат броевите на картичките? CVV? Уште колку LycaMobile компании има во Европа? Кој е поврзан со ЛМУК?
Дали ќе се појави Кејт Мидлтон на Божиќ со Вилијам?
Роднина така постар човек ме праша дали е безбедно да купува преку страницата на лајка. Му објаснив дека имаа инцидент неодамна и пробиен им беше системот и не му сугерирав да купува, ама типов пробал и неколку пати му давало одбиена трансакција. Не знам што правел само тоа ми кажа, па ме интересира дали вие некој неодамна има платено со картичка некоја услуга преку лајка странава?
VISA,исто од друга банка,нема проблем,се наплаќа,додека Master Card Debit,блокирана и тоа за пазарење на интернет,после реагирање,оставена блокада само за лајка..Помина без проблем виза од НЛБ, евентуално да провери интернет лимит да не му е 0 денари. Исто на НЛБ апликацијата, вообичаено има причина зошто е одбиена трансакцијата.
Сакаш да кажеш дека ништо не се случило? Немало пробив што викаш и не се украдени податоци од кредитни картички? Излегува дека цела еу лажеВо првиот текст нема НИЕДНО ИМЕ. Непознати другарчиња... Зошто анонимност? Албанска мафија ќе ги гони? Каде е линкот на Комерцијална банка да видиме дека имало провала? Зошто не даваат ништо на писмено?
Другите линкови се за LycaMobile UK. Зошто „новинарите“ не ги прашале дали има поврзаност? Каде се чуваат броевите на картичките? CVV? Уште колку LycaMobile компании има во Европа? Кој е поврзан со ЛМУК?
Дали ќе се појави Кејт Мидлтон на Божиќ со Вилијам?