Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

LosslessScaling 2.11

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.460
4.408
Скопје
hackitfree.github.io
1725479119857.png

Некој да го пробал програмчево ?
На Стим е го има да се купи ...

1725479273999.png

Јас пробав во игра (Снукер 19) која има лимит на 60фпс - со програмчево 165фпс вади - нема ни латенција не додава ниту даунскејлува - ништо . Едноставно функционира..
Исто пробав во Форнајт - вклучив и Лумен и свети Лумен - и хардвер реј-трејсинг - падна на 42фпс - со програмчево на 165фпс пак ги качи :D

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.098
18.137
Јас го пробав на MSFS 2020 и одлично работи. Пошто е симулатор и затоа што се бараат стабилни фрејмови (30, 60 и нагоре, небитно само да се стабилни без осцилации) не приметив никакви проблеми.

Јас го најдов пиратско ама да ме отепа човек не можам да се сетам од каде. Мислам дека најдов линк на reddit ама не ме држете за збор.

Не дека е скапо ама мразам да ми седи Steam само заради ова. А и за друго не го поднесувам Steam ама друга прича..

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.460
4.408
Скопје
hackitfree.github.io
Јас го пробав на MSFS 2020 и одлично работи. Пошто е симулатор и затоа што се бараат стабилни фрејмови (30, 60 и нагоре, небитно само да се стабилни без осцилации) не приметив никакви проблеми.

Јас го најдов пиратско ама да ме отепа човек не можам да се сетам од каде. Мислам дека најдов линк на reddit ама не ме држете за збор.

Не дека е скапо ама мразам да ми седи Steam само заради ова. А и за друго не го поднесувам Steam ама друга прича..
Апдејтиран е пред месец дена - го читав тоа чејнџ-логот - многу е подобрен - иако не е совршен во некои случаи и тоа како корисен .
Ти не знаеш колкава разлика прави од 40фпс до 160фпс - сосема течна ја прави играта ( добро јас знам дека е „гимик„ - дека не е се розево - ам изнедадувачки е како може вакво мало програмче да шие и ДЛСС и ФСР и фрејмџен ... И скалира моментално - меѓуфрејмови генерира толку лесно и без некое посебно оптеретување на системот ... Стварно сум изненаден од тоа како работи . Видов Јутубери го фалеа па викам мора да пробам .. И стварно е така ..
Еве не мора фрејмџен да користиш - скалираш од 1080п 1.1 или 1.2 пати помала резолуција и автоматски добиваш на фрејмрејт..

20 август 2024
35
25
Yugoslavia
ам изнедадувачки е како може вакво мало програмче да шие и ДЛСС и ФСР и фрејмџен ...

Не е точно дека ги шие. Всушност моето искуство со програмчево и не е баш сјајно. Пробав на Far Cry 6 и не добив ништо друго освем ghosting поготово на HUD елементите и крашувања. А и колку што знам скејла со FSR 1. FSR2/3 се motion/temporal upscalers, односно треба врз база на енџин/игра да се имплементираат.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.598
Мислења
982.481
Членови
35.832
Најнов член
Mr. 8
На врв Дно