Користите застарен прелистувач. Тој можеби не ја прикажува оваа или други интернет страници како што треба. Би требало да го надградите или да користите алтернативен прелистувач.
Sakas da kazes deka ruterite so wireless N se pobrzi, i toa e tocno no ne postoi linksys wrt54N , ne se taka numeriraat ruterite na linksys. Imeno jas koristam linksys54GL i sum prezadovolen zatoa sto go testirav i podobro raboti od drugite. Prethodno imav D-Link i imav mnogu loso iskustvo so nego i zatoa resiv da go menuvam, i eve sega nemam problem ni so ADSL ni so nisto. Sto se odnesuva do ovoj ruter 54GL, kade i da se pravi compare na sajtovite toj dava dobri rezultati, a sto se odnesuva za najbrzite od najnovata generacija jas pak bi odbral linksys i toa WRT600N no tuka kaj nas ke ima astronomska cena.
L ознаката е знак дека рутерот има 16МВ флеш меморија и дека е способен да користи Линукс базиран софтвер како Tomato и DDWRT. S ознаката знaчи дека има само 6МВ флеш и дека толку од него, го користиш таков каков што е... со други зборови... си се заебал.
N стандардот е нова верзија на безжичен интернет која може да постигне поголеми брзини, односно до 300mbps (некои 30МВ/s идеално, реално крева до кај 10MB/s).
Иначе во врска со D-Link и Linksys, треба сам да си одбериш. Треба да знаеш дека секоја фирма има повеќе модели од кои некои се супер, а некои имаат багови и грешки. Не знам Марко кој рутер го користел од D-Link, но ако те интересира моментално најдобар рутер на пазарот од N серијата е DIR-655 од D-Link.